• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Glutenvrije Melasse Pannenkoekjes

geschreven door Heleen Quantrill 11 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Melasse PannenkoekjesOver twee weken is het Kerst en ik heb hier het perfecte kerstontbijt voor jullie dat je op voorhand al kunt maken (=minder stress!): Glutenvrije Melasse Pannenkoekjes. Er staan al meerdere recepten op de blog voor pannenkoekjes, maar dit zijn over het algemeen hele lekkere basisrecepten waar je vervolgens zelf je draai aan kunt geven. Zo niet deze! De kruidige warme smaken van kaneel, gember en melasse zijn perfect voor deze tijd van het jaar. Niets aan veranderen dus!

Deze pannenkoekjes zijn super simpel om te maken en zullen je huis heerlijk laten ruiken. Maar laat je trouwens niet beperken tot kerstochtend. Deze pannenkoekjes zijn ook erg lekker op drukke ochtenden: Maak een flinke stapel in het weekend en vries een deel in. Zo hoef je ze op de ochtend zelf alleen maar even in de broodrooster te doen om op te warmen en klaar! Lekker met een glas zelfgemaakte amandelmelk!

Als je deze pannenkoekjes in wilt vriezen ga je als volgt te werk: Wacht eerst totdat ze zijn afgekoeld en knip ondertussen van een vel bakpapier een aantal vierkantjes, elk iets groter dan de pannenkoekjes, zoveel als je nodig hebt. Neem een afsluitbare plastic zak (ziploc) en leg hier een pannenkoekje in, daar bovenop een velletje bakpapier en vervolgens weer een pannenkoekje. Herhaal tot het genoeg is.

Het bakpapier voorkomt dat de pannenkoekjes aan elkaar vastvriezen. Zo is het heel eenvoudig om steeds twee of drie per keer uit de vriezer te halen.

Melasse Pannenkoekjes

Glutenvrije Gingerbread Pannenkoekjes

Heleen Quantrill
Het perfecte ontbijt voor een ontspannen kerstochtend. Maak deze glutenvrije pannenkoekjes op voorhand om meer tijd te hebben rond de kerstboom.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Ontbijt
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstmeel
  • 50 gram havermeel
  • 2 el arrowroot
  • 1 el kokosbloesemsuiker of rijststroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el melasse
  • 200 ml melk naar keuze ik gebruikte amandelmelk

Instructies
 

  • Neem een ruime kom en meng hierin alle droge ingredienten.
  • Meng in een schenkbeker de natte ingredienten.
  • Schenk dit bij de droge ingredienten en roer goed door. Gebruik eventueel een elektrische mixer.
  • Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie of ghee.
  • Met een sauslepel of ijslepel verdeel je kleine hoopjes beslag in de pan.
  • Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant belletjes vertoont.
  • Bak nog even kort aan de andere kant.
  • Herhaal tot het beslag op is.

 

Ook leuk om te lezen!

  • Heerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjesHeerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjes
  • Review Schär: Glutenvrije Kerst BakreceptenReview Schär: Glutenvrije Kerst Bakrecepten
  • Warme PompoendrankWarme Pompoendrank
  • Castagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van KastanjemeelCastagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van Kastanjemeel
  • Supersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte BonenSupersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte Bonen
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten Tags: gember, glutenvrij, kaneel, Kerst

Reacties

  1. Linda zegt

    om

    Helaas te laat voor kerst, maar dit zal het met Pasen ook vast wel goed doen!

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Zeker weten! 🙂

      Beantwoorden
  2. Marianne zegt

    om

    Heleen Quantrill,

    Gelukt! Maar er moest bij mij denk ik ongeveer drie keer zoveel melk bij.

    Beantwoorden
  3. Marianne zegt

    om

    Heleen Quantrill,

    Bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen.

    Beantwoorden
  4. Marianne zegt

    om

    Marianne,

    Heleen? Klopt mijn gedachte? Want het lijkt me heerlijk maar vind het zonde om weer een batch weg te gooien.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Marianne,

      Als het beslag dik blijft, kun je melk toevoegen. De melasse gaat er ook doorheen inderdaad, maar dat verdunt niet heel erg. Ik zou gewoon steeds een beetje melk toevoegen tot het een mooi pannenkoekbeslag is.

      Eventueel kun je het recept omdraaien: Eerst de melk met de eieren en specerijen klutsen en dan meel toevoegen tot het een mooi glad geheel is. Dan weet je in ieder geval zeker dat je beslag krijgt!

      Succes!
      Groetjes,
      Heleen

      Beantwoorden
  5. Marianne zegt

    om

    Marianne,

    Moet de melasse wel door het beslag, bedenk ik me nu?

    Beantwoorden
  6. Marianne zegt

    om

    De natte ingrediënten smaakten heerlijk! Maar ik snap de pannenkoekjes niet. Het wordt een hoopje, en is niet vloeibaar. Geen idee hoe je m dan mooi plat krijgt. Het wordt ook donkerbruin ipv mooi goudgeel zoals op je foto. En nee, ik heb niet stiekem allerlei ingrediënten vervangen door iets anders 🙂 Enig idee wat het probleem is? Alvast bedankt. En ook dank voor het blog. Heerlijk om te lezen allemaal.

    Beantwoorden
  7. rita zegt

    om

    mmh lijkt me lekker,

    Ik wil je niet opjutten, maar kerst is al over 2 weken@@@

    groetjes rita

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Oeps…

      En bedankt! Stress is officieel toegeslagen 😉

      Groetjes!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Glutenvrije Kruidnoten Recept - Ook Lactosevrij! | Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] authentieke smaak. Je kunt het dus achterwege laten, maar mijn tip is dus om dat niet te doen. Tip: gebruik melasse als stroop over glutenvrije […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in