Deze Banaan Havermout Blender pannenkoeken zijn een perfecte begin van de dag. Ze zijn binnen vijf minuten klaar om gebakken te worden en vrij van lactose, geraffineerde suikers en als je de juiste havervlokken kiest, glutenvrij. Je kunt deze pannenkoeken ook prima invriezen, maar ik betwijfel of het je lukt om hier wat van achter te houden!
De kinderen vinden ze zo erg lekker, er hoeft geen extra zoet bij. Ik geef er meestal nog wat nootjes en een ander stuk fruit bij om het geheel af te maken. Maar ook als naschoolse snack zijn deze perfect. Opgerold in hand en smullen maar! Wat ik zo fijn aan deze pannenkoeken vind, is dat ze relatief weinig om het lijf hebben en gemaakt worden met slechts een paar basis ingrediënten die je altijd wel in huis hebt liggen.
Ik bak pannenkoeken altijd in kokosolie. Dit geeft zo’n heerlijk knapperig randje en houdt alles helemaal lactosevrij. Zoonlief smeert achteraf zelf dan nog wat boter op zijn pannenkoeken. Je kunt deze pannenkoeken ook ei-vrij maken, maar dan verandert de structuur wel. De smaak is er niet minder om, maar de pannenkoek brokkelt dan wel sneller uit elkaar. Klik hier om te zien hoe je een ‘lijnzaad-ei’ kunt maken en gebruiken.
Tip: Wil je toch iets over de pannenkoek schenken? Wat denk je dan van een heerlijke rood fruit saus? Kook wat (bevroren) rood fruit in een pannetje met een klein beetje water tot het helemaal zacht is. Doe er eventueel een snufje vanillepoeder bij. Zodra de saus gaar is, pureer je hem en druk je hem eventueel door de zeef om pitjes te verwijderen. Lekker over pannenkoeken, yoghurt of bij een stukje wild!
Banaan Havermout Blender Pannenkoeken
Ingrediënten
- 250 ml amandelmelk of een andere melk naar voorkeur
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl zeezout
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 gram havermout of havervlokken, glutenvrij als dat de voorkeur heeft
- kokosolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een blender en pureer tot je een mooi glad beslag hebt.
- Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk een deel van het beslag in de pan.
- Laat de pannenkoek zachtjes garen en draai hem om zodra de bovenkant belletjes krijgt en droog oogt.
- Haal de pannenkoek uit de pan en herhaal stap 2 en 3 totdat het beslag op is.
- Tip: Stapel de pannenkoeken op en bewaar ze in een warme over, ongeveer 120 graden. Zo garen ze nog iets na en blijven ze lekker warm.
Carla zegt
Dit is niet gelukt. Het beslag was te zacht, ook na een banaan extra. Na een klontje boter was het te zacht om na een bepaalde tijd om te draaien.
VeggieMo zegt
Lijkt me lekker!
Over de glutenvrije haver. De fabriek is niet alleen het probleem. Van wat ik heb geleerd op het coeliakieforum wordt haver in wisselteelt verbouwd met tarwe. Worden dezelfde oogstmachines gebruikt en dezelfde opslagplaatsen. Dus best veel meer besmetting dan alleen de fabriek. Helaas.
Heleen Quantrill zegt
Bedankt voor deze aanvulling!
Heleen Quantrill zegt
Renée,
Dankjewel!
Havermout is fijner dan havervlokken. Havervlokken zijn nog ‘heel’ om het zo maar te noemen. ALs je het in de blender doet krijg je met havermout een fijnere structuur dan met havervlokken. Net wat je voorkeur is of wat je in huis hebt. 🙂
Noortje zegt
Lekker, dank je wel!
Renée zegt
Hallo,
Een lekker en snel recept lijkt me, bedankt! Een vraagje, wat is het verschil tussen havervlokken en havermout?
Alvast bedankt,
grtjs, Renée