• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Wat kun je doen met Rabarber?

10 juli 2012 geschreven door Heleen Quantrill 5 Reacties

De vroege zomermaanden zijn de beste tijd om rabarber te eten. De groente onder het fruit en het fruit onder de groenten. Het is nu volop te verkrijgen en zal mooi staan pronken in menig groentetuin. Profiteer er van! De stengels hoeven niet geschild te worden, maar het blad moet wel verwijderd worden. Dat is giftig! En rabarber leent zich voor zowel zoete als hartige gerechten. Heel veelzijdig, dus!

Een aantal eenvoudige manieren om van rabarber te kunnen genieten, is door het te stoven met een enkele toevoeging. Wat te denken van gestoofde rabarber met sinaasappelschil? Of voeg op het laatst een seizoensgenoot van de rabarber toe: aardbeien. Of andere bessen die nu volop te verkrijgen en o zo gezond zijn. Om te huilen, zo lekker! Andere heerlijke combinaties zijn rabarber met vanille, gember, kaneel, citroensap en zelfs een beetje kruidnagel.

Als je rabarber wilt stoven, doe dit dan niet in iets dat met de zuren reageert. Dus niet in aluminium of staal, maar in glas, aardewerk of met een beschermlaag over het metaal. En wees zuinig met water toevoegen. Twee eetlepels op een bos rabarber is meer dan genoeg. Gebruik geen suiker, maar breng op smaak met honing. Zo worden de voedingsstoffen goed opgenomen in je lichaam.

Rabarber Aardbei Kruimel – Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij 
6 porties

5 stengels rabarber, in stukken gesneden
1 pond aardbeien, kroontjes verwijderd
Rasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
200 gram pecannoten, gehakt
200 gram kokosrasp
3 el gesmolten kokosolie
Kaneel
Ahornsiroop of honing naar smaak

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verdeel het fruit in een (glazen) ovenschaal.
  3. Roer de rasp en het sap erdoor en voeg eventueel wat zoet toe.
  4. Meng in een kom de pecannoten, kokosrasp en kaneel naar smaak met de kokosolie.
  5. Verdeel dit over het fruit. 
  6. Bak het in 45 minuten gaar. 
  7. Serveer warm of koud.
  8. Lekker met zelfgemaakt vanille-ijs of dikke kokosroom.

Wat doe jij met rabarber?


Bron: Elsevier 23 juni 2012

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • De Beste manier om Zelf Yoghurt te MakenDe Beste manier om Zelf Yoghurt te Maken
  • Levertraan is voor altijd
  • Onbewerkt Eten Uitdaging week 12: Rust in de TentOnbewerkt Eten Uitdaging week 12: Rust in de Tent
  • Amandelmeel Biscuitdeeg – GlutenvrijAmandelmeel Biscuitdeeg – Glutenvrij
  • Zuurdesembrood Bakken in Gietijzeren PanZuurdesembrood Bakken in Gietijzeren Pan
Bijgewerkt op 2/10/15

Categorie: Groenten, Recepten

Reacties

  1. Doriene zegt

    30 mei 2016 om 14:13

    Ik gebruik rabarber in mijn smoothie. Mix rabarber met banaan, appel, gember en broccoli. N heerlijk ontbijt..

      Doriene(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    26 mei 2013 om 08:23

    Wat een lekker recept, kun je het ook bewaren of evt. Invriezen? Ik ben de enige die rabarber eet.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Teunie zegt

    17 juli 2012 om 04:50

    Rabarber moet je niet na de langste dag eten, want dan bevat het teveel oxaalzuur wat de opname van kalk door je lichaam verhindert! Jonge stengels (geoogst voor de langste dag) bevatten trouwens ook wel oxaalzuur, maar veel minder. Je kunt dan wat krijt aan de rabarber toevoegen.
    Teunie

      Teunie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Corina zegt

    10 juli 2012 om 21:06

    Mij is wel altijd geleerd rabarber vóór de langste dag te oogsten, daarna moet de plant kunnen groeien om energie op te slaan voor volgend jaar. Ik maak er taart mee (inderdaad, gezoet met honing), het originele recept staat op mijn blog (al gebruik ik minder suiker of vervang het zoet door iets anders, en gebruik ik volkorenmeel)

      Corina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    10 juli 2012 om 13:36

    Als je een klein beetje baking soda aan zure vruchten toevoegt wordt de zure smaak voor een groot deel opgeheven.
    Het is een kwestie van uitproberen hoeveel je nodig hebt. Het is niet maar weinig en de smaak van de vruchten blijft erg goed.
    Ik gebruik soms ook baking soda in sausjes waar een zuurtje (zoals azijn) in zit en waar ook een zoetmiddel gebruikt wordt. Ik heb dan veel minder zoetmiddel nodig.

    Groetjes, VeggieMo

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.