• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken
Zoete aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

Momenteel zijn we druk bezig met verhuizen en ik richt me deze week op het inpakken van de keuken. Maar we doen het vooralsnog in stages omdat we in feite in twee huizen leven en nog niet helemaal over zijn. Dit betekent dat steeds als we wat willen doen, ik spullen opzij moet zetten, alle oppervlakten leeg moet maken en moet bedekken zodat we redelijk makkelijk te werk kunnen gaan en niet steeds overal stof vinden.

Dit betekent ook dat koken soms erg lastig is want alles staat ergens anders of het fornuis is domweg niet bereikbaar. We hebben de afgelopen week dan ook veel soep en salade gegeten 😉 Dus toen afgelopen vrijdag het gedeelte rond het fornuis eindelijk klaar was, kon ik niet wachten om weer eens uitgebreid te koken!

Zoete Aardappeltjes

zoete aardappel 1

Op de markt had ik een mooie aanbieding van zoete aardappels gezien. En deze keer waren ze ook niet zo groot. Vaak krijg je twee enorme zoete aardappelen en deze keer had ik kleinere nodig. Ik wilde ze namelijk gaan poffen.

‘Jacket Potatoes’ oftewel gepofte aardappel is iets dat je in bijna elke pub en cafe in Engeland wel kan krijgen. Maar het heeft mij nooit kunnen bekoren. Teveel zetmeel en vaak gewoon flauw en beige. Blèh! Maar zoete aardappelen zijn natuurlijk geen aardappelen! En de smaak is alles behalve flauw en beige. Door de zoete aardappel met spinazie en geitenkaas te vullen, krijg je een heel smakelijk geheel dat erg lekker is zo als lunch, of als bijgerecht bij het avondeten. Het enige is dat je de timing in de gaten moet houden en ze een uur voordat je anders zou beginnen met koken, in de oven doen.

Zoete aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook

Heleen Quantrill
Kleurrijke gepofte zoete aardappel met spinazie, geitenkaas en lekker wat knoflook. Een feestje op je bord!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Groenten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 kleinere zoete aardappelen
  • 5 handen vol verse spinazie gewassen
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 ui fijn gesneden
  • 100 gram geitenkaas in blokjes of verkruimeld
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Prik met een vork gaatjes in de aardappelen.
  • Doe de zoete aardappels in een pakketje van aluminiumfolie en leg dit in een ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappels 1 uur tot ze zacht zijn.
  • Een kwartier voor de aardappels klaar zijn, verhit je wat olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden en voeg dan de spinazie toe.
  • Roerbak om en om tot de spinazie geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven en leg op een bord.
  • Snijd ze bovenop in de lengte open en maak de inkeping groot genoeg om er een vulling in te doen.
  • Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen en bestrooi ze met de geitenkaas.
  • Serveer direct, eventueel met wat overgebleven spinazie.
zoete aardappel 2

Ook leuk om te lezen!

  • Gevulde Zoete Aardappel met Geitenkaas, Granaatappel en PecannotenGevulde Zoete Aardappel met Geitenkaas, Granaatappel en Pecannoten
  • Zoete Aardappel FrittataZoete Aardappel Frittata
  • Vrijdag Visdag: Harissa Visschotel met Gerookte Zalm en Zoete AardappelVrijdag Visdag: Harissa Visschotel met Gerookte Zalm en Zoete Aardappel
  • Indiase Kikkererwt en Paneer CurryIndiase Kikkererwt en Paneer Curry
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
Bijgewerkt op 7/02/23

Categorie: Groenten, Recepten Tags: geitenkaas, knoflook, spinazie, zoete aardappel

Reacties

  1. Ellen zegt

    om

    Het lijkt mij bijzonder smakelijk Heleen en ga het zeker uitproberen.
    Succes met de verhuizing

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Dankjewel!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in