• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Gevulde Zoete Aardappel met Geitenkaas, Granaatappel en Pecannoten

geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vegetarische gevulde zoete aardappel met heerlijk pittige geitenkaas, granaatappel en geroosterde pecannoten. Iets meer werk dan normaal, maar een echt herfstrecept dat zeker die moeite waard is!

gevulde zoete aardappel met geitenkaas

Regelmatig koop ik zoete aardappelen. Ik vind het een heerlijke basis voor heel veel gerechten, van curry tot stampot en gewoon als vervanger voor witte aardappels. Niet dat ik tegen witte aardappels ben, ik vind ze heerlijk, maar af en toe is het goed om te variëren. Baby Catherine vindt zoete aardappel stamp ook erg lekker, dus dubbel winst wat mij betreft!

In de herfst is het eigenlijk dé combinatie om zoete aardappels te poffen in de oven en dan te combineren met pittige kaas en nootjes. Deze keer dus pecannoten en bij Hoogendoorn kaas vond ik een heel bijzonder zacht geitenkaasje: La Bouygette. Een heerlijk romig, rauwmelks geitenkaasje dat perfect past in een gevulde zoete aardappel.

Top Tips met Zoete Aardappelen

Zoete aardappels poffen in de oven kan eindeloos duren, zeker als het van die knoeperts zijn. Mijn tip is dan ook als je gevulde zoete aardappel wilt maken, om hem eerst te koken. Als ze echt heel groot zijn, snijd ik ze al door de helft zodat het nóg sneller gaat.

Om de zoete aardappelen goed te kunnen vullen, schep ik er wat van het ‘vlees’ uit. Dit bewaar ik dan als hapje voor de baby, maar je kunt het zelf ook gebruiken in bijvoorbeeld zoete aardappel pannenkoekjes: mix de puree met een ei of twee, breng op smaak met zout en peper en bak op een laag vuur in kleine pannenkoekjes tot ze gaar zijn.

Gevulde Zoete Aardappel met Geitenkaas, Granaatappel en Pecannoten

Een heerlijk herfst recept dat je grotendeels gewoon in de oven klaarmaakt!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zoete aardappelen
  • 10 gr gedroogde tijm
  • 100 gr champignons
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 2 el honing
  • 50 gr pecannoten
  • 1 granaatappel
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de zoete aardappelen in ruim water tot ze gaar zijn. Snijd ze door de helft en schep er wat vruchtvlees uit en bewaar dat voor een ander gerecht. Zet apart in een ovenschaal alvast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de champignons in plakjes en meng ze in een kom met de tijm, honing en olijfolie.
  • Bestrooi met zout en peper en verdeel dit mengsel over de vier helften.
  • Hak de pecannoten fijn en verdeel de geitenkaas in vieren.
  • Verdeel de kaas en noten ook over de vier helften zoete aardappel.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven tot de champignons gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de granaatappel door midden en houd een helft op de kop in je hand. Tik met een lepel ferm op de granaatappel en vang de pitjes op in een kom.
  • Zodra de zoete aardappelen klaar zijn, bestrooi je ze met de granaatappelpitjes.
  • Serveer direct!

Notities

Tips:
Kies voor 4 zoete aardappels als ze klein zijn. Kook ze dan heel en maak een inkeping van boven die je opendrukt voordat je ze vult. 
Je kunt ook granaatappelpitjes in het vriesvak vinden! 

Ook leuk om te lezen!

  • Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en KnoflookGepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook
  • Vrijdag Visdag: Harissa Visschotel met Gerookte Zalm en Zoete AardappelVrijdag Visdag: Harissa Visschotel met Gerookte Zalm en Zoete Aardappel
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
  • Geitenkaas Omelet met VijgenjamGeitenkaas Omelet met Vijgenjam
  • Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijmLinzensalade met geitenkaas, olijven en tijm
Bijgewerkt op 13/12/21

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: geitenkaas, zoete aardappel

Trackbacks

  1. Feestelijke Zalmbonbons met Geitenkaasmousse | Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Heb je geitenkaas of roomkaas over? Dan kun je het restant gebruiken om bijvoorbeeld deze komkommer-roomkaas hapjes te maken. Als je walnoten over hebt, kun je die verwerken in mijn heerlijke walnoten tapenade. Ook heel lekker bij een feestelijke borrel! Granaatappelpitjes zijn een heerlijk extraatje op deze zoete aardappels uit de oven. […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in