Hebben jullie het ook zo warm? Gisteren was voor mij echt even niet te harden. Ons huis is zo dat het tot ongeveer vier uur heerlijk koel is binnen, maar zodra de zon ’s middags op het voorraam staat, wordt het met dit soort warm weer ineens benauwd. Op koelere dagen is dit juist heerlijk, omdat het de kamer dan heerlijk verwarmd en een gezellig zonnetje op de tafel schijnt. Maar gisteren gingen de gordijnen dicht! Kalm aan, veel drinken en in de schaduw zitten was het devies.
Omdat het zo heerlijk weer was, hebben we gistermiddag lekker gebarbecued. Ontspannen aan de tafel buiten. We hebben zo’n Cobb en ik vind dat toch wel verrekte handig, hoor. Marjanne mocht na de tijd nog lekker pannenkoekjes bakken op een bakplaat. De warmte blijft er vrij lang in zitten, namelijk. De pannenkoekjes waren heerlijk en vaders was helemaal trots op z’n grote meid die zomaar helemaal vanaf punt nul lekkere pannenkoekjes ging maken!
Snelle Linzensalade
’s Avonds had ik dus geen grote honger en nog minder zin in koken. Een snelle blik in de kasten en koelkast leverden ook niet bijster veel op. Maar wat ik wel nog had liggen, waren linzen. Ik koop peulvruchten altijd groot en gedroogd in en verwerk ze had in één keer om er zo erg lang plezier van te hebben. In dit geval dus bijna een jaar, want dit was de laatste zak linzen.
Linzen als salade verwerken is heel eenvoudig als ze al voorgekookt zijn. En als je de salade van te voren maakt, is het nog lekkerder omdat de smaken er dan even in kunnen trekken. Ik had daar geen tijd voor, dus ik serveerde de salade direct en hij was ook nog heerlijk.
Geen zelf voorgekookte linzen in huis? In de supermarkt zijn er ook glazen potten met gegaarde linzen te krijgen als je het jezelf makkelijk wilt maken. Lees wel even het etiket, soms zit er suiker in. De biologische merken hebben dit over het algemeen niet.
- 400 gram voorgekookte linzen (ik gebruikte pui linzen, maar elke soort is prima)
- 250 gram zachte geitenkaas
- Een handje zwarte olijven zonder pit
- 1 Citroen
- Een paar takjes tijm of ½ tl gedroogde tijm
- 3 el goeie kwaliteit olijfolie
- Zeezout en peper
- Pers de helft van de citroen uit en rits de blaadjes van de tijm.
- Meng dit met de olijfolie en wat zeezout en peper in een ruime kom.
- Roer hier de linzen doorheen totdat alles mooi glanst van de olie.
- Serveer de linzen met gebrokkelde geitenkaas, grof gehakte olijven en een schijfje citroen.
- Lekker met een groene salade die je eventueel met dezelfde dressing afmaakt.
Laat een reactie achter