• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Winters Recept: Aardperensoep met Hazelnoten en Paddenstoelen

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Van de week zaten er weer aardperen in de groentedoos. Ze blijven maar komen en gelukkig weet ik nu wat ik er allemaal mee kan doen! Voor een snelle, warme lunch op een erg koude winterdag maakte ik aardperensoep met hazelnoten en paddenstoelen.

Aardperensoep met Hazelnoten

Winterse Wandeling en Klusjes voor Kerst

Het was vandaag een heerlijke winterse dag en onze knul stelde gisteravond al voor om vandaag een wandeling te maken in de ochtend. De scholen zijn dicht, dus ja, wat moet je dan? Eigenlijk wilde hij naar het bos bij Marknesse in de buurt, maar vanmorgen bleek dat hij later op de ochtend toch online aanwezig moest zijn voor een enkele les. Vooruit, niet helemaal naar de andere kant van de polder, maar gewoon een rondje dorp. Ook mooi hoor.

Rond tien uur is het zonnetje op en heeft de hele wereld een pastelkleur. Overal zat rijp op en zelfs Marjanne was te porren voor een wandeling. Ja ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ik hou van dit droge, ijskoude weer. Van mij mag de hele winter er zo wel uit zien. Grijs, grauw en lauwwarm, nee daar word ik niet blij van. Maar vrieskou die aan je neus bijt: bring it on! Zoonlief denkt er net zo over dus tijdens het lopen, fantaseerden we er lustig op los hoe onze ideale wereld er uit zou zien: koud dus en een beetje zonnig. O en we zijn allebei dan ook ochtendmens en bijzonder productief.

Tsja, lekker fantaseren blijft leuk 😉 Realiteit is dat ik voor half acht m’n bed echt niet uit kom tenzij ik een hele vroege tandartsafspraak maak. Die maak ik een half jaar van te voren en op dat moment lijkt dat dan een heel goed idee, om kwart voor acht daar al in de stoel te zitten. Echt iedere keer trap ik er in en iedere keer verzet ik die afspraak toch naar een uur of twee later want om kwart voor acht in de tandartsstoel zitten… nee, echt niet.

Dus ochtendmens? Niet echt. Maar om tien uur rond het dorp wandelen, de laatste kerstkaarten halen en daarna warme chocomelk met de kids drinken, dat zie ik wel zitten én is ook prima uitvoerbaar!

Aardperensoep met Hazelnoten en Paddenstoelen

Inmiddels zijn de laatste kerstkaarten geschreven en is het bijna tijd voor de lunch. Iedereen is thuis dus een pan met soep lijkt mij het beste. De aardperen moeten op en ik heb nog een bakje paddenstoelen. De hazelnoten rooster ik in de pan ter garnering. Hun zoetige smaak past mooi bij aardperen. Resultaat: aardperensoep met hazelnoten en paddenstoelen!

Daarna gaat de kleine naar bed voor een dutje en zal ik zoetjes aan beginnen met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Ik wil nog een ‘Christmas pudding‘ maken, maar omdat ik hem glutenvrij maak, hoeft het niet weken van te voren. Marjanne heeft een vriendinnetje te logeren vandaag en verder is het een rustige dag. Mag ook wel eens!

Nou, ik zal gauw aan de slag. Bij deze het recept!

Aardperensoep met Hazelnoten

Aardperensoep met Hazelnoten en Paddenstoelen

Een heerlijke, winterse soep die er wel in gaat na een koude wandeling!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardperen in kleine blokjes gesneden
  • 40 gram hazelnoten
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram paddenstoelen in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 100 ml room of crème fraîche
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit de gesnipperde ui tot deze glazig wordt. Voeg de gesnipperde knoflook toe en bak kort.
  • Voeg nu de aardperen en paddenstoelen toe en roerbak kort.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer, voeg de room toe en laat nog 10 minuten inkoken.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
  • Serveer de soep met wat olijfolie en de hazelnoten.
  • Lekker met zuurdesembrood of kaasstengels!

Notities

Heb je geen aardperen? Deze combi van hazelnoten en paddenstoelen werkt ook erg goed met pastinaken!

Ook leuk om te lezen!

  • Aardpeer of Topinamboer – Tips en BereidingAardpeer of Topinamboer – Tips en Bereiding
  • Vrijdag Visdag: Waterkerssoep met Gerookte ZalmVrijdag Visdag: Waterkerssoep met Gerookte Zalm
  • Indiase Mulligatawny SoepIndiase Mulligatawny Soep
  • Kokos Curry soep met Zalm en AmandelKokos Curry soep met Zalm en Amandel
  • Groene Basilicum en Courgette SoepGroene Basilicum en Courgette Soep
Bijgewerkt op 30/01/23

Categorie: Recepten, Soepen Tags: aardperen, hazelnoten, soep

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in