• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Pompoensoep – Herfst staat voor de deur (2)

geschreven door Heleen Quantrill 4 Reacties

Ik kreeg laatst van mijn moeder een pompoentje. Mooi oranje en vol beloftes van taart, soep en zelfgemaakte patatten…hmmmm. Helaas houdt echtgenoot niet zo van pompoen. Maar met het gure weer van vandaag vond ik dat het tijd was voor een echte herfstsoep. Dus heb ik hem ritueel geslacht (de pompoen, niet Echtgenoot). Dit heeft nogal wat voeten in de aarde vanwege de dikke schil, maar de kleuren waren fantastisch! Beta-caroteen op z’n best. Ik heb het vruchtvlees vervolgens in stukken gesneden en die in een grote pan met wat olie gebakken. Gember en knoflook toegevoegd en dit alles in een liter zelfgemaakte kippenbouillon een uurtje laten stoven. Toen alles zacht was heb ik het gepureerd en nog wat zeezout toegevoegd. Als ik een kritische noot mag zetten bij pompoen, is dat het vrij flauw blijft. Lekker zoetig, dat wel, maar niet echt hartig. Dus bouillon en extra zout zijn wel nodig.

En dit was het resultaat:

Ik heb hier een eetlepel zure room in geschept. Mijn moeder voegt aan haar pompoensoep kokosmelk toe, dan wordt het iets zoeter nog. Als toetje kreeg iedereen een punt honing-appelcake. Een perfecte combinatie. Laat die regen en grauwe lucht maar komen! Met zulke oranje soep heb je geen vitamine D nodig om je vrolijk te voelen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Glutenvrije Banaan & Rood Fruit MuffinsGlutenvrije Banaan & Rood Fruit Muffins
  • Ontbijtrecepten Dag 2 – Glutenvrije Kaneel CerealOntbijtrecepten Dag 2 – Glutenvrije Kaneel Cereal
  • Prebiotisch Ontbijt: Glutenvrije Muesli met Frambozen, Kokos en YoghurtPrebiotisch Ontbijt: Glutenvrije Muesli met Frambozen, Kokos en Yoghurt
  • Zo maak je de lekkerste Zoete Aardappel – 3 Top TipsZo maak je de lekkerste Zoete Aardappel – 3 Top Tips
  • Glutenvrije MadeleinesGlutenvrije Madeleines
Bijgewerkt op 25/08/15

Categorie: Recepten, Soepen

Reacties

  1. Mariska4kids zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Ik heb een heel mooi Indiaas kookboek en daar staat ook een heerlijke romige pompoensoep in:

    1kg pompoen
    2 blonde uien, gehakt
    1tl kerriepoeder
    1/4 tl gemberpoeder
    1/4 tl kaneel
    7,5dl kippenbouillon
    3,75dl kokosmelk
    1,5 tl zout of naar smaak
    2 tl vers citroensap
    Uien fruiten met de kruiden (ca 8 min). Pompoen en bouillon toevoegen en ca 20 min laten sudderen tot pompoen gaar is. Soep pureren en kokosmelk en zout toevoegen en weer opwarmen en dan citroensap erdoor. Ik doe er ook nog een beetje chilipeper door voor een extra bite. Heerlijk en eet smakelijk!

    Gr, Mariska

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Heerlijk! Ik weet wat ik vanavond ga maken! Heb toevalling gisteren vleesbouillon gemaakt, kan hier mooi in op!

      Dankjewel!

      Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Een flinke snuif gemalen komijn en wat ui maken pompoensoep lekkerder en warmer voor de winter..

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Tray-Bake van Runderworsten met Herfst Groenten schreef:
    om

    […] dit herfstweer! Echt, ik geniet zo van regenachtig weer, veel meer dan van die hitte en eindeloze droogte. Noem me […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in