• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Vanille Amandelmeel Cupcakes

geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

We hebben weer verse aardbeien gehaald en ik wilde een voorraad(je) cupcakes maken om de vele zoete verleidingen te kunnen weerstaan. Hieronder de stap-voor-stap van deze verrukkelijke cupcakes!

Vanille Amandelmeel Cupcakes

20 kleine cupcakes of 12 gewoon formaat

200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
100 gram palmsuiker of ander zoet naar keuze
2 eieren
1 el appelciderazijn
60 ml gesmolten kokosolie
1 el vanille extract

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
  3. Kluts in een schenkbeker oid de eieren met de azijn, kokosolie en vanille extract tot het een mooi geheel is.
  4. Schenk dit in de droge ingrediënten en roer goed door.
  5. Gebruik een ijsschep of twee eetlepels om beetjes beslag in papieren cupcake vormpjes te laten lopen.
  6. Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Heerlijk met zelfgemaakt vanille-ijs en verse aardbeien!

Ook leuk om te lezen!

  • Mini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & SuikervrijMini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & Suikervrij
  • Chocolade Lava Cupcakes met KaramelsausChocolade Lava Cupcakes met Karamelsaus
  • Vanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & SuikervrijVanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & Suikervrij
  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
Bijgewerkt op 4/09/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel, cupcakes

Reacties

  1. Sabine Vermeulen zegt

    om

    Ik kan de recepten niet lezen! Staat reclame doorheen!

    Beantwoorden
    • Koen Aarsman zegt

      om

      Beste Sabine,

      Is de reclame nu weg?

      Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    net gemaakt.. in de suikerpauze.. kids moeten papa even missen dus compenseren met wat samen bakken. Maar ze vonden het heerlijk, lekkerder dan de gewone cake

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Hmm… net de cakejes gemaakt met iets minder palmsuiker en iets minder (zelfegemaakte) vanille-extract. Heerlijk.. In de cupcakemaker gaat het perfect.. gewoon in de gaten houden. Door de palmsuiker wel vrij donker van kleur, dus in de ogen van de kids toch raar. Volgende keer met agave oid proberen. Zoals al eerder gezegd zijn ze van binnen lekker smeuiig.. veel lekkerder dan die droge dingen die we voor paleo aten..
    En juist mijn moeilijke eter vind ze wel een beetje lekker…hahaha..
    Tina

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Deze cupcakes gemaakt met palmsuiker als zoetstof. Helaas vond ik ze daardoor erg tegen vallen. De palmsuiker heeft een duidelijke, overheersende, ietwat zoutige bijsmaak. Qua structuur zijn de cupcakes zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Hallo Heleen,

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag van afgelopen vrijdag!
    Mij wil het wat het gebruik van amandelmeel betreft nog niet helemaal lukken zoals ik wil.
    Een tijdje terug maakte ik je amandelmeelbrood. Het beslag kwam niet voldoende omhoog, het brood was droog en de kokosolie was er aan de onderkant uit gelopen.
    Nu maakte ik deze cupcakes voor mijn man. Ik gebruik alleen biologische en dezelfde ingrediënten als in het recept. Een kwartier in de oven gehad. Echtgenoot was zeer enthousiast over de smaak. Zelf 1 geproefd, was het er helemaal mee eens. Cakeje had in het midden nog zo’n lekker smeuïg deel. Helaas waren alle ‘kontjes’ verbrand en aan de bovenkant ook wat puntjes. Daardoor zijn ze aan de buitenkant wat droog.
    Volgende keer nog korter in de oven?

    Beantwoorden
  6. Heleen zegt

    om

    Hoi Cornelia,

    Leuk om van je te horen en bedankt voor je berichtje. Het is altijd leuk te horen van volk dat mijn blog volgt. Heb je een beetje het gevoel dat je elkaar ‘kent’!

    Fijne dag!
    Heleen

    Beantwoorden
  7. ♥ Cornelia ♥ zegt

    om

    Hey!
    Ik kwam op deze site via de mama blogs en heb deze week nog een gesprek gehad met mijn vriend over het zoeken naar een gezondere manier van leven. Nu ik mama ben, voel ik me verantwoordelijk om meer stil te staan bij wat ik eet en uiteindelijk mijn kind mee zal geven.
    Dus vandaar dat ik lid ben geworden van je blog 🙂

    Vond het wel zo netjes om dat even te zeggen…

    Beantwoorden
  8. Julia zegt

    om

    Heleen,
    Je bent stout.
    Van die plaatjes krijg ik JUIST enorme trek ;-)!
    Zoooooooooooooooo grooot!

    Zien er super uit!
    Groetjes,
    Julia

    Beantwoorden
  9. Heleen zegt

    om

    Hoi herma,

    Die vraag kreeg ik eerder op die post en toen gaf ik ook aan dat ik dat niet meer wist. Ik gokte het op een dikke eetlepel omdat het taartje niet zo heel erg groot/ hoog was.

    Groetjes

    Beantwoorden
  10. Goud en Zilver zegt

    om

    Mjammie wat ziet dat er heerlijk uit.
    Ik zat deze week even te kijken naar het recept voor honing appelcake, maar hoeveel boter doe jij daar bij in?

    Groeten Herma

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Amandelmeel Tulband - Gast recept | Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] had, maar moest haar het antwoord schuldig blijven. Wel gaf ik haar de tip om het recept van de Vanille Cupcakes eens te bekijken en eventueel aan te vullen met gedroogd fruit. Zo gezegd, zo gedaan. En afgelopen […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in