Dit artikel wordt jullie ook aangeboden namens Schotsehooglanders.nl! Een fijn bedrijf waar je goed terecht kunt voor kip zonder antibiotica, vlees van blije varkens en heerlijk vlees van, jawel, Schotse Hooglanders. Voor dit artikel heb ik een box mogen uitkiezen om uit te proberen en dit recept viel zo goed in de smaak, dat ik het graag met jullie wil delen!
Deze simpele stoofpot heeft minimale bereiding en slechts een klein beetje geduld nodig. Perfect voor doordeweekse dagen als je geen zin hebt aan veel afwas en gedoe. Gewoon snijden, braden en stoven.
De worst in deze stoofpot komt bij Schotsehooglanders vandaan! Ik maakte al eerder gewag van hun bedrijf en producten op deze blog en op Facebook en ik blijf het doen! Leuke mensen, goeie producten en een ijzersterk verhaal. Echt een bedrijf dat het verdiend om gesteund te worden. Dus mijn tip voor vandaag: Als je nog op zoek bent naar kip zonder anitbiotica en vlees van blije varkens en runderen, dan kun je heel goed bij Schotsehooglanders terecht. Het vlees wordt ingevroren bij je thuisgebracht, mooi geportioneerd dus je hebt er zelf geen extra werk van.
De worst die ze verkopen bevat alleen maar vlees en kruiderijen. Dus geen vulmiddelen, E-nummers en andere toevoegingen om worst op worst te laten lijken. Gewoon een lekkere, kruidige worst. Perfect voor deze stoofschotel met wat zoetere en neutrale knolgewassen. Zo komt de smaak van de worst mooi naar voren.
Simpele Stoofpot met Worst
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 4 winterpenen
- 1 braadworst van SchotseHooglanders ca. 300 gram
- 2 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 tl gemalen koriander
- Peper en gemberpoeder naar smaak
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 ml groentebouillon zoals deze
- 1-2 laurierblaadjes
Instructies
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
- Prik kleine gaatjes in de worst en braad de worst rondom voor ongeveer 10 minuten.
- Haal de worst uit de pan en leg deze even apart.
- Snijd ondertussen de aardappels en wortels in stukken.
- Fruit de ui in de olijfolie en achtergebleven vet tot hij glazig wordt en voeg dan de knoflook, specerijen, wortel en aardappel toe.
- Roer dit alles even om en laat 5 minuten bakken.
- Doe nu de tomatenblokjes en bouillon en laurierblaadjes er bij en breng aan de kook.
- Leg de worst in de pan en draai het vuur laag.
- Laat 45 minuten garen of totdat de groenten gaar zijn.
- Serveer direct.
Notities
Ook interesse in eerlijk en gezond vlees? Schotse Hooglanders bezorgd de pakketten bij je thuis, in porties en al diepgevroren. Ik kan het jullie van harte aanbevelen!
Annie Laumen zegt
Lekker en makkelijk.
Thks Heleen