Dit recept is erg smakelijk, snel op tafel te zetten en favoriet bij de kids: karbonades met appeltjes. Een klassieke combinatie! Ik koop karbonaatjes (rib of schouder) bij Beef&Steak omdat zij me duidelijke achtergrondinformatie kunnen geven over waar de varkens vandaan komen en wat hun leefomstandigheden waren.
Zoetjes aan gaan we richting de herfst en deze maand kunnen we weer her en der appels plukken! Een leuke activiteit om als gezin of met vrienden te doen, echt een aanrader 🙂 En al die appels moeten dan verwerkt worden uiteraard. Een deel gaat mee naar school en werk en een deel kan prima voor appelmoes gebruikt worden. Maar in combinatie met varkensvlees zijn appels ook erg lekker in hartige gerechten.
Karbonades met Appeltjes
Karbonades met appeltjes zijn erg makkelijk en snel te bereiden en iedere keer een hit bij de kids (en m’n mannetje). Ik bewaar de karbonades in de vriezer en als ik ze ’s ochtends er uit haal, zijn ze einde middag ontdooid en binnen no-time klaar. Om het zoete van de appeltjes nog meer te benadrukken, doe ik er wat balsamico azijn bij.
Om het mezelf nog makkelijker te maken op drukke dagen, rooster ik de groenten in de oven. Broccoli is momenteel favoriet maar ook spruitjes doen het hier heel goed bij. Beiden besprenkel ik met olijfolie, balsamico azijn en peper en zout en rooster ik op 200 graden in de oven voor een half uur of tot de groenten gaar zijn. Op deze manier heb ik heel eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!
Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn
Ingrediënten
- 4 karbonades
- 2 el boter
- olijfolie
- 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt
- 60 ml balsamico azijn
- 2 appels geschild en in blokjes gesneden
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Neem een ruime koekenpan en verhit hier de boter met een scheut olijfolie in.
- Dep de karbonades droog en bestrooi ze rondom met de rozemarijn, zout en peper.
- Bak ze in de koekenpan rondom bruin.
- Schenk de balsamico in de pan en voeg de appeltjes toe.
- Laat kort opkoken en draai het vuur dan laag.
- Laat de karbonades op deze manier 10 - 12 minuten zachtjes gaar worden. Schep de appeltjes af en toe even om.
- Serveer met de geroosterde groenten.
Laat een reactie achter