• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Soms heb je geen zin in een uitgebreide lunch. Ik hou zelf wel wat een soort snack-bord met allerlei hapjes en een lekkere dip waar ik dan van kan eten. Vaak is dat meer dan genoeg en ongemerkt eet ik zo lekker wat groenten weg. Deze halloumi salade is daar een goed voorbeeld van.

Halloumi salade 1

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

Ik vind dit recept zo lekker, omdat het niet heel veel tijd in beslag neemt om te maken en vanwege de kerriesmaak, je het eigenlijk met heel veel verschillende soorten groenten kunt combineren. Kerrie en bloemkool, kerrie en boontjes, kerrie en wortels (ja, echt wel), kerrie en rauwkost… En ga zo maar door. Ik had heerlijk frisse veldsla en biologische paprika’s in huis en die moesten op. En weet je, die groenten zijn gewoon altijd lekker, helemaal met kerrie.

Biologische groenten

Waar mogelijk kies ik het liefst voor biologisch, maar vanwege het prijskaartje ben ik daar selectief in. Avocado’s, sinaasappels, champignons, kool en kokosnoot koop ik niet per sé biologisch. Wat ik daarvan begrepen heb, is dat vanwege de dikke schil en manier van telen die sowieso niet veelvuldig bespoten worden. Fair trade vind ik in geval van tropische producten belangrijker. Maar bladgroenten, groenten en fruit die je met schil en al eet en tomaten koop ik altijd biologisch. Ook hou ik me aan de zogenaamde ‘clean fifteen & dirty dozen’. Ik heb een briefje in m’n portemonnee waar dat rijtje op staat om zo mijn keuze te maken als dat nodig is.

Een andere manier om op biologische groenten en fruit te besparen, is door op zaterdagavond te gaan winkelen. Vaak zitten er dan her en der van die 30 of 35% korting stickers op. Die neem ik direct mee en verwerk het dat weekend. Veel groenten kun je prima invriezen, fruit verwerk je in smoothies of tot moes en salade eet je binnen twee dagen op. Dit werkt natuurlijk alleen als er flink gestickerd is, maar ik vind het wel een leuke sport 🙂

Halloumi salade

Halloumi Salade met Champignons en Groenten

Een frisse salade met eiwitrijke halloumi voor wanneer je weer eens je groentela op wilt ruimen. Gebruik kerriekruiden voor een heerlijke smaak waar alles wel bij past.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 100 gram halloumi in stukken gesneden
  • 100 gram champignons in gelijke stukken gesneden
  • 1 el kerriekruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el kokosolie of olijfolie om in te bakken
  • 1/2 paprika in repen gesneden
  • 75 gram veldsla of andere sla naar smaak
  • 1 el pitten en zaden
  • 1 el yoghurt

Instructies
 

  • Neem een koekenpan en verhit hierin wat kokosolie of olijfolie.
  • Doe de champignons en halloumi in de pan en strooi de kerrie er over. Bak om en om tot de champignons gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
  • Pak een kom en doe hier de overige groenten in.
  • Verdeel de champignons en halloumi hier bij en bestrooi met wat zaden en pitten voor extra crunch.
  • Tip: Een schepje yoghurt als dressing of dip hierbij is erg lekker! Dat geeft het zure element naast het hartige van de kerrie, het bittere van de sla en zoete van de paprika.

Notities

Klik hier om lekkere halloumi kaas te kopen!

Ook leuk om te lezen!

  • In 5 Stappen de Perfecte SaladeIn 5 Stappen de Perfecte Salade
  • 5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter
  • Frisse Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en RijstFrisse Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en Rijst
  • Dit zijn de 5 beste kleuren voor op je bordDit zijn de 5 beste kleuren voor op je bord
  • Salade met Geroosterde Pompoen, Appel en BlauwschimmelkaasSalade met Geroosterde Pompoen, Appel en Blauwschimmelkaas
Bijgewerkt op 24/02/21

Categorie: Groenten, Recepten, Salades Tags: champignons, groenten, halloumi, salade, zelf kaas maken

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in