Pompoensoep met sinaasappel en gember is een smaakexplosie die je niet zult verwachten. Verwarmend, kruidig en voedzaam, de perfecte soep op koude winterdagen.
Simon werkt tegenwoordig veel thuis. Hij draait avond- en nachtdiensten en is daarom overdag veel in de weg lekker thuis 🙂 Met name met het eten vind ik dit erg prettig. Tussen de middag warm eten bevalt ons gewoon erg goed. Ook als we niet een warme maaltijd hebben tussen de middag, probeer ik wel iets warms te serveren in de koude maanden. Een gekookt ei, soep of wat restjes groenten met ei van de vorige dag. Plak zuurdesembrood of glutenvrij brood erbij en klaar.
Heerlijke Pompoensoep met Sinaasappel
Dit idee voor pompoensoep met sinaasappel ontstond eigenlijk heel per ongeluk. Ik wilde weer soep gaan maken voor de lunch en had bedacht om een plak bevroren pompoenpuree daar voor te gebruiken. Alleen pompoen is een beetje saai, je moet het wel even opleuken vind ik. Mijn oog viel op een sinaasappel die op moest en zo ontstond het idee van een ietwat zoete soep met de verwarmende kick van gember. Simon druppelde nog wat chili-olie over de soep heen voor nog meer pit. Zo hadden we een prachtige, zonnige soep boordevol bioflavonen en vitamine C!
Pompoensoep met Sinaasappel en Gember
Ingrediënten
- 500 gram pompoenpuree
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook grof gehakt
- Rasp en sap van 1 sinaasappel
- 1 el verse gember geraspt
- 500 ml bouillon
- Optioneel: chilipoeder of chili-olie
- Olijfolie om in te bakken
Instructies
- Neem een ruime pan en verhit hierin de olijfolie.
- Doe het uitje in de pan en roer even om.
- Zodra de ui glazig wordt, voeg je de knoflook en gember toe.
- Bak kort op totdat het heerlijk gaat geuren.
- Voeg nu de pompoenpuree, sinaasappelsap en -rasp en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat een klein kwartiertje pruttelen.
- Zet eventueel de staafmixer nog even in de soep en serveer met chilipoeder of -olie voor een extra kick.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Check mijn Pinterest board voor handig visueel overzicht van de recepten op deze blog!
rita zegt
Ha Heleen,
even ander vraagje.
Welke groene thee gebruik jij.
Ik zoek losse groene thee van goede kwaliteit.
heb met laten vertellen dat je de hele blaadjes moet hebben en bio.
Groet Rita
Heleen Quantrill zegt
Ha Rita,
Ik haal mijn groene thee voornamelijk bij Pit en Pit of Gezonde Thee Kopen. Die leveren beiden losse, biologische thee. Ik heb ook wel eens losse groene thee bij de Tuinen gehaald, maar die vond ik erg scherp.
Groetjes!
Nanda zegt
Hallo Heleen,
Wat een leuk recept. Ik gebruikte laatst ook de combinatie pompoen/sinaasappel, maar dan in een hartige taart. Uh, hartige zoete taart eigenlijk 😉 Zo lekker!
Mocht je interesse hebben: https://d-agaraad.blogspot.nl/2017/01/pompoentaart-met-sinaasappel-en-kip.html
groeten, Nanda
Heleen Quantrill zegt
Leuk recept! Dankjewel voor het delen 🙂