• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Pannenkoeken Party: 4 Heerlijke, Glutenvrije Pannenkoekrecepten op een Rij

18 april 2013 geschreven door Heleen Quantrill 14 Reacties

In plaats van brood of bolletjes eten wij regelmatig pannenkoekjes. Simpel, redelijk snel te maken, makkelijk mee te nemen, gemakkelijk in te vriezen en weer te ontdooien en vooral heel erg lekker! Ik maak het liefst neutrale pannenkoekjes, dus zonder toevoeging van zoet, zodat ik er ook een plak geitenkaas of wat groenten op kan doen. Met een banaan of choco smaak gaat dat toch wat minder.

Maar dat wil niet zeggen dat pannenkoekjes saai zijn. Je kan er eindeloos mee varieren en aanpassen aan seizoen, gelegenheid en persoonlijke voorkeur. Hieronder vinden jullie vier heerlijke recepten voor pannenkoekjes om zelf mee aan de slag te gaan. Veel bakplezier!

Amandelmeel Pannenkoekjes
Mijn persoonlijke favoriet. Voedzaam en vullend. Perfect voor drukke dagen!

8 stuks
2 eieren
200 gram amandelmeel
Beetje water
Snuf zout
Mespunt bicarbonaat
Kokosolie om in te bakken

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar tot er geen klonten meer zijn.
  2. Verhit kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Gebruik een sauslepel en schep kleine beetjes beslag in de pan.
  4. Bak ongeveer 5 minuten aan de ene kant op ‘niet helemaal laag’ vuur. 
  5. Draai om en bak nog een minuut ofzo totdat de onderkant gaar is.
  6. Serveer met vers fruit, kaas, groenten of eet ze uit het vuistje.

Kokosmeel Pannenkoekjes
12 kleine pannenkoekjes

4 eieren
200 ml kokosmelk
50 gram kokosmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1 tl bicarbonaat
1 el appelcider azijn
Kokosolie om in te bakken

  1. Meng alle ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn.
  2. Laat 10 minuten staan om het vocht op te laten nemen door de kokosmeel. Als het een heel stijf beslag wordt, voeg dan wat water toe. 
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en maak kleine pannenkoekjes van het beslag.
  4. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur zodat ze garen, maar niet te snel bakken.
  5. Wees voorzichtig met het omdraaien en bak nog een minuut ofzo aan de andere kant.

Boekweitpannenkoekjes
15 pannenkoekjes

200 gram boekweitmeel
1 ei
3 el gesmolten boter
1/2 tl Keltisch zeezout
1 tl bicarbonaat
200 ml karnemelk
3 el palmsuiker of oerzoet (optioneel)
Kokosolie of boter om in te bakken

  1. Meng alle ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn.
  2. Verhit de kokosolie of boter in een koekenpan en maak kleine pannenkoekjes.
  3. Bak een paar minuten totdat de bovenkant belletjes vertoont. 
  4. Draai de pannenkoekjes om en bak nog een minuut aan de andere kant.
  5. Serveer direct of vries in. 

Tip: Boekweit baksels worden snel droog. Bewaar dus in de koelkast of vries in voor later gebruik.

4-Ingredient Pannenkoekjes
6 – 8 pannenkoekjes

3 bananen
3 eieren
4 el notenpasta (geen pindakaas)
2 tl kaneel
Boter of kokosolie om in te bakken

1. Smelt in een koekenpan de boter of kokosolie op middelhoog vuur.
2. Meng de overige ingrediënten door elkaar, bijvoorbeeld in een blender.
3. Schep met een sauslepel kleine beetjes beslag in de koekenpan.
4. Bak de pannenkoekjes tot er belletjes vormen op de bovenkant.
5. Draai de pannenkoekjes om en bak nog 30 seconden.
6. Serveer direct of bewaar voor later.

Wat is jouw favoriete recept voor glutenvrije pannenkoekjes? Deel het hieronder, linken zijn toegestaan 😉


Meer inspiratie nodig voor een lekker ontbijt? Bekijk dan mijn drie kookboeken eens!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Paleo Bosvruchten IJstaartPaleo Bosvruchten IJstaart
  • Zelf Kokosyoghurt maken (probiotisch, melkvrij)Zelf Kokosyoghurt maken (probiotisch, melkvrij)
  • Pure Chocolade TestPure Chocolade Test
  • Warme PompoendrankWarme Pompoendrank
  • Aardbeienjam zonder suiker – Paleo&VeganAardbeienjam zonder suiker – Paleo&Vegan
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Lunch, Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten

Reacties

  1. Ineke zegt

    3 mei 2016 om 10:44

    Ik maak altijd boekweitpannenkoeken met geitenmelk. Zijn heerlijk. Ik gebruik nooit bicarbonaat. Waarvoor is dat nodig? Ga nu zeker ook met de andere recepten aan de gang.

      Ineke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. jenlon zegt

    25 augustus 2013 om 07:15

    Heleen, mag ik jou vragen wat jij bedoelt met ‘een beetje water’ bij de amandelmeelpannenkoekjes? Moet het beslag dik zijn of juist dun? Die van mij zijn helaas grandioos mislukt 🙁

      jenlon(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      25 augustus 2013 om 20:14

      Letterlijk ‘een beetje water’. Het beslag moet niet te dun zijn, want omdat het een glutenvrij beslag is, loopt het dan uit en wordt het onsamenhangend. Als het beslag te dik is, worden de pannenkoekjes te stijf en krijg je een soort van koekjes in plaats van pannenkoekjes. Ik vergelijk het met een beslag voor Amerikaanse pannenkoeken. Dat is ook vrij dik, maar nog wel vloeibaar. Dus afhankelijk van hoe je beslag er uitziet, kun je beslissen of je er water bij moet doen, en zo ja, hoeveel.

      Overigens kun je dit beslag redelijk makkelijk ‘repareren’. Als blijkt dat bij het bakken van het eerste pannenkoekje, het helemaal uit elkaar valt, kun je wat meer meel toevoegen aan het beslag. De smaak wordt hier niet anders door.

      Groeten
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. Marie-Antoinette van Straten zegt

    9 juni 2013 om 06:18

    Ik zal je recepten delen op facebook http://www.facebook.com/StratenCo
    & ga nu voor ontbijt de banaan & ei variant maken, fijne dag!

      Marie-Antoinette van Straten(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    19 april 2013 om 13:10

    I love pancakes….

    Volgens mij is mijn recept iedere keer anders.
    Ei, notenmeel (soms alleen amandelmeel, soms hazelnoot, walnoot en of kokosmeel of een combinatie), als ik nog een restje kokosmelk of amandelmelk heb, gaat dat er doorheen of water.
    Voor de zoete trek, rozijnen, kaneel, vanille extract en hele stukken appel er doorheen. Mmmmm

    Groetjes
    Elke

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    18 april 2013 om 19:58

    appel in de blender met beetje water en kaneel en dan eieren en kokosrasp toevoegen…. pancakes bakken,smaakt heerlijk als good-old appel pannenkoekjes.. gr peggy

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    18 april 2013 om 15:40

    waarom geen pindakaas?
    chocopasta dan? heb geen andere thuis en heb er nu zin in:(

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      18 april 2013 om 21:16

      Pindakaas is heel schimmelgevoelig. Beter is het om een notenpasta of ok merk chocopasta te gebruiken.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. GezondeNieuwsgierigheid zegt

    18 april 2013 om 14:08

    Dank voor de recepten, krijg spontaan trek 🙂 Die nummer 4 met banaan en notenpasta ga ik dit weekend eens proberen!
    Bianca

      GezondeNieuwsgierigheid(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    18 april 2013 om 14:01

    Hier maken we altijd pannenkoekjes van amandelmeel, boekweitmeel en speltmeel of havermeel in ongeveer gelijke delen, ei, melk, zout, vanille. Niet glutenvrij, maar wel erg lekker.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Lekker anders zegt

    18 april 2013 om 15:00

    Ik heb laatst ook pannenkoekjes van kastanjemeel gemaakt, verrassend lekker dus ook een aanrader. 🙂

      Lekker anders(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    18 april 2013 om 11:19

    Kikkererwtenmeel,(amandel- oid)melk, eieren, beetje zout mengen, uurtje of langer laten staan, héérlijke pannenkoekjes, zoet of hartig. Favoriet: met ahornsiroop of met paddestoelenragout, restje tomatensaus…..
    Marjolijn.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. annie laumen zegt

    18 april 2013 om 09:20

    De amandel pannenkoekjes bak ik al een tijdje en zijn lekker
    Binnenkort zal ik het recepje met kokosmeel maken
    De laatste pannenkoekjes kun je die ook met spelt vokorenmeel maken
    Ga zo door met je blog super

      annie laumen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Lot zegt

    18 april 2013 om 07:32

    Heerlijke recepten! Mijn “probleem” met pannenkoekjes is dat het zo verslavend is en ik er snel een teveel van eet en zo val ik nooit de 5 kilo die ik al jaren kwijt wil.
    Met mijn huidige eetpatroon ongeveer 80% zoals ook op jou site blijf ik prima op gewicht. Wandelen of op andere manier wat intensiever bewegen kan ik helaas niet door knie die niet meewerkt. Waarschijnlijk nieuwe komende winter. En met dit mooie voorjaarsweer mis ik de wandelingen echt.

      Lot(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.