• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Carrot Cake/ Worteltjestaart – glutenvrij

31 mei 2018 geschreven door Heleen Quantrill 74 Reacties

Dit recept voor Worteltjestaart is oorspronkelijk op 6 april 2012 gepubliceerd. Inmiddels heb ik dit recept met veel plezier zeer vaak gemaakt en daarom het artikel een update gegeven. Veel plezier!

Een heerlijke voorjaarstaart, zeker met Pasen, is een worteltjestaart. Gezoet met banaan en rozijnen in plaats van suiker, geen twijfelachtige zonnebloemolie en uiteraard, zonder gluten! Dit is een vrij groot recept, maar je kan hier bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid cupcakes van maken. De taart blijft heerlijk smeuïg en zacht, tot wel een week na het maken.

Zoek je een vervanger voor een ingrediënt in de lijst hieronder? Lees de opmerkingen hieronder of check dit artikel waarin ik een aantal vervangers heb opgeschreven voor veel voorkomende producten in de keuken.

Worteltjestaart zonder gluten

450 gram amandelmeel
2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
1 el kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
60 ml druivenpitolie of gesmolten kokosolie
2 rijpe bananen, geprakt
60 ml appeldiksap of 50 ml dadelstroop
5 grote eieren
300 gram wortels, geraspt
100 gram rozijnen
100 gram walnoten, gehakt

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, zout, baking soda en specerijen.
  3. Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldiksap en schenk dit bij het amandelmeel.
  4. Als het beslag redelijk goed gemengd is, roer je de geraspte wortels, geprakte bananen, rozijnen en walnoten door.
  5. Neem een vierkant bakblik van 24 cm en bekleed dit met een velletje bakpapier.
  6. Zet het in de oven en bak in 40 minuten gaar of tot er een tandenstoker of mes schoon uit komt.
  7. Laat een uur afkoelen en smeer er een frosting over.
  8. Bewaar het in een luchtdichte doos in de koelkast.

Cream Cheese Frosting

Als je melk mag:

200 gram roomkaas op kamertemperatuur
6 honing
6 el room

  1. Meng met een handmixer of in de keukenmachine met de garde (o.i.d.) de roomkaas met de honing en de room tot er een mooie, gladde frosting ontstaat.
  2. Smeer met een mes op de taart of op je cupcakes.
  3. Bestrooi de frosting met gehakte walnoten om het geheel af te maken.

Marshmallow Frosting

Als je geen melk mag:

100 ml honing
2 eiwitten

  1. Neem een steelpan en verwarm hierin de honing tot het bubbelt.
  2. Draai het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kleur verandert van licht-goud tot karamel kleur.
  3. Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf met een mixer.
  4. Laat nu, terwijl de mixer op langzaam draait, de hete honing voorzichtig in de kom lopen totdat het goed gemengd is.
  5. Bewaar in de koelkast maximaal 24 uur.
  6. Bestrooi de frosting met gehakte walnoten om het geheel af te maken.

Ook leuk om te lezen!

  • Heerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjesHeerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjes
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Gastrecept: Koolhydraatarme PizzaGastrecept: Koolhydraatarme Pizza
  • Gastrecept van Joyce: Groentechips uit de AirfryerGastrecept van Joyce: Groentechips uit de Airfryer
  • Meerzadenbrood – Glutenvrij, LactosevrijMeerzadenbrood – Glutenvrij, Lactosevrij
Bijgewerkt op 6/06/18

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel, carrot cake, roomkaas, walnoten, wortel, worteltjestaart

Reacties

  1. Livia zegt

    10 mei 2019 om 19:00

    Het is niet geworden wat ik er van verwacht had. Ik volgde elke stap en toch is het oneetbaar geworden. Zo droog!
    Jammer!
    Kan iemand mij vertellen waar het aan kan liggen?

      Livia(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      13 mei 2019 om 09:14

      Oo wat jammer! Het kan aan verschillende dingen liggen, bijvoorbeeld de temperatuur van de oven of de hoeveelheid vocht. Kun je hier wat meer details over geven? Dankjewel!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Livia zegt

        13 mei 2019 om 15:45

        Oven was 160C en ik had het 40min in de oven. Hoeveelheid vocht? Ik begrijp niet wat ik zou meer vertellen hier…want ik volgde het recept precies. Helaas….het lijkt met wel dat er veel droge ingredienten er in zitten…ik vond het ook jammer.

          Livia(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
  2. Erika zegt

    8 oktober 2018 om 16:06

    Ik heb de carrotcake voor de tweede keer gemaakt, maar deze keer met boekweitmeel ipv amandelmail. Hij is deze keer droger dan de vorige keer. Kan dat aan het meel liggen?

    En: was het recept voorheen niet met honing?

      Erika(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      9 oktober 2018 om 09:48

      Hey Erika,

      Ja klopt, boekweitmeel is idd droger na het bakken. En ik bak eigenlijk niet met honing, omdat het door het bakken minder zoet wordt. Dus nee, dit was voorheen niet met honing 🙂

      Groetjes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. Anita zegt

    14 januari 2018 om 01:20

    Kan t ook zonder banaan want daar zitten te veel koolhydraten in het als in diksap

      Anita(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      28 mei 2018 om 14:28

      De banaan geeft de zoete smaak, evenals de diksap. Als je streng op koolhydraten let, lijkt me dit sowieso niet een heel handig recept vanwege de wortels, rozijnen en dus het fruit dat je gebruikt om het vrij te houden van geraffineerde suikers. Hier op de blog vind je nog meer andere recepten voor cake met amandelmeel, bijvoorbeeld met kokos. Wellicht dat die een betere match zijn? 🙂

      Groetjes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Hanneke zegt

    1 november 2017 om 17:38

    Hoi, ik wil hem graag gaan proberen te maken voor mijn neefje, maar mijn neefje heeft naast soja, koemelk ook nog ei allergie… Heb je voor de ei toevallig ook nog een vervanger in gedachten? 😉

      Hanneke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      3 november 2017 om 09:08

      Jazeker. Als je lijnzaad of chiazaad hebt, kun je 1 ei vervangen door 1 el chiazaad of lijnzaad te weken in 3 el water. Dat water verslijmd dan en dat kun je gebruiken ter vervanging van het ei. Succes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Margriet zegt

    30 juni 2017 om 22:35

    Helena,

    Volgende keer Baking soda gebruiken, werkt bij mij uitstekend!

      Margriet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Helena zegt

    30 juni 2017 om 21:30

    Heb vandaag voor het eerst carrotcake gemaakt, is helaas niet ,gerezen maar dat gebeurt wel vaker heb ik gezien.
    Mijn schoondochter en kleinzoon zijn allergisch voor lactose dus wil ik een topping maken van marchellows maar,’,’, hoe moet ik dat doen ?

    Helena

      Helena(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Margriet zegt

    18 februari 2017 om 19:35

    Margriet,

    Oh ja ook nog 40 gram kokosrasp 🙂

      Margriet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Conny zegt

      13 juni 2017 om 12:26

      Ik zou dit recept graag uitproberen, maar ben allergisch voor pinda’s en noten. Heb je een alternatief voor amandelmeel en walnoten?

        Conny(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  8. Margriet zegt

    18 februari 2017 om 19:34

    Vandaag dit recept gebruikt voor cupcakes, wat een heerlijk recept!!
    Heb 50% speltmeel 50% amandelmeel gebruikt.
    Met nog een aantal toevoegingen van oa 2 theelepels speculaaskruiden, rasp van een sinaasappel en als zoetstof dikke eetlepel appelstroop met twee eetlepels ahornstroop. 2 theelepels bakingsoda.
    Eieren gesplits eidooier bij wortel sinaasrasp mengels. en eiwit eerst luchtig geklopt.
    Mn cupcakes rezen de pan uit. Zijn echt mega bites geworden. (volgende keer maar ietsje minder per cupcake 🙂
    Maar ze zijn echt Heerlijk!!!

      Margriet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      20 februari 2017 om 10:48

      Dankjewel voor je compliment en de tips! Het klinkt er goed, zeker de toevoeging van appelstroop en speculaaskruiden hmmmmm 😉

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  9. Margriet zegt

    15 februari 2017 om 17:32

    Kan ik ook appelstroop gebruiken ipv diksap?

      Margriet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      20 februari 2017 om 10:55

      Ik zie dat je het al uit hebt geprobeerd, maar ja, dat kan 🙂

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  10. Vivienne zegt

    2 januari 2017 om 12:30

    Ik wil dit recept graag maken echter is de minimale temperatuur van mijn over 180 graden.
    Moet ik de cake er dan korter in laten bakken? Ongeveer 30 minuten i.p.v. 40?

      Vivienne(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      8 januari 2017 om 19:34

      Ja, dat kun je zo oplossen. Check de cake dan even om te zien of hij gaar is. Als hij bijna gaar is maar nog niet helemaal, kun je hem in een dichte oven die uit is, laten afkoelen. De warmte die blijft hangen, gaart de cake nog even na zonder echt te bakken.

      Succes!
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  11. Margareth zegt

    6 augustus 2016 om 00:10

    Ik heb deze taart begin dit jaar gemaakt en in een woord..verrukkelijk!! Echt genoten… zo erg zelfs dat nadat ik er allergisch voor bleek te zijn(iets met kruisallergie 😉 ) er heel eigenwijs de volgende dag nog een stukje van heb gegeten in de hoop dat het niet aan de taart lag
    Iedereen heeft er van genoten en de taart in helemaal op gegaan!
    Ik ga ‘m zeker nog een keer maken, met voor mijzelf dan maar iets anders lekkers 😉

      Margareth(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Willeke zegt

    9 mei 2016 om 16:12

    Ik heb de amandelmeel vervangen voor kokosmeel… dat was geen succes. Hele taart te kliko in… 🙁 Erg droog doordat er zo weinig ‘natte’ingrediënten bij zitten…

      Willeke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. Alice zegt

    19 maart 2016 om 19:54

    Kan ik de cupcakes ook mbv de airfryer maken en hoe lang moeten ze er dan in?

      Alice(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. manon zegt

    7 februari 2016 om 15:27

    Kan deze taart ook met kokosbloesemsuiker ipv diksap?

      manon(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  15. Marieke zegt

    11 januari 2016 om 19:36

    Helaas is de cake niet gerezen.
    Heel jammer. Weet niet waar het aan ligt.

      Marieke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  16. chantal voesenek zegt

    30 november 2015 om 16:35

    Moet de taart bij het gebruik van de eiwitfrosting ook binnen 24 uur worden geconsumeerd? Het is nogal een flinke hoeveelheid taart geworden dus dan weet ik of ik morgen de buren en collega’s in de watten moet gaan leggen

      chantal voesenek(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      1 december 2015 om 21:18

      Niet per se, omdat je het eiwit opklopt met hete honing, koken de eiwitten waardoor ze langer houdbaar zijn.

      Evenzo denk ik dat je buren en collegae niet heel erg teleurgesteld zullen zijn als je ze verwend met deze taart 😉 Maar dat is dan weer een heel andere afweging!

      Groetjes!
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  17. Marjolein zegt

    20 maart 2015 om 13:19

    Ik wil hier cupcakes van maken. Hoe lang op hoeveel graden is dan handig?

      Marjolein(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Iris Maier zegt

      23 maart 2015 om 11:51

      Ik ken het recept niet, want het is van Heleen die hier niet meer schrijft, maar ik denk dat je de temperatuur hetzelfde kunt houden en de tijd korter. Ik schat iets van 25 minuten.

        Iris Maier(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  18. Marita zegt

    28 december 2014 om 18:50

    Het recept is heeeerlijk! Ik heb het nu al een paar keer gemaakt en de smaak is fantastisch. Het enige nadeel is dat de cupcakes (die maak ik er namelijk van) niet echt rijzen. Net even opgezocht wat het verschil is tussen baking soda en bakpoeder (zie: http://www.debakparade.nl/2011/03/verschil-baking-soda-en-bakpoeder.html) en volgens mij kun je de baking soda beter vervangen door bakpoeder. Baking soda rijst namelijk alleen als er een zuur bij komt en dat is hier niet het geval.

      Marita(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Mischa zegt

      14 september 2015 om 18:41

      Ik zelf doe eerst de droge dingen bij elkaar en dan de natte dingen erbij maarrrr de eieren doe ik eerst luchtig kloppen en dan door de amandel wortel massa scheppen. Rustig omscheppen en op het laatst rozijn en noot erdoor heen . Hierdoor maak je het luchtig en gaat het beter rijzen. Gewoon dit recept aanhouden want het is een super recept. Succes. Groeten Mischa

        Mischa(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  19. suzanne loman zegt

    29 augustus 2014 om 09:39

    hoi, ik ben niet zo’n baktalent maar wil het graag gaan proberen, kan je deze ook invriezen? gr, suzanne

      suzanne loman(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      31 augustus 2014 om 13:50

      Wat je zou kunnen doen is hier cupcakes van maken en die invriezen. Ik denk dat een hele taart invriezen geen lekker resultaat oplevert na ontdooien. Cupcakes vries ik regelmatig in en die komen er altijd mooi uit.

      Groet
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  20. Yvette zegt

    25 augustus 2014 om 14:44

    klinkt heerlijk! Ik heb alleen geen appeldiksap in huis. is er iets waar ik dat mee kan vervangen?

      Yvette(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  21. Yvette zegt

    25 augustus 2014 om 14:42

    Ik heb geen appeldiksap in huis, is er iets wat ik in plaats daarvan kan gebruiken?

      Yvette(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      28 augustus 2014 om 19:00

      Jazeker, je kan elk soort vloeibaar zoet (behalve stevia vanwege de verhoudingen) hiervoor gebruiken.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Jet zegt

        3 mei 2015 om 13:11

        o dat is wel fijn, want ik wil em maken voor mijn zoons verjaardag. En vrienden van ons komen zeer waarschijnlijk ook. mijn vriendin mag geen lactose, haar ene zoon geen gluten en haar andere zoon is allergisch voor appel. heb je misschien een voorbeeld van een zoete vloeistof?

          Jet(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
  22. Bien zegt

    16 april 2014 om 08:14

    wat een heerlijk recept! Ik wil ook speltmeel of boekweitmeel gaan gebruiken ipv amandelmeel, vanwege allergie. Wil iemand delen of dat lukt en hoeveel bakpoeder je moet toevoegen? Wat kan ik het best gebruiken ipv walnoten?

    Kan haast niet wachten tot ik aan de slag kan, komt een fijn lang weekeinde aan!

      Bien(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  23. Anonymous zegt

    6 april 2014 om 12:22

    Door kardamonpoeder en wat sinaasappelrasp aan het beslag toe te voegen kun je een heerlijk subtiele smaakvariatie maken!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  24. Anonymous zegt

    11 maart 2014 om 08:13

    Vandaag zijn ze lekker en smeuïg. Ik heb deze keer geen topping gebruikt. Vind ze wel vrij machtig, maar dat vult goed toch? Voor herhaling vatbaar! groetjes, Marjan

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  25. Anonymous zegt

    10 maart 2014 om 16:24

    Laat je nog even weten hoe het geworden is Marjan?
    Ik wilde net als jou speltmeel en bakpoeder gebruiken dus ik ben erg benieuwd!
    Groetjes Jose

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  26. Anonymous zegt

    10 maart 2014 om 15:48

    Ze zijn lekker! Muffins zijn niet echt gerezen, maar de smaak is goed. Als ik de reacties zo lees, is het morgen nog lekkerder, afwachten dus maar.

    groetjes,
    Marjan

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  27. Anonymous zegt

    10 maart 2014 om 10:47

    Heb het recept vanmorgen voor t eerst gemaakt. Heb speltmeel gebruikt ipv amandelmeel en bakpoeder ipv baking powder. Het beslag was wel heel stevig. Het ruikt erg lekker, kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn! Heb 12 muffins gemaakt en een lage bakvorm gevuld. De muffins zijn niet erg gerezen.
    groetjes, Marjan

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  28. Christine zegt

    28 februari 2014 om 20:01

    Super recept!

      Christine(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  29. Ingrid zegt

    21 februari 2014 om 19:10

    heerlijk!!

      Ingrid(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  30. Anonymous zegt

    14 februari 2014 om 23:33

    Hoi Allemaal,
    Kan ik het amandelmeel ook vervangen voor tarwebloem?
    Vriendelijke Groet,
    Eva

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  31. Anonymous zegt

    26 januari 2014 om 14:16

    Heerlijk! Dank je wel!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  32. Anonymous zegt

    18 januari 2014 om 16:52

    Hi Heleen, werkt het ‘zuiveringszout/de baking soda’ nog wel als je het appeldiksap vervangt voor bijvoorbeeld ahornsiroop?

    Bedankt voor het recept!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  33. Irene zegt

    16 januari 2014 om 12:25

    Ohhh wat is deze lekker!!!
    Ik heb ,de helft van, dit recept gisteravond gemaakt en er kwam een prachtige taart uit.
    Deze vandaag meegenomen naar het werk om uit te delen, mijn collega’s even laten proeven dat clean food echt niet saai hoeft te zijn.
    Inmiddels wordt er om de taart gevochten 😉
    Dankjewel voor het recept, ik deel hem volop 😀

      Irene(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  34. Greta en Leo zegt

    12 november 2013 om 17:19

    Deze taart dit weekend gebakken. Was een groot succes, met de monchou. Op de dag van het bakken een stukje geproefd, leek toen wat stroef in de mond. De volgende dag was de taart echter perfect smeuïg.

      Greta en Leo(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  35. Rose de Jonk zegt

    25 oktober 2013 om 18:41

    Moet de taart dan ook binnen 24 uur op als je de marshmallow frosting gebruikt?

      Rose de Jonk(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Petra Briene zegt

      6 november 2013 om 13:52

      Dat zou ik ook graag willen weten. Super recept trouwens! Erg lekker.

        Petra Briene(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  36. Anonymous zegt

    19 oktober 2013 om 18:44

    Lekker! Laag taartje en 12 muffins heb ik gebakken van ’t beslag. Beetje gerommeld met de ingrediënten, oa vijfkruidenpoeder gebruikt, en een deel boekweitmeel. Dit recept wordt een blijvertje.

    Groeten claudy

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  37. Anonymous zegt

    16 oktober 2013 om 09:47

    hoi,

    ziet er lekker uit! helaas ben ik allergisch voor banaan, heb je daar een alternatief voor? bedankt!

    groetjes,
    susan

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      16 oktober 2013 om 11:25

      Hoi Susan,

      vervang de hoeveelheid bananen door appelmoes. Ik schat zo’n 50 gram.

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  38. juf Meghan zegt

    9 oktober 2013 om 17:43

    Vanmiddag de taart/cake gemaakt en O, wat is dít lekker! Zonder topping ook al heel goed te doen, morgen doe ik het er wel op, dan hebben we wat te vieren (onze trouwdag!). Bedankt weer voor dit recept, ik ben een schrift aan het aanleggen met welk recept lekker is. Nou, allemaal dus!!

      juf Meghan(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  39. Rymke Zijlstra zegt

    16 augustus 2013 om 11:18

    De muffins staan nu af te koelen, ze zijn erg lekker geworden, alleen ziet het er ook bij mij wel wat anders uit dan op de foto, en zijn ze minder goed gerezen dan ik had gehoopt. Ik heb zelf amandelmeel gemaakt van bruine amandelen, maakt dat nog uit misschien? En heeft het nut om er wat meer baksoda door te doen? De frosting heb ik gemaakt van agavesiroop en 2 eiwitten.. hier heb ik nog mijn twijfels over, het was nog erg vloeibaar toen ik het op de muffins smeerde; ze staan nu in de koelkast, hopelijk wordt het nog wat stijver! Is een mogelijk om door deze frosting wat gesmolten kokosolie te doen, zodat het eenmaal afgekoeld een stijvere structuur heeft?

      Rymke Zijlstra(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      16 augustus 2013 om 11:34

      Hoi Rymke,

      Baksels van amandelmeel zullen nooit heel erg rijzen, door de afwezigheid van gluten zakt het na het bakken altijd weer wat in. Meer bicarbonaat zal daar geen verandering in brengen. Qua smaak en uiterlijk maakt het zeker uit of je bruine amandelen gebruikt of niet. Amandelmeel is redelijk fijn en blank van structuur. Ik heb verschillende soorten amandelmeel geprobeerd en ook zelf proberen te maken, maar de beste ervaringen heb ik met geblancheerd amandelmeel. Dit koop ik bij Gekruid of De Tuinen en bevalt erg goed.

      De eiwitten moeten echt heel stijf geslagen worden, zozeer dat je ze op de kop kan houden. Als het nog vloeibaar is, heb je waarschijnlijk niet lang genoeg geklopt. De agave moet ook heet zijn en al licht verkleurd, maar nog niet verbrand zijn. Zo kook je de eiwitten als het ware en blijven ze mooi stijf. Of kokosolie toevoegen de structuur ten goede verandert, weet ik niet. Ik denk dat je de kokosolie blijft zien en voelen en dat het niet heel goed mengt met de eiwitten.

      Als je geen frosting van de eiwitten kan maken, kun je ze gebruiken om er pannenkoekjes van te maken zodat ze niet verloren gaan.

      Succes!
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  40. Karolien Hermans zegt

    15 augustus 2013 om 16:21

    wat zijn de alternatieven voor appeldiksap?
    mag maple syrop of honing ook?

      Karolien Hermans(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      16 augustus 2013 om 08:13

      Dan zou ik ahorn aanbevelen omdat dit de smaak behoudt tijdens het bakken. Je kan dan ook iets minder aanhouden, 40 – 50 ml omdat het zoeter dan diksap is.

      Succes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  41. Anonymous zegt

    7 mei 2013 om 17:53

    De taart was nog lekkerder toen ik hem een nachtje had laten staan. Van te voren bakken is hier dus een goed idee! Helemaal omdat Heleen schrijft dat hij zo lang goed en zacht blijft.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  42. Anonymous zegt

    7 mei 2013 om 17:51

    Gisteren deze taart gemaakt, hij was heerlijk!! De bananen proefde ik niet maar de taart was wel heerlijk zoet. Ik had overigens dadelstroop gebruikt in plaats van diksap want dat had ik niet, en dat ging goed. Een superrecept!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  43. Janneke zegt

    14 april 2013 om 07:33

    Wat een geweldig recept! Dol op carotcake en wil ik dus direct gaan uitproberen, maar ik lust geen bananen! Wat zou een goede vervanger zijn voor de bananen? Dankjewel alvast! 🙂

      Janneke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  44. Monique zegt

    28 maart 2013 om 18:05

    Hallo, ik zou ook graag willen weten hoe het met ander meel smaakt. Heeft er iemand tips? Die met amandelmeel was lekker maar leek niet echt op de foto. Toch alles volgens het recept gedaan.

      Monique(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      27 februari 2014 om 07:13

      Ik heb het gemaakt met gewone tarwebloem. Maar… luchtig was de taart/cake niet echt!

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  45. Anonymous zegt

    2 februari 2013 om 11:01

    Da’s grappig. Ik was donderdag jarig en krijg vandaag en morgen verjaarvisite. De chocoladecake heb ik gisteren gebakken als brownie.
    De worteltaart ga ik nu maken. Startte jouw site op voor het recept.
    Van harte proficiat met je verjaardag

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  46. moppie zegt

    4 oktober 2012 om 09:55

    hallo je noemt alle voordelen van amandelmeel maar wow super duur….kun je ook speltmeel gerbuiken en wat zijn daar de voordelen van?

      moppie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  47. Anonymous zegt

    12 juni 2012 om 12:50

    Ik ben gek op Carrot Cake en wil deze zeker gaan maken maar zou ik de Baking Soda ook kunnen vervangen met iets anders? Sowieso wil ik geen gist gebruiken.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      12 juni 2012 om 15:04

      Je kan bakpoeder gebruiken, 1 op 1 overnemen. Baking Soda is in feite zuiveringszout en dit kan je gewoon bij een drogist krijgen, als dat het probleem zou zijn.

      Groet
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      13 juni 2012 om 08:16

      Bedankt voor je antwoord Heleen… maar dan ga ik toch Baking Soda kopen. Heb jij trouwens ervaring met wjnsteenzuurbakpoeder of is Baking Soda dan beter? Is het denk jij ook mogelijk om alles te halveren en er dan cupcakes van te maken?

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  48. Saïda zegt

    8 juni 2012 om 19:48

    Heeeeeeeel veel cupcakes: stuk of 20. Staat in de oven en ’t ruikt heerlijk!

      Saïda(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  49. RealFoodieArnhem zegt

    8 april 2012 om 07:36

    Ohh…. We hadden nog wat lekkers nodig voor vandaag. Gisteravond hebben we hem meteen gemaakt, met zonnebloempittenmeel (gemalen in de koffiemolen) ipv amandelmeel. Ook een beetje vanille toegevoegd.

    Het beslag was echt heel lekker! Ik heb er een yoghurt-kaas/honing frosting bij gemaakt (we doen GAPS).

    Wat moeilijk om te wachten tot vanmiddag! De taart ziet er echt heeeeerlijk uit. Bedankt voor het recept!

      RealFoodieArnhem(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  50. Spaarmoeder! zegt

    6 april 2012 om 19:17

    Ja carrotcake! Heeeerlijk!

      Spaarmoeder!(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Glutenvrije Citroencake met Mascarpone Topping - schreef:
    24 februari 2021 om 13:33
    Beantwoorden
  2. Bespaar op je Boodschappen Dag #8: Chocoladecake met Courgette en Bietjes - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    11 februari 2019 om 16:31
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.