• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Simpele Stoofpot met Worst

21 januari 2016 geschreven door Heleen Quantrill 1 Comment

Dit artikel wordt jullie ook aangeboden namens Schotsehooglanders.nl! Een fijn bedrijf waar je goed terecht kunt voor kip zonder antibiotica, vlees van blije varkens en heerlijk vlees van, jawel, Schotse Hooglanders. Voor dit artikel heb ik een box mogen uitkiezen om uit te proberen en dit recept viel zo goed in de smaak, dat ik het graag met jullie wil delen! 

Stoofpot met WorstDeze simpele stoofpot heeft minimale bereiding en slechts een klein beetje geduld nodig. Perfect voor doordeweekse dagen als je geen zin hebt aan veel afwas en gedoe. Gewoon snijden, braden en stoven.

De worst in deze stoofpot komt bij Schotsehooglanders vandaan! Ik maakte al eerder gewag van hun bedrijf en producten op deze blog en op Facebook en ik blijf het doen! Leuke mensen, goeie producten en een ijzersterk verhaal. Echt een bedrijf dat het verdiend om gesteund te worden. Dus mijn tip voor vandaag: Als je nog op zoek bent naar kip zonder anitbiotica en vlees van blije varkens en runderen, dan kun je heel goed bij Schotsehooglanders terecht. Het vlees wordt ingevroren bij je thuisgebracht, mooi geportioneerd dus je hebt er zelf geen extra werk van.

Schotse Hooglanders logoDe worst die ze verkopen bevat alleen maar vlees en kruiderijen. Dus geen vulmiddelen, E-nummers en andere toevoegingen om worst op worst te laten lijken. Gewoon een lekkere, kruidige worst. Perfect voor deze stoofschotel met wat zoetere en neutrale knolgewassen. Zo komt de smaak van de worst mooi naar voren.

Simpele Stoofpot met Worst
 
Save Print
voorbereiden
10 min
kooktijd
60 min
totale tijd
1 uur 10 min
 
Een simpele maar smaakvolle stoofpot met worst van blije varkens. Minimale moeite, maximale smaak. Plus, weinig afwas want alles kan in één pan!
auteur: Heleen Quantrill
type recept: Avondeten
porties: 4
Ingrediënten
  • 4 grote aardappels
  • 4 winterpenen
  • 1 braadworst van SchotseHooglanders (ca. 300 gram)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gemalen koriander
  • Peper en gemberpoeder naar smaak
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400ml groentebouillon (zoals deze)
  • 1-2 laurierblaadjes
Werkwijze
  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
  2. Prik kleine gaatjes in de worst en braad de worst rondom voor ongeveer 10 minuten.
  3. Haal de worst uit de pan en leg deze even apart.
  4. Snijd ondertussen de aardappels en wortels in stukken.
  5. Fruit de ui in de olijfolie en achtergebleven vet tot hij glazig wordt en voeg dan de knoflook, specerijen, wortel en aardappel toe.
  6. Roer dit alles even om en laat 5 minuten bakken.
  7. Doe nu de tomatenblokjes en bouillon en laurierblaadjes er bij en breng aan de kook.
  8. Leg de worst in de pan en draai het vuur laag.
  9. Laat 45 minuten garen of totdat de groenten gaar zijn.
  10. Serveer direct.
Notities
Ik heb hier de specerijen gebruikt die ook in de worst zitten. Op die manier wordt het een mooi geheel. Als je geen koriander en/ of gember in huis hebt, kun je het ook achterwege laten, de groentebouillon levert al een lekkere smaak.
3.4.3177

Ook interesse in eerlijk en gezond vlees? Schotse Hooglanders bezorgd de pakketten bij je thuis, in porties en al diepgevroren. Ik kan het jullie van harte aanbevelen!

Ook leuk om te lezen!

  • Boeren in het Bos – IntroductieBoeren in het Bos – Introductie
  • Gevulde Pompoen met Feta en Walnoot – VegetarischGevulde Pompoen met Feta en Walnoot – Vegetarisch
  • Graanvrije Scones met KokoscrèmeGraanvrije Scones met Kokoscrème
  • Schär Review deel 2: Ontbijt en TussendoortjeSchär Review deel 2: Ontbijt en Tussendoortje
  • Give-Away LoveChock Biologische TokoGive-Away LoveChock Biologische Toko
Bijgewerkt op 1/04/17

Filed Under: Avondeten, Recepten, Review Tagged With: schotse hooglanders, stoofpot, varkensvlees

Reacties

  1. Annie Laumen zegt

    22 januari 2016 at 11:25

    Lekker en makkelijk.
    Thks Heleen

      Annie Laumen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Ontvang een gratis e-boek

Partners

greenpan banner kortingscode

Tags

amandelmeel antioxidanten appel banaan budget chocola Chocolade citroen collageen courgette curry dadels eieren fermenteren geitenkaas gember give away glutenvrij groenten Havermout kaneel kangen water Kerst keuken kip knoflook kokos kokosmeel kokosmelk kokosolie kurkuma melkkefir muesli ontbijt pompoen probiotica quinoa rabarber salade smoothie soep spinazie walnoten winactie yoghurt

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

This site uses cookies: Find out more.