• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Dit recept is erg smakelijk, snel op tafel te zetten en favoriet bij de kids: karbonades met appeltjes. Een klassieke combinatie! Ik koop karbonaatjes (rib of schouder) bij Beef&Steak omdat zij me duidelijke achtergrondinformatie kunnen geven over waar de varkens vandaan komen en wat hun leefomstandigheden waren.

karbonades met appeltjes

Zoetjes aan gaan we richting de herfst en deze maand kunnen we weer her en der appels plukken! Een leuke activiteit om als gezin of met vrienden te doen, echt een aanrader 🙂 En al die appels moeten dan verwerkt worden uiteraard. Een deel gaat mee naar school en werk en een deel kan prima voor appelmoes gebruikt worden. Maar in combinatie met varkensvlees zijn appels ook erg lekker in hartige gerechten.

Karbonades met Appeltjes

Karbonades met appeltjes zijn erg makkelijk en snel te bereiden en iedere keer een hit bij de kids (en m’n mannetje). Ik bewaar de karbonades in de vriezer en als ik ze ’s ochtends er uit haal, zijn ze einde middag ontdooid en binnen no-time klaar. Om het zoete van de appeltjes nog meer te benadrukken, doe ik er wat balsamico azijn bij.

Om het mezelf nog makkelijker te maken op drukke dagen, rooster ik de groenten in de oven. Broccoli is momenteel favoriet maar ook spruitjes doen het hier heel goed bij. Beiden besprenkel ik met olijfolie, balsamico azijn en peper en zout en rooster ik op 200 graden in de oven voor een half uur of tot de groenten gaar zijn. Op deze manier heb ik heel eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!

karbonades met appeltjes

Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

Karbonades met appeltjes zijn een perfecte combinatie deze herfst en supersimpel en vlot te bereiden. Voeg een beetje balsamico azijn en rozemarijn toe voor nog meer smaak en een heerlijke saus.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 karbonades
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 appels geschild en in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem een ruime koekenpan en verhit hier de boter met een scheut olijfolie in.
  • Dep de karbonades droog en bestrooi ze rondom met de rozemarijn, zout en peper.
  • Bak ze in de koekenpan rondom bruin.
  • Schenk de balsamico in de pan en voeg de appeltjes toe.
  • Laat kort opkoken en draai het vuur dan laag.
  • Laat de karbonades op deze manier 10 - 12 minuten zachtjes gaar worden. Schep de appeltjes af en toe even om.
  • Serveer met de geroosterde groenten.

Ook leuk om te lezen!

  • Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je datVlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat
  • Eten op een Stokje: Varkensmedaillons met Spek en VenkelEten op een Stokje: Varkensmedaillons met Spek en Venkel
  • Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en KaneelWinterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel
  • Appeltaart Muffins van Moesappels – Glutenvrij & SuikervrijAppeltaart Muffins van Moesappels – Glutenvrij & Suikervrij
  • Zuurkool met Appeltjes en Braadworst, maar dan Zomers!Zuurkool met Appeltjes en Braadworst, maar dan Zomers!
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: appels, karbonades, varkensvlees

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in