Lekker voor de lunch: een linzensalade met geitenkaas, olijven en tijm. Het meeste heb je waarschijnlijk in je voorraadkast, dus deze salade is zo gepiept!
Genieten jullie ook zo van dit heerlijke voorjaarsweer? We zijn lekker druk in de tuin bezig om hem zomer-proof te maken. Hoogstwaarschijnlijk dat wij niet op vakantie gaan (geld is beter besteed aan bijvoorbeeld de schuur en het dak!) en dus willen we het maximale uit de tuin kunnen halen qua genieten 🙂
Omdat het zo heerlijk weer was, hebben we van het weekend lekker gebarbecued. Ontspannen aan de tafel buiten. We hebben zo’n Cobb en ik vind dat toch wel verrekte handig, hoor. Marjanne mocht na de tijd nog lekker pannenkoekjes bakken op een bakplaat. De warmte blijft er vrij lang in zitten, namelijk. De pannenkoekjes waren heerlijk en vaders was helemaal trots op z’n grote meid die zomaar helemaal vanaf punt nul lekkere pannenkoekjes ging maken!
Snelle Linzensalade
Uiteraard moet er wel een lekkere salade bij de barbecue gegeten worden, maar ik had geen groene blaadjes in de koelkast meer liggen. Maar wat ik wel nog had liggen, waren linzen en lekkere geitenkaas. Ik koop peulvruchten altijd groot en gedroogd in en verwerk ze had in één keer om er zo erg lang plezier van te hebben. In dit geval dus bijna een jaar, want dit was de laatste zak linzen.
Linzen als salade verwerken is heel eenvoudig als ze al voorgekookt zijn. En als je de salade van te voren maakt, is het nog lekkerder omdat de smaken er dan even in kunnen trekken. Ik had daar geen tijd voor, dus ik serveerde de salade direct en hij was ook nog heerlijk.
Geen zelf voorgekookte linzen in huis? In de supermarkt zijn er ook glazen potten met gegaarde linzen te krijgen als je het jezelf makkelijk wilt maken. Lees wel even het etiket, soms zit er suiker in. De biologische merken hebben dit over het algemeen niet.
Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijm
Ingrediënten
- 400 gram voorgekookte linzen ik gebruikte pui linzen, maar elke soort is prima
- 250 gram zachte geitenkaas
- Een handje zwarte olijven zonder pit
- 1 Citroen
- Een paar takjes tijm of 1/2 tl gedroogde tijm
- 3 el goeie kwaliteit olijfolie
- Zeezout en peper
Instructies
- Pers de helft van de citroen uit en rits de blaadjes van de tijm.
- Meng dit met de olijfolie en wat zeezout en peper in een ruime kom.
- Roer hier de linzen doorheen totdat alles mooi glanst van de olie.
- Serveer de linzen met gebrokkelde geitenkaas, grof gehakte olijven en een schijfje citroen.
- Lekker met een groene salade die je eventueel met dezelfde dressing afmaakt.
Laat een reactie achter