• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Hangop van melkkefir

6 april 2016 geschreven door Heleen Quantrill 15 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

HangopEen goed ontbijt begint bij jezelf. Nee sorry, wat? Willen jullie wel geloven dat ik de originele slagzin nu even niet meer kan bedenken? Een iets iets begint bij jezelf… Nee, echt, weg. Nahhh zeg! Ik word oud! 😀

Maar daar gaat het vandaag niet over (en nooit trouwens, als het aan mij ligt). Vandaag gaan we lekkere hangop maken! Hangop is uitgelekte yoghurt of karnemelk. Je neemt een vochtige theedoek en schenkt hier de yoghurt of karnemelk in. Je knoopt de doek dicht en laat hem 12-24 uur uitlekken boven een pot of pan. Het vocht dat daar uitkomt is wei. Wat achterblijft in de doek is hangop. Verwar het overigens niet met Jan in de Zak. Da’s een broodgerecht dat gekookt wordt in theedoeken. Mijn oma maakte dit vroeger en is ook schofterig lekker! Wellicht ‘voer’ voor een ander artikel.

Nee, vandaag dus hangop. Hangop heeft een lobbige, kwarkachtige structuur. En als je hem maakt van melkkefir, is het probiotisch! En dat bedoel ik met het goede begin van de dag.

Hangop1Hebben jullie inmiddels al eens melkkefir gemaakt? Gewoon ers doen! Het is echt een heel simpele manier om een stevige dosis probiotica binnen te krijgen. En nu kun je dat natuurlijk gewoon zo drinken, maar af en toe eens iets anders uitproberen houdt het leuk! Dus pak gauw je fles met melkkefir of gebruik yoghurt of karnemelk, maak een theedoek nat en volg de stappen zoals ik hierboven beschreven heb. Zodra je dat gedaan hebt, kom je hier weer terug, want mijn lieve vriendin Esther heeft wat lekkers gemaakt om de hangop nog lekkerder te maken.

Hangop1

Hangop met Banaan en Muesli

Heleen Quantrill
Een goed begin van de dag met probiotische hangop van melkkefir. Lekker met fruit, geroosterde granen, noten of alleen een beetje honing.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Ontbijt
Porties 1

Ingrediënten
  

  • Hangop voor 1 persoon
  • 1/2 banaan in plakjes
  • Een klein handje lekkere muesli zoals deze

Instructies
 

  • Heel simpel: doe alles in een kom en geniet!

Ja, soms moet je dingen ook niet moeilijker maken dan nodig is! 😉

Ontvang nu €2,- korting op je aankoop bij Kefir.nu! Gebruik de kortingscode ‘eetgoed‘ bij het afrekenen om te profiteren! 

Ook leuk om te lezen!

  • Fruitige Vijg & Chocola FlapjacksFruitige Vijg & Chocola Flapjacks
  • Kokos en Banaan Plaatcake – Glutenvrij, LactosevrijKokos en Banaan Plaatcake – Glutenvrij, Lactosevrij
  • De Oorsprong van MuesliDe Oorsprong van Muesli
  • Give-Away Ontbijtpakket Food is GoodGive-Away Ontbijtpakket Food is Good
  • Ontbijt met Kerstfruit en MuesliOntbijt met Kerstfruit en Muesli
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: banaan, hangop, melkkefir, muesli

Reacties

  1. Regina zegt

    26 oktober 2018 om 16:59

    Even over het lekkerder maken van de wei …. ik maak altijd smeerkaas van de hangop, ik scheid de kefir van de korrels, dan breng ik de kefir(yoghurt) op smaak met bv Italiaanse kruiden, dat zet ik 24 uur in de koelkast, daarna doe ik dit in een jaar doen en laat de boel 48 uur uitlekken boven een glazen pot, hierdoor krijgt de wei een prima smaak.

      Regina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. TJ zegt

    7 februari 2018 om 08:13

    Ik wil de wei van de kefir wel gewoon opdrinken.
    Wat kan ik er blj doen zodat het lekker smaakt?
    Vast bedankt

      TJ(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      12 februari 2018 om 09:11

      Je kan het verwerken in een smoothie of met wat vers uitgeperst sinaasappelsap bijvoorbeeld.

      Groeten,
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. Manya zegt

    16 april 2016 om 16:48

    Annemieke V,

    In plaats van het water wat je normaal toevoegt. Mocht je te weinig hebben, gewoon aanvullen met kraanwater.
    Gistdeeg krijgt hierdoor toch een hele lichte zure smaak alsof je zuurdesembrood eet. Je moet er wel van houden. Maar ons bevalt het goed

      Manya(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anmemieke zegt

      16 april 2016 om 18:32

      Dankjewel

        Anmemieke(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Manya zegt

    6 april 2016 om 17:23

    Ik laat de melkkefir 24 uur uitlekken.
    De wei gebruik ik ook om brood te bakken.
    “De hangop” gebruik ik als zure room in bij voorbeeld guacemole. Heerlijk

      Manya(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Annemieke V zegt

      6 april 2016 om 17:40

      Ok. Doe ik het ook 24u. Maak jij het gewoon op het aanrecht of laat je het in de koelkast uitlekken? Hoe gebruik je die wei in brood dan?

        Annemieke V(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Annemieke V zegt

    6 april 2016 om 15:56

    Mijn hangop van Melkkefir is in de maak 🙂 Hoe lang adviseer je? 12u of 24u? Wat maakt het verschil? En kan het gewoon op het aanrecht staan of moet het in de koelkast uitlekken?

    Groetjes!!

      Annemieke V(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Nynke zegt

    6 april 2016 om 10:24

    Heleen Quantrill,

    Ja was dat inderdaad niet een campagne tegen zwerfvuil op straat??

      Nynke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      6 april 2016 om 10:31

      Een beter milieu begint bij jezelf. Idd tegen afval en weggooien in prullenbakken enzo. 😀

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Nyn zegt

        6 april 2016 om 16:37

        Jaaaaa dat was ‘m!

          Nyn(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
  7. izerina zegt

    6 april 2016 om 10:06

    Ik ben er aan verslingerd geraakt en eet dagelijks een beetje hangop. De wei kan bij brooddeeg of pannenkoekjes. Trouwens de hond is er ook gek op.

      izerina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      6 april 2016 om 10:32

      De honden hier zijn er ook gek op. Sowieso alles wat probiotisch is lusten ze graag. Zelfs de scoby’s van de kombucha eten ze op!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  8. Heleen Quantrill zegt

    6 april 2016 om 10:05

    Nyn,

    Ja, dat was ‘m! Dat had met weggooien van rommel te maken toch?

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Nyn zegt

    6 april 2016 om 09:35

    Betere wereld 🙂
    Groetjes Nyn

      Nyn(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.