• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}

geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

KnoflooksoepHet is weer een winter van niks en bij zo’n kwakkelende winter horen kwakkelende mensen, lijkt het wel. Om mij heen hoor ik voortdurend snipverkouden stemmen of ik kom mensen tegen die zich een dagje grieperig voelen, er dan weer lijken te zijn, maar een weekje later toch weer niet lekker zijn en het liefst onder de wol kruipen. Mij en mijn gezin is het tot nu toe gespaard gebleven, gelukkig! Wie weet komt het wel door de soep die ik gemaakt heb: Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij} met kippenbouillon!

Kippenbouillon wordt van oudsher ingezet bij griep en verkoudheden. Volgens Joodse moeders geneest kippensoep alle ziekten. Het wordt dan ook wel Joodse penicilline genoemd. Nu is kippenbouillon nog geen kippensoep, maar de bouillon is wel het belangrijkste deel ervan. Het is de bouillon die de soep zo krachtig en gezond maakt! Er schijnt zelfs bewijs te zijn dat kippenbouillon een antivirale werking heeft.

De knoflook geeft natuurlijk nog een extra gezonde boost aan deze soep, al werkt knoflook wel vele malen sterker als je deze rauw eet of maar heel kort meekookt.

Schrik vooral niet van de grote hoeveelheid knoflook die in deze soep gaat, eenmaal in de soep verwerkt is de smaak heel zacht en proef je het haast niet als knoflook terug!

Voor je het je gezin voorschotelt, kun je daarom beter eerst laten proeven voordat je ze vertelt dat het knoflooksoep is. Zeker kinderen zullen niet meer zo happig zijn er iets van te eten, als ze weten wat erin is gegaan…

Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}

Knoflooksoep

Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}

Iris Maier
Als je deze soep proeft, zou je niet kunnen vermoeden dat er zoveel knoflook inzat, zo zacht en romig als die is! De knoflookgeur zal er niet minder om zijn, dus misschien beter niet als lunchgerecht eten, als je nog een belangrijke ontmoeting hebt die middag!
3 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 5 knoflookbollen
  • flinke klont boter ghee of kokosolie (voor de zuivelvrije optie)
  • 1 liter <a href="https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/lekker-saai-opruimen-ritme-en-kippensoep/" title="Lekker Saai Opruimen, Ritme en Kippensoep">kippenbouillon
  • 1 eetlepel arrowroot te koop in de natuurvoedingswinkel of een eierdooier
  • peper uit de molen
  • keltisch zeezout

Instructies
 

  • Maak de teentjes los uit de knoflookbollen en kneus ze door er met een groot mes en de palm van je hand een klap op te geven. Op deze manier kun je ze gemakkelijk pellen.
  • Pel de teentjes en hak ze fijn.
  • Verhit een pan met dikke bodem en smelt daarin de klont boter (of ghee of kokosolie).
  • Fruit de knoflook kort op een laag vuur. De knoflook mag niet bruin worden!
  • Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat het geheel zo'n 15 í  20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer, in een blender of keukenmachine.
  • Je kunt de soep nu binden met een eierdooier en/of arrowroot.
  • Met arrowroot: maak een papje van de arrowroot met wat water en roer dit, van het vuur af, door de soep tot deze bindt.
  • Met eierdooier: klop de dooier los, roer er een lepel soep doorheen en giet het vervolgens al roerend bij de soep. Blijven roeren tot de soep bindt.
  • Maak de soep af met peper en zout naar smaak.
  • Eet smakelijk!

 

Ook leuk om te lezen!

  • Geroosterde Biet en Rozemarijn Hummus voorgerechtGeroosterde Biet en Rozemarijn Hummus voorgerecht
  • Geroosterde KnoflooksoepGeroosterde Knoflooksoep
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
  • Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en KnoflookGepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook
  • Zo maak je een Chinese Fondue!Zo maak je een Chinese Fondue!
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Recepten, Soepen Tags: bouillon, kippenbouillon, knoflook, Knoflooksoep, Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}, voorgerecht

Reacties

  1. Nanda zegt

    om

    4 sterren
    Vandaag gemaakt en ‘wow’ wat lekker (en vullend)!

    Alleen blijken wij toch wel gevoelig voor een dergelijke hoeveelheid knoflook… Mijn keel, slokdarm en maag hebben behoorlijk te kampen gehad met een heftig branderig gevoel. Jammer 🙁

    Gelukkig is het nu, zo’n 2,5 uur later, bijna weggetrokken 😉

    Beantwoorden
    • Iris Maier zegt

      om

      Jee, dat is ook vervelend zeg, dat het zo op jouw gebeuren inwerkt! Heel vervelend, dat branderige gevoel, lijkt me! Heb het nog niet eerder gehoord dat iemand er zo’n last van had. Je zou het eens kunnen proberen met minder knoflook, als je dat nog durft…

      Beantwoorden
  2. Har zegt

    om

    2 sterren
    Zuivelvrij? Boter is toch echt zuivel. Tenzij je met “boter” margarine bedoelt. Maar dat zou raar zijn. 🙂

    Beantwoorden
    • Iris Maier zegt

      om

      Ja, je hebt helemaal gelijk hoor Har, maar gelukkig geef ik ook kokosolie als optie:-) Ik zal het aanpassen!

      Beantwoorden
  3. Annie Laumen zegt

    om

    Ik vind soep heerlijk
    en vooral in deze tijd.
    Vanmorgen nog Poolse rode koolsoep gemaakt.
    Deze soep ga ik snel maken.
    Lijkt me lekker.
    Grt Annie Laumen

    Beantwoorden
  4. Yvette zegt

    om

    Klinkt goed! Moet nog even wachten totdat de biologische kip afgeprijsd is 😉

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in