• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Geitenkaas Omelet met Vijgenjam

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Geitenkaas omelet met vijgenjamOnze vijg begint weer volop heerlijke, zoete vijgen af te geven. Elk jaar is het lang afwachten wanneer ze rijp zijn en daarna is het een race tegen de klok om regelmatig te oogsten voordat de wespen er hun tanden in zetten.

Verse vijgen zijn heerlijk om zo te eten, maar je kunt ze ook invriezen. De textuur wordt dan wel wat waterig, dus ik maak er daarna altijd jam van. Ik maak dan zogenaamde ‘vriezer-jam’ zodat ik minimaal zoet hoef te gebruiken. Kleine potjes van bijvoorbeeld babyvoeding zijn hier ideaal voor. Laat wat ruimte over zodat de jam iets uit kan zetten tijdens het vriezen en de kleine porties die je ontdooit zijn sneller op.

Geitenkaas Omelet met Vijgenjam

Een lekkere combi met vijg is geitenkaas. Van een kennis kreeg ik afgelopen weekend een doosje verse eitjes en ik heb er een heerlijke omelet met geitenkaas van gemaakt. Eenvoudiger kan het niet en als je het als ontbijt eet, heb je het idee dat je een soort chique voorgerecht eet omdat geitenkaas en vijg zo’n klassieke combinatie is 🙂

Lust je geen vijg? Probeer dan eens pruimenjam. Ook die is erg lekker in combinatie met geitenkaas!

Geitenkaas omelet met vijgenjam

Geitenkaas Omelet met Vijgenjam

Heleen Quantrill
Pittig en hartig, deze geitenkaas omelet met vijgenjam is een klassieker qua smaak. De vijgenjam is snel gemaakt en vries je handig in, in kleine porties!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Ontbijt
Keuken Frans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • Voor de jam:
  • 15 vijgen grof gesneden
  • 125 ml water
  • 50 ml honing
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 tl vanille extract
  • Voor de omelet:
  • Boter of olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • Peper naar smaak

Instructies
 

  • Zo maak je de jam:
  • Doe alles in een pannetje en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 10 - 15 minuten pruttelen.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  • Doe de jam in een keukenmachine en pureer tot je een fijne consistentie hebt.
  • Verdeel de jam in kleine potjes om in te vriezen of doe het in een ruime pot en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
  • Zo maak je de omelet:
  • Neem een koekenpan en smelt hierin wat boter of verhit wat olijfolie op een middelhoog vuur.
  • Kluts de eitjes en schenk in de pan.
  • Verkruimel de geitenkaas en strooi die over de eieren.
  • Keer de omelet om zodra de onderkant droog is. Laat de omelet niet bruin worden, dan is hij al aan het verbranden namelijk.
  • Laat de omelet aan de andere kant nog een minuut garen en leg hem daarna op een bord.
  • Bestrooi eventueel met wat zwarte peper en serveer met een lepel vijgenjam!

Notities

Met warm weer kan vijgenjam sneller gaan gisten. Om dit te voorkomen, kun je de pot achterin de koelkast zetten waar het koeler is. Maar invriezen in kleine porties is ook een oplossing.

Ook leuk om te lezen!

  • Gezond ontbijt: Gevulde Omelet en SaladeGezond ontbijt: Gevulde Omelet en Salade
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
  • Glutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei) ReceptGlutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei) Recept
  • Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijmLinzensalade met geitenkaas, olijven en tijm
  • Parelgort Risotto met Geroosterde Biet en GeitenkaasParelgort Risotto met Geroosterde Biet en Geitenkaas
Bijgewerkt op 6/12/21

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: eieren, geitenkaas, vijgen

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in