• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes

13 januari 2016 geschreven door Heleen Quantrill 5 Comments

Ei Banaan PannenkoekjesSoms wil je snel iets klaar kunnen maken. Een snel ontbijt, een snelle snack of wat lekkers om mee te nemen. En dan wil je er ook niet al te veel vuil voor hoeven maken. Gewoon een kom, een pan, een spatel en klaar. Deze Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ik maakte deze pannenkoekjes erg vaak toen ik 8 jaar geleden de ommezwaai met voeding maakte. Er zitten alleen pure ingrediënten in, ze smaken erg lekker en je hebt binnen tien minuten een bord vol pannenkoekjes. Of twee grote pannenkoeken, net waar je voorkeur ligt.

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn zo simpel dat ik het nauwelijks een echt recept kan noemen, maar met het oog op de Eet je Kast leeg Uitdaging, passen ze er wel mooi in. Ik heb hiermee namelijk een bruine banaan, twee laatste eieren en een beetje kokos dat ik nog in een pot had, opgemaakt.

Kokos Ei Banaan PannenkoekjesAls kokos niet jou ding is, iets wat ik wel vaker hoor, kun je het prima weglaten. Ik doe er wel een schep boekweitmeel doorheen om het iets meer stevigheid te geven, maar zelfs dat is aan te passen aan je eigen voorkeur.

Al met al is dit een heerlijk basisrecept waar je alle kanten mee op kan!

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes
 
Save Print
voorbereiden
1 min
kooktijd
10 min
totale tijd
11 min
 
Voedzame pannenkoekjes op basis van wat dingen die de meeste van jullie wel op voorraad zullen hebben!
auteur: Heleen Quantrill
type recept: Ontbijt, Snack
porties: 10
Ingrediënten
  • Kokosolie
  • 1 bruine banaan
  • 2 eieren
  • 1 el boekweitmeel
  • 2 el kokosrasp
  • Snuf zout
Werkwijze
  1. Zet een koekenpan op het vuur en smelt wat kokosolie er in.
  2. Doe de overige ingrediënten in een blender of hoge kom voor een staafmixer, en pureer alles even goed.
  3. Schenk vanuit die kom kleine beetjes beslag in de hete pan.
  4. Draai de pannenkoekjes om zodra er belletjes verschijnen.
  5. Herhaal tot het beslag op is.
Notities
Loop niet bij de pan weg! De pannenkoekjes hoeven namelijk alleen maar te stollen. Ook niet op een al te hoog vuur bakken dus.
3.4.3177

Deze pannenkoekjes maak ik nu regelmatig voor een zieke. Ze vallen namelijk erg goed, zijn licht verteerbaar en leveren toch de nodige voedingsstoffen en macronutriënten. Dus als jij een zieke in je omgeving hebt waar je wat voor wil of moet maken, beveel ik je deze pannenkoekjes van harte aan. Als je een goeie koekenpan hebt, kun je ze ook ‘droog’ bakken zodat ze niet al te vet zijn van de kokosolie.

Ook leuk om te lezen!

  • Hangop van melkkefirHangop van melkkefir
  • Dadel Aardbei EnergiereepDadel Aardbei Energiereep
  • KokosmakronenKokosmakronen
  • KokosolieKokosolie
  • Maca Notenpasta SmoothieMaca Notenpasta Smoothie
Bijgewerkt op 28/02/17

Filed Under: Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten Tagged With: banaan, kokos, kokosolie, pannenkoekjes

Reacties

  1. Kim zegt

    14 januari 2016 at 21:39

    Nog nooit met kokos geprobeerd, goed idee. Ik maak ze meestal met havermout voor de stevigheid en wissel af tussen kaneel en cacaoboter. Ik hoop elke week vurig dat mijn vriend niet alle bananen opeet zodat ik er in het weekend lekkere pannenkoeken kan van bakken.

      Kim(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Kim zegt

      14 januari 2016 at 21:39

      Dat moet dus cacaopoeder zijn.

        Kim(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. LOt zegt

    13 januari 2016 at 20:29

    Lekker deze combinatie. Ik ben ook de kast aan het opruimen en maakte gisteren amandel-kokosmeel (die waren open) dingen, was geen succes te korrelig maar ham en kaas doet veel goed.

      LOt(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Gewoon Groente-Aardappel-Vlees - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    7 januari 2019 om 10:55
    Beantwoorden
  2. Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijm - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    26 juli 2018 om 09:00
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

greenpan banner kortingscode

Partners

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2019 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

This site uses cookies: Find out more.