• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Eenvoudige Amandelmuffins – glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 18 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Eenvoudige Amandelmuffins - glutenvrij

Heleen Quantrill
Glutenvrije amandelmuffins op basis van amandelmeel zijn voedzaam en vullen goed. Vries ze in om er langer van te kunnen genieten.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Brood
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 el zoet kokosbloesemsuiker of honing
  • 1/4 tl baking soda bicarbonaat
  • 1/2 el appelcider

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de droge ingrediënten en voeg hier de natte aan toe.
  • Meng goed door elkaar.
  • Schep muffinpapiertjes tot driekwart vol en bak deze in 25 minuten gaar.
  • Laat even afkoelen en versier naar behoefte, of laat ze zo.

Deze amandelmuffins zijn licht-zoet en heerlijk eenvoudig. Eet ze met wat boter en lekkere jam als ontbijt, of serveer met kaas en zuur als lunch. Dochter en ik zullen ze straks ‘versieren’ met een topping van frambozenjam en boter, zodat het ‘roze’ lijkt. Ja, je hebt een meid dus moet alles roze zijn! 😉

De foto hierboven laat een mengsel van boter en frambozenjam zien, gedrapeerd op het cakeje door dochterlief. Staat erg leuk bij dat groen! Goed van mij, he? 😉

Fijne dag!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Appeltaart Muffins van Moesappels – Glutenvrij & SuikervrijAppeltaart Muffins van Moesappels – Glutenvrij & Suikervrij
  • Glutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip ReceptGlutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip Recept
  • Glutenvrije Banaan & Rood Fruit MuffinsGlutenvrije Banaan & Rood Fruit Muffins
Bijgewerkt op 16/07/20

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: amandelmeel, muffins

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Ik heb ze inmiddels al meerdere keren gemaakt, erg lekker! Wat ook lekker is: stukjes appel/peer en rozijnen er door. twee eieren vervangen door zo’n 70 gr kokosolie extra vierge is ook erg lekker!

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Gesmolten kokosolie bedoel ik dan

      Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Hallo Heleen,

    Ik ben met veel plezier je recepten aan het uitproberen. Ik vraag me ook af of appelciderazijn hetzelfde is als appelazijn. En kun jij mij vertellen of er in (biologische) appelazijn alcohol zit?

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Heb ze net gemaakt met appelazijn, prima gelukt!

      Beantwoorden
  3. Tessa zegt

    om

    Ik heb bicarbonaat ofwel baking soda online besteld maar anders bij natuurwinkel o.i.d.
    Gisteravond de muffins gemaakt. Ik had alleen geen appelazijn dus ook gewoon witte azijn gebruikt. Mijn eigen variatie was door wat kaneel, koekkruiden, hennepzaadjes en een handje rozijnen aan het deeg toe te voegen. Was een groot succes en vult als een gek!

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    waar koop ik bicarbonaat? zegt me helemaal niets

    Beantwoorden
  5. Joos zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Echt heerlijke recepten heb je! Ik ben sinds kort over op deze stijl van eten en dit soort recepten maken het een stuk leuker! Ik heb deze zojuist gemaakt en waren heerlijk, ik had er zelf nog een geblenderde banaan met een beetje appelsap doorheen gedaan en maanzaadjes. Dan wel wat langer in de over, maar ze waren heerlijk!!

    Ontzettend bedankt voor alles wat je deelt!
    Groetjes Josine

    Beantwoorden
  6. Dorinda Groenendijk van Iersel zegt

    om

    Mijn muffins hadden een soort weeïge nasmaak die lang op de tong bleef hangen. Is dat de nasmaak van de bicarbonaat?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Klopt. Een volgende keer kun je de hoeveelheid bicarb dus iets terugschroeven.

      Beantwoorden
  7. Lies zegt

    om

    Mis ik nog een ‘nat’ ingrediënt? Het is een droge, kruimelige berg meel geworden. Kan me niet voorstellen dat dit werkt. Graag reactie want ik wil ze graag goed maken.

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    Hoeveel muffins kun je maken van deze hoeveelheden ingredienten?

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Ongeveer 10

      Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    om

    ik had geen appelcider in huis, ik heb er gewoon een koffielepel azijn in gegooid. Verder had ik nog wat kokosmelk in de koelkast staan en heb ik er flink wat kaneel in gegooid. Wel 5 minuten langer in de oven, vanwege de kokosmelk, anders zouden ze niet gaar zijn. Ze waren heerlijk, ook zonder clotted cream/jam! dankjewel!

    Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    om

    Kinderlijk eenvoudig, ze staan in de oven. Ben benieuwd hoe ze smaken

    Beantwoorden
  11. izerina zegt

    om

    Ik heb nog nooit iets van amandelmeel gemaakt. Klinkt lekker. Groeten Izerina

    Beantwoorden
  12. Heleen zegt

    om

    Dankjewel! 😀 Het is echt heel simpel om te maken. Binnen een half uur staat alles in de oven en is je keuken weer netjes.

    En ik gebruik deze combi omdat het het rijzende effect van elkaar versterkt. Amandelmeel is natuurlijk glutenvrij en zo krijg je een beetje een luchtige structuur er in. Vergelijkbaar met gistbelletjes in brood.

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Is appelcider hetzelfde als appelazijn?

      Beantwoorden
  13. Julia (NZ) zegt

    om

    Heel goed van jou! En het lijkt inderdaad eenvoudig.
    Zeg eens. Weet jij toevallig waarom in dit soort recepten altijd azijn wordt gebruikt?
    Gr,
    NZ

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in