• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Goed Gevulde Bloemkoolsoep en Kip Cakes

geschreven door Heleen Quantrill 8 Reacties

Wat een grijs en koud weer! Tijd voor stoofschotels en soepen. Er is niks heerlijkers dan thuiskomen en je handen te warmen aan een dampende kom soep. Daar komt bij dat soep een perfecte manier is om je onwillige grut/ partner wat extra groenten te laten eten. Een mooie bijkomstigheid! Deze bloemkoolsoep is daar een goed voorbeeld van. Eigenlijk is het een bloemkool gratin, maar dan in soepvorm. Lekker met de Kip Cakes die ik erbij serveer. Zoonlief wilde weten wat voor cakejes dit waren. Ik antwoordde dat het cupcakes met kip waren. Zijn antwoord: Ooh, Kip Cakes dus!

Ziedaar, mijn dag zag er in één keer een stuk zonniger uit!

Goed Gevulde Bloemkoolsoep

4 – 6 flinke porties

Olijfolie
1 klein uitje, gesnipperd
500 ml kippenbouillon
1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
1 aardappel, geschild en in stukken gesneden
125 ml room
Koud vlees dat over was zoals kip, gehaktballetjes of stoofvlees
Zout en peper naar smaak

Toppings
Lente-uitjes, gesnipperd
Knapperig gebakken spek
Pittige kaas, geraspt
Zure room
Bieslook, gesnipperd

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit de olijfolie hier in.
  2. Voeg het uitje toe en fruit 5 minuten tot deze glazig wordt.
  3. Voeg nu de bouillon, aardappel en bloemkool toe.
  4. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
  5. Laat de soep pruttelen totdat de bloemkool gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  7. Voeg de room en het vlees toe en warm nog even goed door.
  8. Breng verder op smaak met zout en peper en serveer de soep in kommen.
  9. Voeg nu de toppings naar smaak toe. Als je er een maaltijd van wil maken, kun je de toppings in kommetjes op de tafel zetten zodat iedereen naar hartelust kan toevoegen.

Kip Cakes
8 flinke muffins

125 gram havermeel
125 gram boekweitmeel
1/2 tl bicarbonaat
1 el Tex Mex kruiden
1 groot ei, geklutst
150 ml karnemelk of yoghurt
1 el tomatenpuree
125 gram geraspte, oude kaas (of andere pittige kaas naar smaak)
125 gram gekookte kip, in stukjes gesneden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  2. Neem een ruime kom en doe hier het meel, bicarbonaat en kruiden in. Roer even door.
  3. Neem nu een schenkbeker en doe hier het ei, karnemelk, tomatenpuree en kaas in. Roer even door.
  4. Schenk dit bij het meel en roer goed door elkaar. Als het wat droog blijft, doe er dan een beetje extra water bij.
  5. Roer nu voorzichtig de stukjes kip door het beslag.
  6. Neem een muffin bakvorm en vet deze goed in of doe er cupcake papiertjes in.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  8. Bak de Kip Cakes in 25 – 30 minuten gaar en licht goudbruin.
  9. Serveer direct of bewaar voor later. Ze blijven ongeveer 3 dagen goed.

De kip is optioneel, je kan deze vervangen door ander vlees naar voorkeur of weglaten. Uiteraard kun je hier ook extra groenten als courgette of spinazie aan toevoegen. Verminder dan de hoeveelheid karnemelk die je gebruikt.

Als je liever geen lactoseproducten gebruikt, voeg dan 150 ml water of plantaardige melk naar keuze toe en een eetlepel appelcider azijn of citroensap. Dit laatste reageert met de bicarbonaat zodat je een heerlijk lucht eindresultaat hebt.

Je kan deze Kip Cakes ook met regulier meel maken. Vervang de havermeel en boekweitmeel dan door speltmeel of een ander meel naar keuze.

PS: De foto van de kom soep, linksonder, is gemaakt door mijn zoon. Na 8 pogingen, was hij het meest tevreden met deze foto. Dat verdient dus een plekje hier, leek mij zo! 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Give-Away Boerenkaas Online – GESLOTENGive-Away Boerenkaas Online – GESLOTEN
  • Sinaasappel-Amandelcake – GlutenvrijSinaasappel-Amandelcake – Glutenvrij
  • Welke Supplementen neem je mee op Vakantie?Welke Supplementen neem je mee op Vakantie?
  • Hoe neem je Voedingssupplementen in?Hoe neem je Voedingssupplementen in?
  • Bakken in Zonnebloemolie Gezond?Bakken in Zonnebloemolie Gezond?
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Avondeten, Recepten, Soepen Tags: Bloemkoolsoep

Reacties

  1. Yvette zegt

    om

    is de room in de soep ook te vervangen voor rijstemelk of kokosmelk of zo? (lactose vrij)?

    Beantwoorden
  2. Corien zegt

    om

    This comment has been removed by the author.

    Beantwoorden
  3. Corien zegt

    om

    Kipcake’s staan in de oven.
    Laatste garnering voor de soep maken…
    Ik ben benieuwd!

    Groetjes,
    Corien.

    Beantwoorden
  4. Mark Lau zegt

    om

    Gisteren gemaakt. Geweldig, de muffins waren super. Heel smakelijk en mooie structuur.

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Bij mij werden het wel 11 cakejes en er moest 50 ml water bij. Ben beniewd hoe ze smaken?
    Gr Wietske

    Beantwoorden
  6. annie laumen zegt

    om

    Ik maak wel eens bloemkoolsoep
    Is ook lekker met kaas en lente uitjes
    Grt Annie Laumen

    Beantwoorden
  7. adrielle de hoog zegt

    om

    Creatieve zoon, echt leuk. Kip cakes, geweldige vinding 😉 Ik ga ze een keer proberen. Bloemkool hoef ik hier echt niet mee aan te komen, dus dat ga ik ook niet meer proberen. Laatst las ik een recept van peer-pastinaak soep, die ga ik deze week testen. Eet smakelijk voor zo! Groetjes, Adrielle

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Glutenvrije Bloemkoolkoekjes met Kaas, Tijm en Rode Ui schreef:
    om

    […] nog heel even van Hollandse bodem voordat ze weer uit Spanje komen, dus ik haalde er direct twee. Eentje voor in de soep en eentje om lekkere bloemkoolkoekjes van te […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in