Maak deze tray-bake met runderworsten en herfstgroenten helemaal in de oven. Makkelijk én erg lekker voor drukke, regenachtige dagen.
Heerlijk, dit herfstweer! Echt, ik geniet zo van regenachtig weer, veel meer dan van die hitte en eindeloze droogte. Noem me vreemd, maar zo ben ik altijd al geweest. Ik kan gewoon niet tegen lang, warm weer, ik word er naar van. Dit soort weer, met lekkere buien, wind en gekleurde bladeren, daar knap ik helemaal van op! 🙂
Wat is een Tray-Bake?
Wat ik ook erg lekker vind in deze tijd van het jaar, is dat ik de oven weer veel meer kan gebruiken. Uiteraard kan dat in de zomer ook wel, maar dan is het gewoonweg te heet. In de herfst en winter gebruik ik de oven dan ook volop om van alles en nog wat te bereiden. Lekkere stoofschotels, baksels met flink wat speculaaskruiden en zogenaamde ’tray-bakes’.
Een tray-bake is in feite niets meer dan gewoon alles voor de avondmaaltijd op een bakplaat doen en lekker z’n gang laten gaan in de oven. Alles gaart tezamen en je hebt geen extra pannen op het vuur om later af te wassen. Ideaal voor mij want ik ren me rot met een dreumes die ontdekt heeft dat lopen aan de hand van mama het AllerLeuksteVanDeHeleWereld is.
De allerlekkerste Runderworsten!
Deze tray-bake maakte ik met heerlijke grasgevoerde runderworsten van Beef&Steak in de hoofdrol. De groenten zijn ook typisch van deze tijd met lekkere pompoen, rode ui en regenboogwortels. Serveer met geroosterde aardappelen en spruitjes om het helemaal af te maken!
Runderworsten met Rozemarijn, Rode ui, Pompoen en Wortels uit de Oven
Ingrediënten
- 4 runderworsten
- 4 takjes rozemarijn
- 2 rode uien gepeld
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 500 gram pompoen in blokjes
- 500 gram regenboogwortels
- 2 appels
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en neem een bakplaat waar je een vel bakpapier in legt. Zet apart.
- Snijd de uien in parten, pers de knoflook uit en snij de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
- Verdeel de wortels, pompoenblokjes, appels, ui en knoflook op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- Leg de worsten hier bovenop, steek her en der een takje rozemarijn er in en zet de tray-bake in de oven.
- Bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar.
- Serveer de worsten met de groenten en lekkere aardappeltjes en spruitjes.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer herfstige recepten inspiratie? Wat denk je dan van het volgende:
10 Heerlijke Stoofschotels met geweldige herfst ingrediënten
Of maak een op worteltjestaart geïnspireerde snack: Worteltjestaart Energieballetjes.
Pompoen over? Maak er soep van! Lekker met sinaasappel voor net dat beetje extra.
Laat een reactie achter