• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Vanille Amandelmeel Cupcakes

11 mei 2011 geschreven door Heleen Quantrill 11 Reacties

We hebben weer verse aardbeien gehaald en ik wilde een voorraad(je) cupcakes maken om de vele zoete verleidingen te kunnen weerstaan. Hieronder de stap-voor-stap van deze verrukkelijke cupcakes!

Vanille Amandelmeel Cupcakes

20 kleine cupcakes of 12 gewoon formaat

200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
100 gram palmsuiker of ander zoet naar keuze
2 eieren
1 el appelciderazijn
60 ml gesmolten kokosolie
1 el vanille extract

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
  3. Kluts in een schenkbeker oid de eieren met de azijn, kokosolie en vanille extract tot het een mooi geheel is.
  4. Schenk dit in de droge ingrediënten en roer goed door.
  5. Gebruik een ijsschep of twee eetlepels om beetjes beslag in papieren cupcake vormpjes te laten lopen.
  6. Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Heerlijk met zelfgemaakt vanille-ijs en verse aardbeien!

Ook leuk om te lezen!

  • Mini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & SuikervrijMini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & Suikervrij
  • Chocolade Lava Cupcakes met KaramelsausChocolade Lava Cupcakes met Karamelsaus
  • Vanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & SuikervrijVanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & Suikervrij
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Gastrecept: Koolhydraatarme PizzaGastrecept: Koolhydraatarme Pizza
Bijgewerkt op 4/09/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel, cupcakes

Reacties

  1. Sabine Vermeulen zegt

    13 mei 2015 om 15:00

    Ik kan de recepten niet lezen! Staat reclame doorheen!

      Sabine Vermeulen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Koen Aarsman zegt

      14 mei 2015 om 08:52

      Beste Sabine,

      Is de reclame nu weg?

        Koen Aarsman(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    12 januari 2014 om 10:25

    net gemaakt.. in de suikerpauze.. kids moeten papa even missen dus compenseren met wat samen bakken. Maar ze vonden het heerlijk, lekkerder dan de gewone cake

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    1 juni 2013 om 11:15

    Hmm… net de cakejes gemaakt met iets minder palmsuiker en iets minder (zelfegemaakte) vanille-extract. Heerlijk.. In de cupcakemaker gaat het perfect.. gewoon in de gaten houden. Door de palmsuiker wel vrij donker van kleur, dus in de ogen van de kids toch raar. Volgende keer met agave oid proberen. Zoals al eerder gezegd zijn ze van binnen lekker smeuiig.. veel lekkerder dan die droge dingen die we voor paleo aten..
    En juist mijn moeilijke eter vind ze wel een beetje lekker…hahaha..
    Tina

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    21 maart 2013 om 22:33

    Deze cupcakes gemaakt met palmsuiker als zoetstof. Helaas vond ik ze daardoor erg tegen vallen. De palmsuiker heeft een duidelijke, overheersende, ietwat zoutige bijsmaak. Qua structuur zijn de cupcakes zeker voor herhaling vatbaar.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    3 februari 2013 om 11:05

    Hallo Heleen,

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag van afgelopen vrijdag!
    Mij wil het wat het gebruik van amandelmeel betreft nog niet helemaal lukken zoals ik wil.
    Een tijdje terug maakte ik je amandelmeelbrood. Het beslag kwam niet voldoende omhoog, het brood was droog en de kokosolie was er aan de onderkant uit gelopen.
    Nu maakte ik deze cupcakes voor mijn man. Ik gebruik alleen biologische en dezelfde ingrediënten als in het recept. Een kwartier in de oven gehad. Echtgenoot was zeer enthousiast over de smaak. Zelf 1 geproefd, was het er helemaal mee eens. Cakeje had in het midden nog zo’n lekker smeuïg deel. Helaas waren alle ‘kontjes’ verbrand en aan de bovenkant ook wat puntjes. Daardoor zijn ze aan de buitenkant wat droog.
    Volgende keer nog korter in de oven?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Heleen zegt

    14 mei 2011 om 08:42

    Hoi Cornelia,

    Leuk om van je te horen en bedankt voor je berichtje. Het is altijd leuk te horen van volk dat mijn blog volgt. Heb je een beetje het gevoel dat je elkaar ‘kent’!

    Fijne dag!
    Heleen

      Heleen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. ♥ Cornelia ♥ zegt

    13 mei 2011 om 21:07

    Hey!
    Ik kwam op deze site via de mama blogs en heb deze week nog een gesprek gehad met mijn vriend over het zoeken naar een gezondere manier van leven. Nu ik mama ben, voel ik me verantwoordelijk om meer stil te staan bij wat ik eet en uiteindelijk mijn kind mee zal geven.
    Dus vandaar dat ik lid ben geworden van je blog 🙂

    Vond het wel zo netjes om dat even te zeggen…

      â™¥ Cornelia ♥(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Julia zegt

    12 mei 2011 om 06:53

    Heleen,
    Je bent stout.
    Van die plaatjes krijg ik JUIST enorme trek ;-)!
    Zoooooooooooooooo grooot!

    Zien er super uit!
    Groetjes,
    Julia

      Julia(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Heleen zegt

    11 mei 2011 om 17:51

    Hoi herma,

    Die vraag kreeg ik eerder op die post en toen gaf ik ook aan dat ik dat niet meer wist. Ik gokte het op een dikke eetlepel omdat het taartje niet zo heel erg groot/ hoog was.

    Groetjes

      Heleen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Goud en Zilver zegt

    11 mei 2011 om 17:38

    Mjammie wat ziet dat er heerlijk uit.
    Ik zat deze week even te kijken naar het recept voor honing appelcake, maar hoeveel boter doe jij daar bij in?

    Groeten Herma

      Goud en Zilver(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.