• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Proteïnebrood Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 51 Reacties

Proteïnebrood Glutenvrij

Het werd weer tijd voor een lekker broodrecept! Dit recept kwam ik op een Duitse site tegen nadat ik iets zocht… geen idee wat ook alweer, maar dit brood leek mij een goed idee en ik ben direct de keuken ingegaan om het te maken, klaar voor de rest van de week. Het fijne van dit brood is, dat het niet heel erg duur is om te maken, veel proteïne bevat vanwege de eieren en de yoghurt, maar door dat laatste ook erg smeuïg is. En net als al mijn ‘Paleo broden’ is ook dit brood binnen het uur gemaakt en klaar en is de keuken weer netjes. Ideaal (al zeg ik het zelf!)

😉

Proteïnebrood – Glutenvrij

(aangepast van Lecker)
14 plakjes

50 gram amandelmeel
50 gram gemalen lijnzaad (ik maal het zelf)
1 el kokosmeel (of kikkererwtenmeel)
150 gram kwark of dikke yoghurt
4 eieren
1/2 tl zeezout
1 tl bicarbonaat
2 el zonnebloempitten + 2 el extra ter decoratie

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een ruime kom en doe hier alle ingredienten in, minus de extra zonnebloempitten ter decoratie.
  3. Roer alles goed door totdat er geen klontjes meer zijn.
  4. Stort het beslag in een klein cakeblik, ongeveer 22 cm lang, bekleed met bakpapier.
  5. Zet in de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar.
  6. Laat minstens een half uur afkoelen en haal dan uit het bakblik.
  7. Serveer bijvoorbeeld met lekkere geitenkaas, verse sla en olijven.

Tip 1: Bewaar dit brood in de koelkast.
Tip 2: Het originele recept geeft aan dat het broodje een uur op 200 graden gebakken moet worden. Nu heb ik een kleine, elektrische oven en dat leek mij veel te heftig voor het gevoelige amandel- en lijnzaadmeel. Nu is iedere oven anders, dus schat zelf in of je het broodje langer of heter wilt bakken.
Tip 3: Als het uit de oven komt, is het broodje nog ietwat vochtig ondanks dat het stevig aanvoelt aan de bovenkant. Laat het daarom een tijdje uitwasemen. Je zult zien dat het dan vanzelf steviger wordt.

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Braun MultiQuick 9 Staafmixer ReviewBraun MultiQuick 9 Staafmixer Review
  • Gooi weg die Teflon pannen!Gooi weg die Teflon pannen!
  • Zomerse TipsZomerse Tips
  • Voorjaarsschoonmaak in de Keuken:  The Finishing TouchVoorjaarsschoonmaak in de Keuken: The Finishing Touch
  • Gastrecept van Joyce: Groentechips uit de AirfryerGastrecept van Joyce: Groentechips uit de Airfryer
Bijgewerkt op 22/03/15

Categorie: Brood, Ontbijt, Recepten Tags: Proteïnebrood Glutenvrij

Reacties

  1. Esther van Wezel zegt

    om

    Hij komt net voor de tweede keer uit de iven en ruikt al net zo lekker als de vorige keer. Kan niet wachten tot morgen! Heerlijk brood bij een koolhydraat arm dieët.

    Beantwoorden
  2. Rina zegt

    om

    het lekkerste brood dat ik in tijden heb gegeten!!!
    Bak nu bijna 2 jaar gluten-suiker en lactosevrij, maar vond nog geen recept van brood dat zo lekker is, luchtig en stevig tegelijkertijd…
    Een blijvertje…

    Beantwoorden
  3. Saskia zegt

    om

    Hoi Heleen

    Vanavond je site ontdekt. Wat een geweldige recepten.
    Ik eet al ruim een jaar zo goed als zelden brood en iedere ochtend havermout pap.
    Ik heb een te langzame schildklier en kwam gisteren tot mijn schrik erachter dat het dan niet goed is om iedere dag havermout te eten. Ik wist niet dat ik het moest laten wellen over night vanwege het fytinezuur. Door dit zuur worden mineralen minder opgenomen en dus ook het weinige jodium dat ik binnen krijg door het niet eten van brood. Ook eet ik ivm mijn allergieën geen aardappel en banaan waar ook jodium in zit. Door het te laten wellen verlaag je wel enorm het fytinezuur gehalte maar vanavond ging ik toch maar eens op zoek naar andere ontbijt recepten en kwam hier op jou pagina terecht. Echt super.
    Ik ben benieuwd naar het standaard amandelbrood. Ik zie het niet staan tussen de recepten. Wel het amandelfeestbrood. Kijk ik misschien verkeerd?

    Vriendelijke groetjes van Saskia

    Beantwoorden
  4. Anne-Marie Jacobs zegt

    om

    Heb het vanavond gemaakt (met schapen yoghurt) – heb er net van gegeten en vind het heerlijk!
    Bij mij geen groen uitgeslagen pitten en toch bicarbonaat gebruikt
    Dankjewel voor het recept!
    Anne-Marie

    Beantwoorden
  5. Marike zegt

    om

    Ik ben benieuwd! Het broodje staat nu in de oven. Ik heb er ook physiliumvezels aan toegevoegd en iets meer water. Ook heb ik voor de hartige smaak wat zongedroogde tomaatjes en olijfjes toegevoegd. Een Italiaans broodje, ik kijk er naar uit!

    Beantwoorden
  6. Monique zegt

    om

    Smaakt goed, maar vind die groene kleur ook niet zo leuk, omdat je dan het idee hebt dat het niet meer goed is. Door welke pitten of noten zouden de zonnebloempitten vervangen kunnen worden? Pijnboompitjes of pompoenpitjes of zouden die ook groen worden?

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Hoe lang kun je het bewaren? Kun je het ook invriezen?

    Beantwoorden
  8. Menno Zwart zegt

    om

    Lijkt mij heerlijk!
    Hoeveel koolhydraten per 100 gr. i.v.m. koolhydraatbeperkt dieet van Yvonne Lemmers.

    Beantwoorden
  9. Menno Zwart zegt

    om

    This comment has been removed by the author.

    Beantwoorden
  10. Mieke zegt

    om

    Ga het zeker proberen…lijkt me heerlijk,bedankt Heleen !!

    Beantwoorden
  11. Sandra Saitua zegt

    om

    Super recept, erg makkelijk, net uit de oven, prima gelukt, ruikt heerlijk, zo proeven.

    Beantwoorden
  12. Anonymous zegt

    om

    Die groene zonnebloempitten had ik ook en er komt ook een vreemd luchtje vanaf… Het schijnt een oxidatiereactie te zijn van het bicarbonaat. Op een andere website kreeg ik het advies om wijsteenbakpoeder te gebruiken ipv bicarbonaat, maar dat moet ik nog uitproberen.

    Beantwoorden
  13. Anonymous zegt

    om

    Ik heb het broodje ook gemaakt, maar de pitten waren wel groen geworden, is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?

    Groetjes, Ellen

    Beantwoorden
  14. annie laumen zegt

    om

    Jose is het broodje gelukt
    Ik heb nu weer een broodje in de oven staan
    Grt Annie

    Beantwoorden
  15. Anonymous zegt

    om

    Super bedankt voor je reactie Annie!

    In totaal dus een uur op 180 graden…
    Ik heb alles in huis dus ik ga hem dit weekend uitproberen 🙂

    Gr. José

    Beantwoorden
  16. annie laumen zegt

    om

    Ik heb een hete luchtoven en ingesteld op 180 gr
    Ik heb het klokje ingesteld op 35 minuten
    Met een lange prikker heb ik gekeken of het broodje gaar was(of breinaald)
    Was nog erg nat en er bleef deeg hangen aan de prikker
    Eerst nog 15 minuten erbij
    en daarna nog eens 10 minuten
    Resultaat een lekker broodje
    Grt Annie

    Beantwoorden
  17. Anonymous zegt

    om

    Hallo,

    Ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaring hebben met het bakken in een hete lucht oven? Ik vind het verschil zo groot tussen het originele recept, een uur op 200 gr en 35 minuten op 180 gr. Ik zou het zo zonde vinden van de ingredienten als het mislukt!? Kan ik op deze of andere manier controleren of het gaar is?

    Groetjes José

    Beantwoorden
  18. annie laumen zegt

    om

    Het brood is goed gelukt
    Is lekker luchtig en geen last van groene zonnenbloempitjes
    Ik heb het recept gemaakt met griekse yochurt
    Bovendien is het recept een stuk goedkoper
    Je hebt maar weinig amandelmeel nodig`
    Thks Heleen

    Beantwoorden
  19. Addy zegt

    om

    Beste Heleen,
    Ik ga het ook proberen. Hoe maal jij zelf het lijnzaad?
    Ik ben dol op je blog!
    Liefs uit Middelburg, Zeeland.
    Addy

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Addy,

      Ik heb een elektrische koffiemolen waar ik het in maal. Mijn man heeft een Magic Bullet op werk en doet het daar in. Werkt allebei erg goed.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
    • Addy zegt

      om

      Dankjewel lieve Heleen, dan zal ik eens in de kringloopwinkel gaan kijken voor een koffiemolen.
      Liefs,
      Addy

      Beantwoorden
  20. Anka zegt

    om

    Dat groene met die zonnebloempitten had ik ook! En dan met gewone griekse yoghurt. Heb het lekker opgegeten…. Smaakt prima.

    Beantwoorden
  21. Anonymous zegt

    om

    super makkelijk broodje om te bakken, alleen schrok ik wel toen ik het aansneed …
    De zonnebloempitten zagen groen ?! Is dit normaal , en is het nu nog eetbaar , het ziet er niet echt smakelijk uit , net of het beschimmeld is . Jammer want het zag er zo lekker uit , ik heb het hele recept gevolgd , alleen heb ik sojayoghurt gebruikt (van provamel) zou het een reactie zijn met die yoghurt ? Zo jammer van de ingrediënten , maar durf het toch niet op te eten . Misschien toch maar gewoon kwark gebruiken de volgende keer …

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      De groene kleur kan een reactie geweest zijn, maar ze zullen niet beschimmeld zijn tenzij ze dat al waren voordat je ze in het recept deed. En gezien je reactie zal dat niet het geval geweest zijn! 😉 Ik zou dus zeggen, proef het eerst even, beslis daarna wat je doet.

      Succes!

      Beantwoorden
  22. Anonymous zegt

    om

    Dank weer voor dit recept! Ik maak regelmatig het amandelbrood, maar vind dit best droog. Gisteravond dus meteen maar aan de slag gegaan met dit recept, had toch alles in huis 🙂 Het recept niet helemaal goed gelezen, waardoor iets te veel kokosmeel er in gedaan, maar een beetje extra kwark doet blijkbaar wonderen… Even laten afkoelen, en het is inderdaad nu lekker luchtig. Fijne afwisseling!
    Groetjes,
    Simone

    Beantwoorden
  23. dian labrujere zegt

    om

    Ik heb hem ook al gemaakt. Het is heerlijk. Mijn kids zijn er dol op. Ik maak ook wel eens plat-brood. Ongeveer hetzelfde maar zonder meel. Meer zaden en pitten en dan kaas erdoor.Is dan alleen geen paleo meer. Wel erg lekker en ook geschikt als borrel hapjes met zelf gemaakte pesto.

    Beantwoorden
  24. liesbeth zegt

    om

    Lekker maar nog wel behoorlijk ei-ig..Zou zelf naar verhouding iets meer meel toevoegen (en iets minder zout)

    Beantwoorden
  25. Anonymous zegt

    om

    Wat kan ik ipv amandelmeel gebruiken? Ik reageer nogal op amandelmeel. Waar koop ik kokosmeel? Heb wel gemalen kokos gezien maar geen meel.

    Lijkt me verder wel erg lekker.

    Gr. Klazien

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Kokosmeel koop ik bij http://www.gekruid.nl En ik zou er dan ongeveer 3 el van in dit recept doen in plaats van de amandelmeel.

      Succes!

      Beantwoorden
  26. Anonymous zegt

    om

    Dat smaakt lekker!! Hij zakte alleen weer helemaal in bij mij, dat heb ik heel erg vaak bij amandelmeel. Hoe kan ik dat voorkomen, heb je tips?

    Groeten,

    Johanneke

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Misschien klop je de eieren te luchtig? Bij mij zijn de broden namelijk erg compact.

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Dankjewel voor je reactie. Oh, hij hoort compact te zijn? Dat kon ik niet goed zien op je foto. Dan viel het eindresultaat uiteindelijk wel mee – en de smaak was heerlijk! Zelfs mijn man, die zelf vindt dat hij niet van amandelmeel houdt, vond het brood lekker. 🙂

      Beantwoorden
  27. Anka zegt

    om

    Hij staat in de oven, ben benieuwd!

    Beantwoorden
  28. Creating zegt

    om

    Hallo Heleen, kan ik dit brood ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Jazeker!

      Beantwoorden
  29. Mieke. zegt

    om

    Er zit kwark/yoghurt in, en dat is jammer want ik heb een melk-allergie.
    Waar kan ik het mee vervangen??

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Ook voor geit? meestal gaat dat wel goed. Het heeft een apart smaakje, maar echte goeie geiten of schapen yoghurt/kwark is lekker en een stuk aangenamer dan koe. Gr. Adrielle

      Beantwoorden
    • Mieke. zegt

      om

      Geitenkwark, daar had ik nog niet aan gedacht. Ik ga ernaar op zoek.

      Bedankt Adrielle.

      Beantwoorden
  30. Anonymous zegt

    om

    Ha Heleen,

    Kan ik ook voorkomen dat het eiïg gaat smaken? Ik weet nog van de wafels met kokosmeel (waar verhoudingsgewijs ook veel ei in moet) dat we de ei-smaak best sterk vonden. Nou ja, misschien een kwestie van smaak (of heb ik gewoon grotere eieren dan jij?!).

    In ieder geval bedankt voor weer een inspirerend recept 🙂 De oven is nu stuk, maar zodra er een vervangende oven is, ga ik weer aan de baksels beginnen!

    Groetjes,
    Miranda

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hey Miranda,

      Ik vind dit niet dat dit brood eiig smaak. Ik weet precies welke smaak je bedoelt. Mogelijk dat het zuur van de yoghurt dit opheft.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
    • Miranda zegt

      om

      Bedankt voor de reactie! Wie weet kan ik ook wat yoghurt toevoegen aan de wafels… Ik ga ’t uitproberen!

      Beantwoorden
  31. Lot zegt

    om

    Ik maak ik dergelijks ook en dan met spekulaaskruiden en gember, lekker ontbijtkoek

    Beantwoorden
  32. debbyvanb zegt

    om

    Deze ga ik zeker bakken. Ik ben verzot op je “volkerenbrood” en dit lijkt me een leuke afwisseling voor een brood.

    Beantwoorden
  33. Anya zegt

    om

    Ik ga het denk ik ook met ricotta doen. 😉 Gaat vast lukken.
    Bedankt Heleen.

    Beantwoorden
  34. annie laumen zegt

    om

    Als dit brood net zo lekker is als je feestbrood en bananenbrood
    Ik ga het proberen
    Ik weet alleen niet wanneer
    Thks

    Beantwoorden
    • annie laumen zegt

      om

      Omdat vandaag mijn vrije dag is
      staat het brood nu in de oven
      Ben heel benieuwd of het lukt
      Wanner doe je de resterende pitjes over het brood
      Grt Annie

      Beantwoorden
  35. Anonymous zegt

    om

    Ziet er goed uit! Ga ik zeker uitproberen! Zou het ook met ricotta lukken?
    Tabitha

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ja hoor! Gewoon proberen, lukt vast en zal heul erg lekker zijn 😉

      Beantwoorden
  36. Xoes zegt

    om

    oooooo dat moet ik proberen!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Pompoensoep met Sinaasappel en Gember - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Een gekookt ei, soep of wat restjes groenten met ei van de vorige dag. Plak zuurdesembrood of glutenvrij brood erbij en […]

    Beantwoorden
  2. Zelf Kokosboter maken + Review nieuwste Greenpan Koekenpan - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Ik doe het in mijn ochtendsmoothie, eet het van de lepel af of smeer het op een geroosterd plakje glutenvrij brood. De rest van het gezin trekt er zijn neus voor op, dus dat betekent 1. dat ik genoeg heb aan 200 […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in