• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Carrot Cake/ Worteltjestaart – glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 74 Reacties

Dit recept voor Worteltjestaart is oorspronkelijk op 6 april 2012 gepubliceerd. Inmiddels heb ik dit recept met veel plezier zeer vaak gemaakt en daarom het artikel een update gegeven. Veel plezier!

Een heerlijke voorjaarstaart, zeker met Pasen, is een worteltjestaart. Gezoet met banaan en rozijnen in plaats van suiker, geen twijfelachtige zonnebloemolie en uiteraard, zonder gluten! Dit is een vrij groot recept, maar je kan hier bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid cupcakes van maken. De taart blijft heerlijk smeuïg en zacht, tot wel een week na het maken.

Zoek je een vervanger voor een ingrediënt in de lijst hieronder? Lees de opmerkingen hieronder of check dit artikel waarin ik een aantal vervangers heb opgeschreven voor veel voorkomende producten in de keuken.

Worteltjestaart zonder gluten

450 gram amandelmeel
2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
1 el kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
60 ml druivenpitolie of gesmolten kokosolie
2 rijpe bananen, geprakt
60 ml appeldiksap of 50 ml dadelstroop
5 grote eieren
300 gram wortels, geraspt
100 gram rozijnen
100 gram walnoten, gehakt

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, zout, baking soda en specerijen.
  3. Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldiksap en schenk dit bij het amandelmeel.
  4. Als het beslag redelijk goed gemengd is, roer je de geraspte wortels, geprakte bananen, rozijnen en walnoten door.
  5. Neem een vierkant bakblik van 24 cm en bekleed dit met een velletje bakpapier.
  6. Zet het in de oven en bak in 40 minuten gaar of tot er een tandenstoker of mes schoon uit komt.
  7. Laat een uur afkoelen en smeer er een frosting over.
  8. Bewaar het in een luchtdichte doos in de koelkast.

Cream Cheese Frosting

Als je melk mag:

200 gram roomkaas op kamertemperatuur
6 honing
6 el room

  1. Meng met een handmixer of in de keukenmachine met de garde (o.i.d.) de roomkaas met de honing en de room tot er een mooie, gladde frosting ontstaat.
  2. Smeer met een mes op de taart of op je cupcakes.
  3. Bestrooi de frosting met gehakte walnoten om het geheel af te maken.

Marshmallow Frosting

Als je geen melk mag:

100 ml honing
2 eiwitten

  1. Neem een steelpan en verwarm hierin de honing tot het bubbelt.
  2. Draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kleur verandert van licht-goud tot karamel kleur.
  3. Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf met een mixer.
  4. Laat nu, terwijl de mixer op langzaam draait, de hete honing voorzichtig in de kom lopen totdat het goed gemengd is.
  5. Bewaar in de koelkast maximaal 24 uur.
  6. Bestrooi de frosting met gehakte walnoten om het geheel af te maken.

Ook leuk om te lezen!

  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Heerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjesHeerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjes
  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
  • Glutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip ReceptGlutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip Recept
Bijgewerkt op 6/06/18

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel, carrot cake, roomkaas, walnoten, wortel, worteltjestaart

Reacties

  1. Livia zegt

    om

    Het is niet geworden wat ik er van verwacht had. Ik volgde elke stap en toch is het oneetbaar geworden. Zo droog!
    Jammer!
    Kan iemand mij vertellen waar het aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Oo wat jammer! Het kan aan verschillende dingen liggen, bijvoorbeeld de temperatuur van de oven of de hoeveelheid vocht. Kun je hier wat meer details over geven? Dankjewel!

      Beantwoorden
      • Livia zegt

        om

        Oven was 160C en ik had het 40min in de oven. Hoeveelheid vocht? Ik begrijp niet wat ik zou meer vertellen hier…want ik volgde het recept precies. Helaas….het lijkt met wel dat er veel droge ingredienten er in zitten…ik vond het ook jammer.

        Beantwoorden
  2. Erika zegt

    om

    Ik heb de carrotcake voor de tweede keer gemaakt, maar deze keer met boekweitmeel ipv amandelmail. Hij is deze keer droger dan de vorige keer. Kan dat aan het meel liggen?

    En: was het recept voorheen niet met honing?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hey Erika,

      Ja klopt, boekweitmeel is idd droger na het bakken. En ik bak eigenlijk niet met honing, omdat het door het bakken minder zoet wordt. Dus nee, dit was voorheen niet met honing 🙂

      Groetjes!

      Beantwoorden
  3. Anita zegt

    om

    Kan t ook zonder banaan want daar zitten te veel koolhydraten in het als in diksap

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      De banaan geeft de zoete smaak, evenals de diksap. Als je streng op koolhydraten let, lijkt me dit sowieso niet een heel handig recept vanwege de wortels, rozijnen en dus het fruit dat je gebruikt om het vrij te houden van geraffineerde suikers. Hier op de blog vind je nog meer andere recepten voor cake met amandelmeel, bijvoorbeeld met kokos. Wellicht dat die een betere match zijn? 🙂

      Groetjes!

      Beantwoorden
  4. Hanneke zegt

    om

    Hoi, ik wil hem graag gaan proberen te maken voor mijn neefje, maar mijn neefje heeft naast soja, koemelk ook nog ei allergie… Heb je voor de ei toevallig ook nog een vervanger in gedachten? 😉

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Jazeker. Als je lijnzaad of chiazaad hebt, kun je 1 ei vervangen door 1 el chiazaad of lijnzaad te weken in 3 el water. Dat water verslijmd dan en dat kun je gebruiken ter vervanging van het ei. Succes!

      Beantwoorden
  5. Margriet zegt

    om

    Helena,

    Volgende keer Baking soda gebruiken, werkt bij mij uitstekend!

    Beantwoorden
  6. Helena zegt

    om

    Heb vandaag voor het eerst carrotcake gemaakt, is helaas niet ,gerezen maar dat gebeurt wel vaker heb ik gezien.
    Mijn schoondochter en kleinzoon zijn allergisch voor lactose dus wil ik een topping maken van marchellows maar,’,’, hoe moet ik dat doen ?

    Helena

    Beantwoorden
  7. Margriet zegt

    om

    Margriet,

    Oh ja ook nog 40 gram kokosrasp 🙂

    Beantwoorden
    • Conny zegt

      om

      Ik zou dit recept graag uitproberen, maar ben allergisch voor pinda’s en noten. Heb je een alternatief voor amandelmeel en walnoten?

      Beantwoorden
  8. Margriet zegt

    om

    Vandaag dit recept gebruikt voor cupcakes, wat een heerlijk recept!!
    Heb 50% speltmeel 50% amandelmeel gebruikt.
    Met nog een aantal toevoegingen van oa 2 theelepels speculaaskruiden, rasp van een sinaasappel en als zoetstof dikke eetlepel appelstroop met twee eetlepels ahornstroop. 2 theelepels bakingsoda.
    Eieren gesplits eidooier bij wortel sinaasrasp mengels. en eiwit eerst luchtig geklopt.
    Mn cupcakes rezen de pan uit. Zijn echt mega bites geworden. (volgende keer maar ietsje minder per cupcake 🙂
    Maar ze zijn echt Heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Dankjewel voor je compliment en de tips! Het klinkt er goed, zeker de toevoeging van appelstroop en speculaaskruiden hmmmmm 😉

      Beantwoorden
  9. Margriet zegt

    om

    Kan ik ook appelstroop gebruiken ipv diksap?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ik zie dat je het al uit hebt geprobeerd, maar ja, dat kan 🙂

      Beantwoorden
  10. Vivienne zegt

    om

    Ik wil dit recept graag maken echter is de minimale temperatuur van mijn over 180 graden.
    Moet ik de cake er dan korter in laten bakken? Ongeveer 30 minuten i.p.v. 40?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ja, dat kun je zo oplossen. Check de cake dan even om te zien of hij gaar is. Als hij bijna gaar is maar nog niet helemaal, kun je hem in een dichte oven die uit is, laten afkoelen. De warmte die blijft hangen, gaart de cake nog even na zonder echt te bakken.

      Succes!
      Heleen

      Beantwoorden
  11. Margareth zegt

    om

    Ik heb deze taart begin dit jaar gemaakt en in een woord..verrukkelijk!! Echt genoten… zo erg zelfs dat nadat ik er allergisch voor bleek te zijn(iets met kruisallergie 😉 ) er heel eigenwijs de volgende dag nog een stukje van heb gegeten in de hoop dat het niet aan de taart lag
    Iedereen heeft er van genoten en de taart in helemaal op gegaan!
    Ik ga ‘m zeker nog een keer maken, met voor mijzelf dan maar iets anders lekkers 😉

    Beantwoorden
  12. Willeke zegt

    om

    Ik heb de amandelmeel vervangen voor kokosmeel… dat was geen succes. Hele taart te kliko in… 🙁 Erg droog doordat er zo weinig ‘natte’ingrediënten bij zitten…

    Beantwoorden
  13. Alice zegt

    om

    Kan ik de cupcakes ook mbv de airfryer maken en hoe lang moeten ze er dan in?

    Beantwoorden
  14. manon zegt

    om

    Kan deze taart ook met kokosbloesemsuiker ipv diksap?

    Beantwoorden
  15. Marieke zegt

    om

    Helaas is de cake niet gerezen.
    Heel jammer. Weet niet waar het aan ligt.

    Beantwoorden
  16. chantal voesenek zegt

    om

    Moet de taart bij het gebruik van de eiwitfrosting ook binnen 24 uur worden geconsumeerd? Het is nogal een flinke hoeveelheid taart geworden dus dan weet ik of ik morgen de buren en collega’s in de watten moet gaan leggen

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Niet per se, omdat je het eiwit opklopt met hete honing, koken de eiwitten waardoor ze langer houdbaar zijn.

      Evenzo denk ik dat je buren en collegae niet heel erg teleurgesteld zullen zijn als je ze verwend met deze taart 😉 Maar dat is dan weer een heel andere afweging!

      Groetjes!
      Heleen

      Beantwoorden
  17. Marjolein zegt

    om

    Ik wil hier cupcakes van maken. Hoe lang op hoeveel graden is dan handig?

    Beantwoorden
    • Iris Maier zegt

      om

      Ik ken het recept niet, want het is van Heleen die hier niet meer schrijft, maar ik denk dat je de temperatuur hetzelfde kunt houden en de tijd korter. Ik schat iets van 25 minuten.

      Beantwoorden
  18. Marita zegt

    om

    Het recept is heeeerlijk! Ik heb het nu al een paar keer gemaakt en de smaak is fantastisch. Het enige nadeel is dat de cupcakes (die maak ik er namelijk van) niet echt rijzen. Net even opgezocht wat het verschil is tussen baking soda en bakpoeder (zie: http://www.debakparade.nl/2011/03/verschil-baking-soda-en-bakpoeder.html) en volgens mij kun je de baking soda beter vervangen door bakpoeder. Baking soda rijst namelijk alleen als er een zuur bij komt en dat is hier niet het geval.

    Beantwoorden
    • Mischa zegt

      om

      Ik zelf doe eerst de droge dingen bij elkaar en dan de natte dingen erbij maarrrr de eieren doe ik eerst luchtig kloppen en dan door de amandel wortel massa scheppen. Rustig omscheppen en op het laatst rozijn en noot erdoor heen . Hierdoor maak je het luchtig en gaat het beter rijzen. Gewoon dit recept aanhouden want het is een super recept. Succes. Groeten Mischa

      Beantwoorden
  19. suzanne loman zegt

    om

    hoi, ik ben niet zo’n baktalent maar wil het graag gaan proberen, kan je deze ook invriezen? gr, suzanne

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Wat je zou kunnen doen is hier cupcakes van maken en die invriezen. Ik denk dat een hele taart invriezen geen lekker resultaat oplevert na ontdooien. Cupcakes vries ik regelmatig in en die komen er altijd mooi uit.

      Groet
      Heleen

      Beantwoorden
  20. Yvette zegt

    om

    klinkt heerlijk! Ik heb alleen geen appeldiksap in huis. is er iets waar ik dat mee kan vervangen?

    Beantwoorden
  21. Yvette zegt

    om

    Ik heb geen appeldiksap in huis, is er iets wat ik in plaats daarvan kan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Jazeker, je kan elk soort vloeibaar zoet (behalve stevia vanwege de verhoudingen) hiervoor gebruiken.

      Beantwoorden
      • Jet zegt

        om

        o dat is wel fijn, want ik wil em maken voor mijn zoons verjaardag. En vrienden van ons komen zeer waarschijnlijk ook. mijn vriendin mag geen lactose, haar ene zoon geen gluten en haar andere zoon is allergisch voor appel. heb je misschien een voorbeeld van een zoete vloeistof?

        Beantwoorden
  22. Bien zegt

    om

    wat een heerlijk recept! Ik wil ook speltmeel of boekweitmeel gaan gebruiken ipv amandelmeel, vanwege allergie. Wil iemand delen of dat lukt en hoeveel bakpoeder je moet toevoegen? Wat kan ik het best gebruiken ipv walnoten?

    Kan haast niet wachten tot ik aan de slag kan, komt een fijn lang weekeinde aan!

    Beantwoorden
  23. Anonymous zegt

    om

    Door kardamonpoeder en wat sinaasappelrasp aan het beslag toe te voegen kun je een heerlijk subtiele smaakvariatie maken!

    Beantwoorden
  24. Anonymous zegt

    om

    Vandaag zijn ze lekker en smeuïg. Ik heb deze keer geen topping gebruikt. Vind ze wel vrij machtig, maar dat vult goed toch? Voor herhaling vatbaar! groetjes, Marjan

    Beantwoorden
  25. Anonymous zegt

    om

    Laat je nog even weten hoe het geworden is Marjan?
    Ik wilde net als jou speltmeel en bakpoeder gebruiken dus ik ben erg benieuwd!
    Groetjes Jose

    Beantwoorden
  26. Anonymous zegt

    om

    Ze zijn lekker! Muffins zijn niet echt gerezen, maar de smaak is goed. Als ik de reacties zo lees, is het morgen nog lekkerder, afwachten dus maar.

    groetjes,
    Marjan

    Beantwoorden
  27. Anonymous zegt

    om

    Heb het recept vanmorgen voor t eerst gemaakt. Heb speltmeel gebruikt ipv amandelmeel en bakpoeder ipv baking powder. Het beslag was wel heel stevig. Het ruikt erg lekker, kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn! Heb 12 muffins gemaakt en een lage bakvorm gevuld. De muffins zijn niet erg gerezen.
    groetjes, Marjan

    Beantwoorden
  28. Christine zegt

    om

    Super recept!

    Beantwoorden
  29. Ingrid zegt

    om

    heerlijk!!

    Beantwoorden
  30. Anonymous zegt

    om

    Hoi Allemaal,
    Kan ik het amandelmeel ook vervangen voor tarwebloem?
    Vriendelijke Groet,
    Eva

    Beantwoorden
  31. Anonymous zegt

    om

    Heerlijk! Dank je wel!

    Beantwoorden
  32. Anonymous zegt

    om

    Hi Heleen, werkt het ‘zuiveringszout/de baking soda’ nog wel als je het appeldiksap vervangt voor bijvoorbeeld ahornsiroop?

    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  33. Irene zegt

    om

    Ohhh wat is deze lekker!!!
    Ik heb ,de helft van, dit recept gisteravond gemaakt en er kwam een prachtige taart uit.
    Deze vandaag meegenomen naar het werk om uit te delen, mijn collega’s even laten proeven dat clean food echt niet saai hoeft te zijn.
    Inmiddels wordt er om de taart gevochten 😉
    Dankjewel voor het recept, ik deel hem volop 😀

    Beantwoorden
  34. Greta en Leo zegt

    om

    Deze taart dit weekend gebakken. Was een groot succes, met de monchou. Op de dag van het bakken een stukje geproefd, leek toen wat stroef in de mond. De volgende dag was de taart echter perfect smeuïg.

    Beantwoorden
  35. Rose de Jonk zegt

    om

    Moet de taart dan ook binnen 24 uur op als je de marshmallow frosting gebruikt?

    Beantwoorden
    • Petra Briene zegt

      om

      Dat zou ik ook graag willen weten. Super recept trouwens! Erg lekker.

      Beantwoorden
  36. Anonymous zegt

    om

    Lekker! Laag taartje en 12 muffins heb ik gebakken van ’t beslag. Beetje gerommeld met de ingrediënten, oa vijfkruidenpoeder gebruikt, en een deel boekweitmeel. Dit recept wordt een blijvertje.

    Groeten claudy

    Beantwoorden
  37. Anonymous zegt

    om

    hoi,

    ziet er lekker uit! helaas ben ik allergisch voor banaan, heb je daar een alternatief voor? bedankt!

    groetjes,
    susan

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Susan,

      vervang de hoeveelheid bananen door appelmoes. Ik schat zo’n 50 gram.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
  38. juf Meghan zegt

    om

    Vanmiddag de taart/cake gemaakt en O, wat is dít lekker! Zonder topping ook al heel goed te doen, morgen doe ik het er wel op, dan hebben we wat te vieren (onze trouwdag!). Bedankt weer voor dit recept, ik ben een schrift aan het aanleggen met welk recept lekker is. Nou, allemaal dus!!

    Beantwoorden
  39. Rymke Zijlstra zegt

    om

    De muffins staan nu af te koelen, ze zijn erg lekker geworden, alleen ziet het er ook bij mij wel wat anders uit dan op de foto, en zijn ze minder goed gerezen dan ik had gehoopt. Ik heb zelf amandelmeel gemaakt van bruine amandelen, maakt dat nog uit misschien? En heeft het nut om er wat meer baksoda door te doen? De frosting heb ik gemaakt van agavesiroop en 2 eiwitten.. hier heb ik nog mijn twijfels over, het was nog erg vloeibaar toen ik het op de muffins smeerde; ze staan nu in de koelkast, hopelijk wordt het nog wat stijver! Is een mogelijk om door deze frosting wat gesmolten kokosolie te doen, zodat het eenmaal afgekoeld een stijvere structuur heeft?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Rymke,

      Baksels van amandelmeel zullen nooit heel erg rijzen, door de afwezigheid van gluten zakt het na het bakken altijd weer wat in. Meer bicarbonaat zal daar geen verandering in brengen. Qua smaak en uiterlijk maakt het zeker uit of je bruine amandelen gebruikt of niet. Amandelmeel is redelijk fijn en blank van structuur. Ik heb verschillende soorten amandelmeel geprobeerd en ook zelf proberen te maken, maar de beste ervaringen heb ik met geblancheerd amandelmeel. Dit koop ik bij Gekruid of De Tuinen en bevalt erg goed.

      De eiwitten moeten echt heel stijf geslagen worden, zozeer dat je ze op de kop kan houden. Als het nog vloeibaar is, heb je waarschijnlijk niet lang genoeg geklopt. De agave moet ook heet zijn en al licht verkleurd, maar nog niet verbrand zijn. Zo kook je de eiwitten als het ware en blijven ze mooi stijf. Of kokosolie toevoegen de structuur ten goede verandert, weet ik niet. Ik denk dat je de kokosolie blijft zien en voelen en dat het niet heel goed mengt met de eiwitten.

      Als je geen frosting van de eiwitten kan maken, kun je ze gebruiken om er pannenkoekjes van te maken zodat ze niet verloren gaan.

      Succes!
      Heleen

      Beantwoorden
  40. Karolien Hermans zegt

    om

    wat zijn de alternatieven voor appeldiksap?
    mag maple syrop of honing ook?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Dan zou ik ahorn aanbevelen omdat dit de smaak behoudt tijdens het bakken. Je kan dan ook iets minder aanhouden, 40 – 50 ml omdat het zoeter dan diksap is.

      Succes!

      Beantwoorden
  41. Anonymous zegt

    om

    De taart was nog lekkerder toen ik hem een nachtje had laten staan. Van te voren bakken is hier dus een goed idee! Helemaal omdat Heleen schrijft dat hij zo lang goed en zacht blijft.

    Beantwoorden
  42. Anonymous zegt

    om

    Gisteren deze taart gemaakt, hij was heerlijk!! De bananen proefde ik niet maar de taart was wel heerlijk zoet. Ik had overigens dadelstroop gebruikt in plaats van diksap want dat had ik niet, en dat ging goed. Een superrecept!

    Beantwoorden
  43. Janneke zegt

    om

    Wat een geweldig recept! Dol op carotcake en wil ik dus direct gaan uitproberen, maar ik lust geen bananen! Wat zou een goede vervanger zijn voor de bananen? Dankjewel alvast! 🙂

    Beantwoorden
  44. Monique zegt

    om

    Hallo, ik zou ook graag willen weten hoe het met ander meel smaakt. Heeft er iemand tips? Die met amandelmeel was lekker maar leek niet echt op de foto. Toch alles volgens het recept gedaan.

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Ik heb het gemaakt met gewone tarwebloem. Maar… luchtig was de taart/cake niet echt!

      Beantwoorden
  45. Anonymous zegt

    om

    Da’s grappig. Ik was donderdag jarig en krijg vandaag en morgen verjaarvisite. De chocoladecake heb ik gisteren gebakken als brownie.
    De worteltaart ga ik nu maken. Startte jouw site op voor het recept.
    Van harte proficiat met je verjaardag

    Beantwoorden
  46. moppie zegt

    om

    hallo je noemt alle voordelen van amandelmeel maar wow super duur….kun je ook speltmeel gerbuiken en wat zijn daar de voordelen van?

    Beantwoorden
  47. Anonymous zegt

    om

    Ik ben gek op Carrot Cake en wil deze zeker gaan maken maar zou ik de Baking Soda ook kunnen vervangen met iets anders? Sowieso wil ik geen gist gebruiken.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Je kan bakpoeder gebruiken, 1 op 1 overnemen. Baking Soda is in feite zuiveringszout en dit kan je gewoon bij een drogist krijgen, als dat het probleem zou zijn.

      Groet
      Heleen

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Bedankt voor je antwoord Heleen… maar dan ga ik toch Baking Soda kopen. Heb jij trouwens ervaring met wjnsteenzuurbakpoeder of is Baking Soda dan beter? Is het denk jij ook mogelijk om alles te halveren en er dan cupcakes van te maken?

      Beantwoorden
  48. Saïda zegt

    om

    Heeeeeeeel veel cupcakes: stuk of 20. Staat in de oven en ’t ruikt heerlijk!

    Beantwoorden
  49. RealFoodieArnhem zegt

    om

    Ohh…. We hadden nog wat lekkers nodig voor vandaag. Gisteravond hebben we hem meteen gemaakt, met zonnebloempittenmeel (gemalen in de koffiemolen) ipv amandelmeel. Ook een beetje vanille toegevoegd.

    Het beslag was echt heel lekker! Ik heb er een yoghurt-kaas/honing frosting bij gemaakt (we doen GAPS).

    Wat moeilijk om te wachten tot vanmiddag! De taart ziet er echt heeeeerlijk uit. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  50. Spaarmoeder! zegt

    om

    Ja carrotcake! Heeeerlijk!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Glutenvrije Citroencake met Mascarpone Topping - schreef:
    om

    […] dat ik nauwelijks visite verwachtte. Gewoon ook lekker voor onszelf. Marjanne had heel erg zin in worteltjestaart en ik eigenlijk ook. Maar je weet hoe dat gaat, er kwam weer van alles tussen en toen het tijd was […]

    Beantwoorden
  2. Bespaar op je Boodschappen Dag #8: Chocoladecake met Courgette en Bietjes - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] baksels met groenten en fruit:WorteltjestaartPompoencakeAppeltaart […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in