• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel

11 december 2018 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
gestoofde appeltjes

Baby it’s cold outside…

Maar binnen geurt het heerlijk naar appeltjes en kaneel. Waarom? Omdat jij straks dat in de keuken gaat maken. 🙂

In huize Quantrill zijn wij niet zo van de toetjes. Ik maak liever soep vooraf, dan een dessert na de tijd. Het leven is al zoet genoeg 🙂 Maar af en toe is het een echte traktatie om tóch iets lekkers als toetje te serveren. Ik doe dan altijd mijn best om het zoveel mogelijk op natuurlijke wijze te zoeten, hooguit met een beetje honing. Meer hoeft niet, vind ik. 

Appeltjes & Kaneel

Warm fruit is dan favoriet. Lekker met yoghurt, kokosroom of gewoon zo. En nu is het natuurlijk helemaal de tijd voor warme appeltjes! En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld uit de oven, ingepakt en gevuld met van alles en nog wat. De truc in dit recept zit ‘m in het klein snijden van de appel. Hoe kleiner, des te sneller het gaar is en opgediend kan worden!

Yoghurt & Vanille

Voor de vanilleyoghurt maakte ik gebruik van een restant overgebleven zelfgemaakte yoghurt. Lekker probiotisch 🙂 Het maakt niet uit of je voor reguliere yoghurt of plantaardige yoghurt gaat in dit geval. Deze maak je voordat je met het eten aan de slag gaat, zodat de smaak van de vanille even te tijd heeft om te ‘trekken’. En zo heb je een heel eenvoudig en snel toetje, wat geen extra zoet behoeft. Oké, voor de foto is een toef slagroom natuurlijk wel erg feestelijk 😉 

Warm fruit ook jouw favoriet? Check dan deze recepten ook eens:

  • Warme kersen op pannenkoekjes – Kan ook met diepvrieskersen!
  • Gepofte appels met speculaas
  • Appeltjes uit de oven met kaneelyoghurt – Recept van Yoghurt.nl
  • Heerlijk stoofpeertjes uit de slowcooker
  • Warme dadels met sinaasappelsaus
Gestoofde appeltjes

Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel

Een feestelijk toetje zonder extra zoet - Gestoofde appeltjes met Vanille Yoghurt.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zoete appels
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 el boter of kokosolie
  • 500 ml yoghurt
  • 1 tl vanillepoeder

Instructies
 

  • Roer de vanille door de yoghurt en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd de appels in parten en verwijder de klokhuizen. Schillen hoeft niet. Snijd de appels verder in kleine blokjes.
  • Smelt in een steelpannetje de boter of kokosolie.
  • Doe de appelblokjes in de pan en bestrooi met de specerijen.
  • Roer om en draai het vuur laag.
  • Doe de deksel op de pan en laat de appeltjes 5 minuten zachtjes stoven.
  • Check of ze gaar zijn en laat anders nog even stoven, eventueel met een klein scheutje appelsap of koude thee.
  • Zodra de appelblokjes zacht zijn, haal je de yoghurt uit de koelkast.
  • Pak vier glaasjes of kommetjes en verdeel de appelblokjes en yoghurt om en om zodat je een mooi gelaagd geheel krijgt. Eindig met appeltjes.
  • Serveer met extra kaneel en eventueel een toefje slagroom!

Ook leuk om te lezen!

  • Kokosmeel Pompoen MuffinsKokosmeel Pompoen Muffins
  • Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!
  • Gezondheidsvoordelen van KaneelGezondheidsvoordelen van Kaneel
  • Heerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – LactosevrijHeerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – Lactosevrij
  • Karbonades met Appeltjes en RozemarijnKarbonades met Appeltjes en Rozemarijn
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Desserts, Recepten Tags: appels, kaneel, toetjes, vanille, yoghurt

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.