Soms heb je geen zin in een uitgebreide lunch. Ik hou zelf wel wat een soort snack-bord met allerlei hapjes en een lekkere dip waar ik dan van kan eten. Vaak is dat meer dan genoeg en ongemerkt eet ik zo lekker wat groenten weg. Deze halloumi salade is daar een goed voorbeeld van.
Halloumi Salade met Champignons en Groenten
Ik vind dit recept zo lekker, omdat het niet heel veel tijd in beslag neemt om te maken en vanwege de kerriesmaak, je het eigenlijk met heel veel verschillende soorten groenten kunt combineren. Kerrie en bloemkool, kerrie en boontjes, kerrie en wortels (ja, echt wel), kerrie en rauwkost… En ga zo maar door. Ik had heerlijk frisse veldsla en biologische paprika’s in huis en die moesten op. En weet je, die groenten zijn gewoon altijd lekker, helemaal met kerrie.
Biologische groenten
Waar mogelijk kies ik het liefst voor biologisch, maar vanwege het prijskaartje ben ik daar selectief in. Avocado’s, sinaasappels, champignons, kool en kokosnoot koop ik niet per sé biologisch. Wat ik daarvan begrepen heb, is dat vanwege de dikke schil en manier van telen die sowieso niet veelvuldig bespoten worden. Fair trade vind ik in geval van tropische producten belangrijker. Maar bladgroenten, groenten en fruit die je met schil en al eet en tomaten koop ik altijd biologisch. Ook hou ik me aan de zogenaamde ‘clean fifteen & dirty dozen’. Ik heb een briefje in m’n portemonnee waar dat rijtje op staat om zo mijn keuze te maken als dat nodig is.
Een andere manier om op biologische groenten en fruit te besparen, is door op zaterdagavond te gaan winkelen. Vaak zitten er dan her en der van die 30 of 35% korting stickers op. Die neem ik direct mee en verwerk het dat weekend. Veel groenten kun je prima invriezen, fruit verwerk je in smoothies of tot moes en salade eet je binnen twee dagen op. Dit werkt natuurlijk alleen als er flink gestickerd is, maar ik vind het wel een leuke sport 🙂
Halloumi Salade met Champignons en Groenten
Ingrediënten
- 100 gram halloumi in stukken gesneden
- 100 gram champignons in gelijke stukken gesneden
- 1 el kerriekruiden
- zout en peper naar smaak
- 2 el kokosolie of olijfolie om in te bakken
- 1/2 paprika in repen gesneden
- 75 gram veldsla of andere sla naar smaak
- 1 el pitten en zaden
- 1 el yoghurt
Instructies
- Neem een koekenpan en verhit hierin wat kokosolie of olijfolie.
- Doe de champignons en halloumi in de pan en strooi de kerrie er over. Bak om en om tot de champignons gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
- Pak een kom en doe hier de overige groenten in.
- Verdeel de champignons en halloumi hier bij en bestrooi met wat zaden en pitten voor extra crunch.
- Tip: Een schepje yoghurt als dressing of dip hierbij is erg lekker! Dat geeft het zure element naast het hartige van de kerrie, het bittere van de sla en zoete van de paprika.
Laat een reactie achter