Zijn er bij jullie ook zoveel geveld door de griep? Bij ons lijkt het vooralsnog voorbij te trekken. Hoewel onze knul afgelopen weekend toch wel ziekig was met koorts en hoofdpijn, knapte hij in de loop van zondag weer op en ging hij maandag gewoon weer naar school. Hopelijk blijft het daarbij, want als griep eenmaal je gezin in z’n greep heeft, lijkt het niet af te laten!
Een Goede Voorraad
Evengoed ben ik goed voorbereid! De afgelopen paar weken flink ingeslagen bij de Lidl. WC papier, tissues, bananen en havermout. Kan ik weer even toe. De bananen vries ik in zodat ik ze in smoothies kan verwerken. Erg lekker en met een schepje collageenpoeder prima voer voor de darmen! Daar zit immers de weerstand, dus dat moet ook goed onderhouden worden.
Verder gaan we lekker naar buiten als het droog is en vriest. Even stevig doorstappen met de hond en lekker diep inademen. Heerlijk! Of het uiteindelijk zal helpen, dat zal blijken, maar voor nu voelen we ons allemaal kiplekker, dus recht zo die gaat!
Waar ik ook bijna altijd wel een flinke voorraad van aanleg is kippenbouillon. Getrokken van poten of vleugels van (het liefst) biologische kip en dan ingevroren. Geen poespas verder. Gewoon ui, knoflook en bleekselderij. Lekker een poos trekken. Uitzeven en vlees apart houden en de bouillon invriezen. Met dat ik dan een keer soep wil maken, haal ik zo’n bakje uit de vriezer en verwerk ik het verder met wat ik dan ook graag wil maken.
Kokos Curry Soep met Zalm
In dit geval heb ik er een heerlijk romige kokos curry soep met kokosmelk en zalm van gemaakt. Je proeft de bouillon door de krachtige smaken er niet doorheen. Dus dit gaat prima. Ondanks dat het zonnetje er soms flink door komt, is het ook vaak grijs buiten. Een kom heldergele soep die het hele huis heerlijk doet geuren, is dan precies wat je nodig hebt!
Kokos Curry soep met Zalm en Amandel
Ingrediënten
- 500 gram zalmfilet zonder huid of graat
- 1 uitje gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 4 cm verse gember geschild en fijn gesneden
- 2 tomaten in stukken gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 2 el currypoeder
- 40 gram amandelmeel
- 1 el kokosolie
- zout en peper naar smaak
- 25 gram amandelsnippers licht geroosterd in een droge koekenpan
- 1 rode chili optioneel!
Instructies
- Verhit de kokosolie in een pan met een zware bodem en doe hier de ui en gember in. Als je van pittig houdt, voeg je nu ook de chilipeper toe.
- Bak op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
- Voeg nu de tomaten toe en de currypoeder. Bak kort mee.
- Schenk de kokosmelk en kippenbouillon in de pan en doe de amandelmeel er bij.
- Breng aan de kook en laat de zalmfilets voorzichtig in de soep glijden.
- Draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar zodat je zalmsnippers krijgt.
- Serveer de soep met de amandelsnippers en eventueel wat verse koriander. Eet smakelijk!
Notities
- De amandelmeel maakt de soep dikker. Dit kun je vervangen door boekweitmeel, hoewel amandelmeel wel lekkerder smaakt in deze soep.
- Geen kippenbouillon in huis? Groentenbouillon is ook prima!
Lo= zegt
Inderdaad lekker soepje
Jor= zegt
Super lekker soepje