Laatst was ik in de supermarkt en liep ik weer te dralen bij de groene asperges. Ik ben gek op groene asperges en de kids evenzo. Maar ja, die prijs he… Zelfs bij de Lidl waren ze duur (vond ik). Hoe dan ook, toen ik mijn lokale supermarkt binnenstapte zag ik op een gegeven moment dat er drie bundels groene asperges elk voor 1 euro te koop lagen. Er waren wat stengels niet heel mooi meer, dus dan krijg je ze voor een prikkie mee! Uiteraard heb ik alledrie de bundels direct meegenomen!
Groene Asperges in Water
Een trucje wanneer je uitgedroogde asperges hebt: Zet ze in water alsof het bloemen zijn! Het merendeel knapt binnen een dag weer helemaal op! En degenen die echt de geest hebben gegeven, gooi je op de composthoop. In mijn geval heb ik vijf stengels echt d.o.a. verklaard. De rest kon ik nog prima gebruiken!
Eigenlijk wilde ik ze zondag al verwerken, maar dat liep uiteraard weer anders. Daarom heb ik er gisteren een heerlijke soep van gemaakt met spinazie, ui en knoflook. Helemaal in seizoen en hartstikke gezond!
Maak je eigen Soep
Soep maken is heel eenvoudig. En ik raad het aan als dé manier op groente te verwerken waar je niet aan toe gekomen bent. In de link die ik hier geef, vind je de methode om dit te doen en een aantal andere suggesties voor goeie groente- en smaakcombinaties!
Maar terug naar de groene asperges. Uiteraard had ik weer veel te veel soep en zou het echt niet diezelfde dag opgaan. Ik had zo snel ook niet iemand in de buurt waar ik een emmertje naartoe kon brengen, dus hup, in de vriezer! Ik verdeel de soep dan altijd met de soeplepel en schrijf op het label op het tonnetje 1. om welke soep het gaat, 2. wat de datum van bereiding was en 3. hoeveel soeplepels in dat tonnetje zitten. Zo kan ik goed inschatten hoeveel soep ik uit de vriezer moet halen.
Groene Asperge Spinazie Soep
Ingrediënten
- 2 of 3 bundels groene asperges
- 400 gram verse of diepgevroren spinazie niet a la crème
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook grof gehakt
- Olijfolie
- 1 liter kippen-bouillon
- Zout en peper
Instructies
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
- Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot de knoflook begint te geuren.
- Snijd ondertussen de asperges in grove stukken.
- Doe de asperges in de pan en roer even om.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Als de asperges bijna gaar zijn, doe je de spinazie in de pan en kook je het even mee.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Ik had nog wat linzen en wortel over van het avondeten van de dag ervoor. Even kort opbakken met de aspergetips en ik had een heerlijke topping voor de soep! Je kunt dit ook doen met stukjes hazelnoot of venkelzaadjes!
Laat een reactie achter