• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes

13 januari 2016 geschreven door Heleen Quantrill 5 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ei Banaan PannenkoekjesSoms wil je snel iets klaar kunnen maken. Een snel ontbijt, een snelle snack of wat lekkers om mee te nemen. En dan wil je er ook niet al te veel vuil voor hoeven maken. Gewoon een kom, een pan, een spatel en klaar. Deze Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ik maakte deze pannenkoekjes erg vaak toen ik 8 jaar geleden de ommezwaai met voeding maakte. Er zitten alleen pure ingrediënten in, ze smaken erg lekker en je hebt binnen tien minuten een bord vol pannenkoekjes. Of twee grote pannenkoeken, net waar je voorkeur ligt.

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn zo simpel dat ik het nauwelijks een echt recept kan noemen, maar met het oog op de Eet je Kast leeg Uitdaging, passen ze er wel mooi in. Ik heb hiermee namelijk een bruine banaan, twee laatste eieren en een beetje kokos dat ik nog in een pot had, opgemaakt.

Kokos Ei Banaan PannenkoekjesAls kokos niet jou ding is, iets wat ik wel vaker hoor, kun je het prima weglaten. Ik doe er wel een schep boekweitmeel doorheen om het iets meer stevigheid te geven, maar zelfs dat is aan te passen aan je eigen voorkeur.

Al met al is dit een heerlijk basisrecept waar je alle kanten mee op kan!

Kokos Ei Banaan Pannenkoekjes

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes

Heleen Quantrill
Voedzame pannenkoekjes op basis van wat dingen die de meeste van jullie wel op voorraad zullen hebben!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 1 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 11 min
Gang Ontbijt, Snack
Porties 10

Ingrediënten
  

  • Kokosolie
  • 1 bruine banaan
  • 2 eieren
  • 1 el boekweitmeel
  • 2 el kokosrasp
  • Snuf zout

Instructies
 

  • Zet een koekenpan op het vuur en smelt wat kokosolie er in.
  • Doe de overige ingrediënten in een blender of hoge kom voor een staafmixer, en pureer alles even goed.
  • Schenk vanuit die kom kleine beetjes beslag in de hete pan.
  • Draai de pannenkoekjes om zodra er belletjes verschijnen.
  • Herhaal tot het beslag op is.

Notities

Loop niet bij de pan weg! De pannenkoekjes hoeven namelijk alleen maar te stollen. Ook niet op een al te hoog vuur bakken dus.

Deze pannenkoekjes maak ik nu regelmatig voor een zieke. Ze vallen namelijk erg goed, zijn licht verteerbaar en leveren toch de nodige voedingsstoffen en macronutriënten. Dus als jij een zieke in je omgeving hebt waar je wat voor wil of moet maken, beveel ik je deze pannenkoekjes van harte aan. Als je een goeie koekenpan hebt, kun je ze ook ‘droog’ bakken zodat ze niet al te vet zijn van de kokosolie.

Ook leuk om te lezen!

  • Amandelmeel Pannenkoekjes BasisreceptAmandelmeel Pannenkoekjes Basisrecept
  • Heerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjesHeerlijk Herfstachtige Worteltjestaart Energie balletjes
  • Kokos en Banaan Plaatcake – Glutenvrij, LactosevrijKokos en Banaan Plaatcake – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Kokosmeel Pompoen MuffinsKokosmeel Pompoen Muffins
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten Tags: banaan, kokos, kokosolie, pannenkoekjes

Reacties

  1. Kim zegt

    14 januari 2016 om 21:39

    Nog nooit met kokos geprobeerd, goed idee. Ik maak ze meestal met havermout voor de stevigheid en wissel af tussen kaneel en cacaoboter. Ik hoop elke week vurig dat mijn vriend niet alle bananen opeet zodat ik er in het weekend lekkere pannenkoeken kan van bakken.

      Kim(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Kim zegt

      14 januari 2016 om 21:39

      Dat moet dus cacaopoeder zijn.

        Kim(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. LOt zegt

    13 januari 2016 om 20:29

    Lekker deze combinatie. Ik ben ook de kast aan het opruimen en maakte gisteren amandel-kokosmeel (die waren open) dingen, was geen succes te korrelig maar ham en kaas doet veel goed.

      LOt(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Gewoon Groente-Aardappel-Vlees - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    7 januari 2019 om 10:55
    Beantwoorden
  2. Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijm - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    26 juli 2018 om 09:00
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.