• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Vanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & Suikervrij

17 januari 2011 geschreven door Heleen Quantrill 7 Comments

Na het succes van de Amandelkoekjes met vanille, besloot ik het een stapje verder te nemen en cupcakes te maken. Lekker met frosting of gewoon zo, lijkt mij!

Zo maak je ze:

  • 250 gram amandelmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 100 gram boter
  • 100 gram honing of agave
  • 2 el vanille extract
  • 2 eieren

Meng de droge en de natte ingrediënten elk apart in een kom.

Voeg de natte ingrediënten toe aan het amandelmeel.

Roer goed door, let op de zijkanten van de kom.

Als het doorgeroerd is, vet je een muffin vorm. Ik gebruik boterpapiertjes. Onmisbaar! Het belang van gebruikte boterpapiertjes is wezenlijk onderschat. Afgelopen zaterdag kwam ik tot de ontdekking dat wij per week ongeveer 4 pakjes grasboter gebruiken. Iemand vroeg naar boter meen ik…. Is dat veel? In ieder geval erg lekker en goed voor je vitamine D!

Schep elk vormpje tot 2/3 vol.

Zet in de oven op 180 graden en bak ze ongeveer 20 tot 30 minuten. Ze mogen goudbruin zijn, maar moeten vooral droog vanbinnen zijn.

 

Laat afkoelen en als je de vormpjes goed ingevet hebt, komen ze er zo uit.

Creme fraiche en amandel cupcake…. Heaven, I’m in heaven….

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Vanille Amandelmeel CupcakesVanille Amandelmeel Cupcakes
  • Chocolade Lava Cupcakes met KaramelsausChocolade Lava Cupcakes met Karamelsaus
  • Carrot Cake/ Worteltjestaart – glutenvrijCarrot Cake/ Worteltjestaart – glutenvrij
  • Citroenkoek zonder Graan of LactoseCitroenkoek zonder Graan of Lactose
  • Eenvoudige Amandelmuffins – glutenvrijEenvoudige Amandelmuffins – glutenvrij
Bijgewerkt op 15/05/17

Filed Under: Koek en gebak, Recepten Tagged With: amandelmeel, cupcakes, vanille

Reacties

  1. Carmen zegt

    26 februari 2019 at 23:19

    Kan je deze ook maken met olie in plaats van boter?

      Carmen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      28 februari 2019 at 08:55

      Gebruik dan kokosolie, dat werkt in mijn ervaring het beste 🙂

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Carmen zegt

        28 februari 2019 at 14:42

        Moet die dan eerst gesmolten worden en een beetje laten afkoelen? ( Ivm ook met schiften enz)…………..

          Carmen(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
        • Heleen Quantrill zegt

          2 maart 2019 at 18:15

          Klopt, niet te heet want dan gaat het idd schiften 🙂

            Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

          Beantwoorden
  2. Autimama zegt

    18 februari 2014 at 15:42

    Zoonlief vindt ze heerlijk. Nu staan ze in de oven met hazelnootmeel en citroensmaak. Benieuwd of het net zo lekker wordt

      Autimama(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Sacha zegt

    21 mei 2013 at 18:26

    Ze staan in de oven en het ruikt heerlijk in huis.
    Ik heb wel 2 el kokosmeel toegevoegd omdat het geheel wat slap was. Maar de lepel was al om af te likken, nou ja een klein beetje dus.

      Sacha(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    14 maart 2012 at 12:58

    Hallo! Ik zie dat het heel lang geleden is dat je dit recept geplaats hebt, wou toch even wat toevoegen. Ik had weinig boter maar veel kokosolie, en ik probeer op een of en andere manier mijn zoontje meer kokosolie binnen te krijgen, boter gaat met de lepel maar kokosolie is moeilijker. Ik heb 60 gram kokosolie voorzichtig gesmolten het werd wel ongeveer 1 dl. Het ging ook prima en zoontje heeft er al 1 cakeje op!

    Groeten Ann-Sofie

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

greenpan banner kortingscode

Partners

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2019 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

This site uses cookies: Find out more.