• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Vanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & Suikervrij

geschreven door Heleen Quantrill 9 Reacties

Na het succes van de Amandelkoekjes met vanille, besloot ik het een stapje verder te nemen en cupcakes te maken. Lekker met frosting of gewoon zo, lijkt mij!

Zo maak je ze:

  • 250 gram amandelmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 100 gram boter
  • 100 gram honing of agave
  • 2 el vanille extract
  • 2 eieren

Meng de droge en de natte ingrediënten elk apart in een kom.

Voeg de natte ingrediënten toe aan het amandelmeel.

Roer goed door, let op de zijkanten van de kom.

Als het doorgeroerd is, vet je een muffin vorm. Ik gebruik boterpapiertjes. Onmisbaar! Het belang van gebruikte boterpapiertjes is wezenlijk onderschat. Afgelopen zaterdag kwam ik tot de ontdekking dat wij per week ongeveer 4 pakjes grasboter gebruiken. Iemand vroeg naar boter meen ik…. Is dat veel? In ieder geval erg lekker en goed voor je vitamine D!

Schep elk vormpje tot 2/3 vol.

Zet in de oven op 180 graden en bak ze ongeveer 20 tot 30 minuten. Ze mogen goudbruin zijn, maar moeten vooral droog vanbinnen zijn.

 

Laat afkoelen en als je de vormpjes goed ingevet hebt, komen ze er zo uit.

Creme fraiche en amandel cupcake…. Heaven, I’m in heaven….

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Mini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & SuikervrijMini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & Suikervrij
  • Chocolade Lava Cupcakes met KaramelsausChocolade Lava Cupcakes met Karamelsaus
  • Vanille Amandelmeel CupcakesVanille Amandelmeel Cupcakes
  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
Bijgewerkt op 15/05/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel, cupcakes, vanille

Reacties

  1. Jolanda zegt

    om

    Hoi jij zegt bakpoeder maar ik zie in de foto baking soda te staan ?

    Beantwoorden
  2. Carmen zegt

    om

    Kan je deze ook maken met olie in plaats van boter?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Gebruik dan kokosolie, dat werkt in mijn ervaring het beste 🙂

      Beantwoorden
      • Carmen zegt

        om

        Moet die dan eerst gesmolten worden en een beetje laten afkoelen? ( Ivm ook met schiften enz)…………..

        Beantwoorden
        • Heleen Quantrill zegt

          om

          Klopt, niet te heet want dan gaat het idd schiften 🙂

          Beantwoorden
  3. Autimama zegt

    om

    Zoonlief vindt ze heerlijk. Nu staan ze in de oven met hazelnootmeel en citroensmaak. Benieuwd of het net zo lekker wordt

    Beantwoorden
  4. Sacha zegt

    om

    Ze staan in de oven en het ruikt heerlijk in huis.
    Ik heb wel 2 el kokosmeel toegevoegd omdat het geheel wat slap was. Maar de lepel was al om af te likken, nou ja een klein beetje dus.

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Hallo! Ik zie dat het heel lang geleden is dat je dit recept geplaats hebt, wou toch even wat toevoegen. Ik had weinig boter maar veel kokosolie, en ik probeer op een of en andere manier mijn zoontje meer kokosolie binnen te krijgen, boter gaat met de lepel maar kokosolie is moeilijker. Ik heb 60 gram kokosolie voorzichtig gesmolten het werd wel ongeveer 1 dl. Het ging ook prima en zoontje heeft er al 1 cakeje op!

    Groeten Ann-Sofie

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Wat kun je doen met Peren? - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Van een lezer(es) kreeg ik de tip om de appels waar je appelboter van maakt na het koken nog uit te laten lekken om zo het sap op te vangen. De appelboter wordt zo nog dikker en romiger. Maar niets weerhoudt ons er van om in plaats van appels, peren te gebruiken! Deze ‘boter’ is erg lekker op geroosterd brood of op een Amandel cupcake. […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in