• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Kefir Roomkaas Dip – 3 Varianten

geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Roomkaas dipWanneer je melkkefir maakt, zul je waarschijnlijk regelmatig wat over hebben. Kefir maken is ontzettend eenvoudig en het gaat best vlot. Het is dus erg makkelijk om teveel te maken! Maar geen nood, melkkefir is niet alleen erg lekker om te drinken, je kunt er ook hangop van maken en die als basis gebruiken voor een frisse roomkaas dip!

Zo maak je Roomkas Dip

Hangop is uitgelekte yoghurt of kwart of melkkefir. Laat je melkkefir iets langer staan, 72 uur in plaats van 24 of 48, en schenk het vervolgens in een uitgespoelde kaasdoek of katoenen theedoek die je in een zeef hebt gedrapeerd. Dit zet je op een kom en laat je 12 tot 24 uur staan. De wei loopt uit de melkkefir en wat achterblijft is een zachte, fris-zure roomkaas. Dit vormt je basis voor een heerlijke dip of spread!

Nu in de zomer eten we veel meer rauwe groenten, de kinderen vinden rauwe groenten over het algemeen zelfs lekkerder dan gekookt of gewokt. Herkenbaar? Hoe dan ook, rauwe groenten zijn nóg lekkerder met een dip! Ik heb hier drie varianten gemaakt, ook met het oog op dat het er aantrekkelijk uitziet en uitnodigt tot proeven. De bloemetjes zijn de toevoeging van ons Marjanne die vond dat de dips er zo nóg mooier uitzagen. 🙂

Roomkaas dip

Kefir Roomkaas Dip - Pesto

Heleen Quantrill
Kefir roomkaas dip - Pesto variant
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Dips en Sauzen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 gram uitgelekte kefir
  • 1/4 tl zeezout
  • Zwarte peper naar smaak
  • Handje basilicumblaadjes
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Neem een blender of een hakmachine van je keukenmachine en doe hier de basilicum, pijnboompitjes en knoflook in.
  • Pureer dit kort en voeg een beetje olijfolie toe.
  • Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een mooie samenhangende pesto hebt die niet te droog en niet te nat is. Net wat je zelf het lekkerst vindt.
  • Roer deze pesto door de kefir roomkaas en breng verder op smaak met zout en peper.

 

Roomkaas dip

Kefir Roomkaas Dip - Rode Bietjes

Heleen Quantrill
Kefir roomkaas dip - Bietjes variant
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Dips en Sauzen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 uitgelekte kefir
  • 4 gekookte bietjes
  • 1 el appelcider azijn
  • Zeezout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Pureer de rode bietjes met de kefir roomkaas in een keukenmachine.
  • Roer de appelcider azijn erdoor en breng verder op smaak met zeezout en peper.
  • Tip: Verse dille is erg lekker bij bietjes!

 

Roomkaas dip

Kefir Roomkaas Dip - Zwarte Olijven

Heleen Quantrill
Kefir roomkaas dip - Zwarte olijven variant
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Dips en Sauzen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 gram uitgelekte kefir
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Rits de rozemarijnblaadjes van het takje en hak ze fijn.
  • Doe dit met de roomkaas en olijven in een keukenmachine of blender en pureer.
  • Roer op het laatst een beetje goeie kwaliteit olijfolie er doorheen.

Welke dip lijkt jou het lekkerst? De dip blijft in de koelkast ongeveer drie dagen goed.

Ook leuk om te lezen!

  • 5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter
  • Dit zijn de 5 beste kleuren voor op je bordDit zijn de 5 beste kleuren voor op je bord
  • Halloumi Salade met Champignons en GroentenHalloumi Salade met Champignons en Groenten
  • Zo krijg je voldoende vezels binnen – 8 TipsZo krijg je voldoende vezels binnen – 8 Tips
  • 7 Supergezonde Voedingsmiddelen die heel gewoon zijn7 Supergezonde Voedingsmiddelen die heel gewoon zijn
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Recepten, Sauzen en dips Tags: dips, groenten, melkkefir, roomkaas

Trackbacks

  1. 5 Manieren om meer Probiotische Voedingsmiddelen te Eten schreef:
    om

    […] bij het ontbijt, verwerkt in een dressing of uitgelekt en met zout en kruiden gemengd voor een heerlijke kruidenkaas. Dit kan ook met melkkefir. Net wat je zelf het lekkerst vindt. Yoghurt is milder van smaak en […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in