• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Varkensfiletlapjes met Rode Kool Stamppot en Gebakken Appeltjes

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Varkensfiletlapjes zijn malse lapjes varkensvlees die binnen mum van tijd klaar zijn. Ideaal dus voor drukke dagen! Combineer met rode kool stamppot en gebakken appeltjes voor een ultiem herfstgerecht.

Varkensfiletlapjes met stamppot rode kool en appeltjes

Iedereen een keer in de Keuken

Dit is een recept van mijn dochter! Eens per week maakt elk van de kinderen (behalve de baby, die is daar nog te jong voor…) het avondeten of een warme lunch klaar. Dit doen ze op basis van wat er in huis is en wat nog op moet. Marjanne vindt het leuk om gewoon aardappel groente vlees klaar te maken en ik had nog rode kool in de vriezer die wel op mocht.

We zijn momenteel druk bezig om de vriezer weer leeg te eten zodat ik hem kan schoonmaken voor de feestdagen. Rond de feestdagen vul ik hem dan weer met van alles en nog wat zodat ik eigenlijk niet of nauwelijks naar de winkel moet. En in deze tijd vind ik dat dubbel belangrijk, want ik vind boodschappen doen nu even een noodzakelijk kwaad. Plus, ik heb weer een rode kool in het groentepakket gekregen die ik graag wil verwerken. Oude rode kool er uit, nieuwe er in!

Ook vond ze lekkere filetlapjes. Die zijn makkelijk te bereiden en snel klaar, dus het enige werk dat ze had was aardappels schillen en een beetje smaak aan het vlees toevoegen. Appels, rozemarijn en versgemalen zwarte peper… Lieve mensen, we hebben gegeten als dikkerds! 🙂

Varkensfiletlapjes

Varkensfiletlapjes van Livar Varkens

Wat zijn Livar varkens? Van Beef & Steak:

In 1999 bedachten 5 varkensboeren in Limburg uit ontevredenheid van hun toenmalige werk en leven, het Livar varken. Dit varken moest zich gaan onderscheiden in smaak, vleeskwaliteit en dierenwelzijn. Na een ontdekkingsreis door Spanje, waar het Iberico varken al volop werd gehouden, werd in Nederland begonnen met een strenge selectie van varkensrassen. De uiteindelijke, ultieme kruising werd gehouden op Abdij Lilbosch in Echt (L). Daar lopen de varkens nog steeds rond en worden verzorgd door de op de abdij wonende monniken. Door de populariteit en gebrek aan ruimte op de abdij, werkt Livar inmiddels met een zevental boerderijen die de omgevingen en werkwijze zoals op de abdij, zo goed mogelijk nastreven. Kwaliteit en dierenwelzijn worden zeer streng gecontroleerd.

Varkensfiletlapjes met rode kool

Varkensfiletlapjes met Mosterd, Appeltjes en Rozemarijn

Een smakelijk en gemakkelijk recept voor het avondeten. Zo simpel, een kind kan het maken!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 el mosterd
  • 1 takje rozemarijn gerist en fijn gehakt
  • 2 appels geschild en klokhuis verwijderd
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Neem een ruime koekenpan en verhit hier wat olijfolie in.
  • Smeer de filetlapjes in met mosterd, rozemarijn en zout en peper.
  • Snijd de appels in parten en doe ze in de pan.
  • Doe nu de filetlapjes in de pan en bak ze om en om op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Dit duurt niet langer dan 15 minuten.
  • Serveer met een stamppot van rode kool en aardappelen met extra mosterd en de gebakken appeltjes er bij.

Ook leuk om te lezen!

  • Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je datVlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat
  • Eten op een Stokje: Varkensmedaillons met Spek en VenkelEten op een Stokje: Varkensmedaillons met Spek en Venkel
  • Zuurkool met Appeltjes en Braadworst, maar dan Zomers!Zuurkool met Appeltjes en Braadworst, maar dan Zomers!
  • Winterkost: Gestoofde Riblappen met Rode kool en Kruimige AardappelenWinterkost: Gestoofde Riblappen met Rode kool en Kruimige Aardappelen
  • Karbonades met Appeltjes en RozemarijnKarbonades met Appeltjes en Rozemarijn
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: rode kool, varkensfiletlapjes, varkensvlees

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in