• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Glutenvrije Bloemkoolkoekjes met Kaas, Tijm en Rode Ui

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Bloemkoolkoekjes

Om drukte te vermijden ga ik de laatste maanden steeds meer naar boerderijwinkels en de markt op rustige momenten om daar de verse producten te halen. Kan ik op mijn gemak even rondkijken en het is doordat het rustig is in de winkel of bij de kraam, heb je al gauw een leuk praatje met deze of gene. Zo sprak ik laatst een mede-moeder die zich beklaagde over het feit dat haar tieners niets gezonds wilden eten. Ik wilde me verder nergens mee bemoeien, opvoeden is al lastig genoeg zonder ‘advies’ van vreemden, maar het zette me wel aan het denken.

Bloemkoolkoekjes met Kaas

Want hoewel mijn tieners niet heel veel klagen over het eten van groenten, merk ik wel dat ze er ook niet laaiend enthousiast over zijn. Tijd dus ook voor mij om weer eens iets leuks te doen met bloemkool. Plus, kleine Catherine eet nu lekker mee, dus ook voor haar moet het eten van groenten leuk zijn én blijven!

Bloemkool is nog heel even van Hollandse bodem voordat ze weer uit Spanje komen, dus ik haalde er direct twee. Eentje voor in de soep en eentje om lekkere bloemkoolkoekjes van te maken!

Bloemkool en kaas is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik gebruikte lekkere pittige oude boerenkaas. De kaas smelt uiteraard en dan moet er wel smaak overblijven. Jonge of belegen kaas proef je niet zo goed wanneer het ergens door is, helemaal als je er stevige smaken als rode ui en tijm bij doet.

Ga voor Zoutarm en Glutenvrij!

Tip voor moeders met kleine kindertjes die ook mee willen eten: laat het zout achterwege en kies voor een zoutarme kaas.

Normaliter maak je bloemkoolkoekjes met bloem om het te binden. Om ze glutenvrij te houden, kookte ik twee kruimige aardappelen en gebruikte ik boekweitmeel om de puree te binden. Is glutenvrij niet per sé nodig? Gebruik dan reguliere bloem.

bloemkoolkoekjes

Bloemkoolkoekjes met Kaas, Tijm en Rode Ui

Leuke én lekkere bloemkoolkoekjes. Kids-proof – zelfs voor de kleinste eters – en ook koud erg lekker!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 14 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 Porties

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 2 aardappels
  • 1 tl tijm
  • 1 rode ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 25 gram boekweitmeel
  • olie om in te bakken
  • zout en peper naar smaak en voorkeur

Instructies
 

  • Haal de bladeren van de bloemkool en snijd hem in stukken. Schil de aardappels en snijd ook die in stukken.
  • Kook de bloemkool en aardappels tot ze gaar zijn. Giet af.
  • Laat de bloemkool en aardappels goed uitlekken en even afkoelen. Prak het daarna fijn.
  • Voeg de eieren, geraspte kaas en tijm toe.
  • Snipper de rode ui en voeg ook die toe.
  • Roer met het boekweitmeel goed door tot je een redelijk samenhangend deeg hebt.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Doe wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan en zet aan op medium vuur.
  • Maak met behulp van een ijslepel of twee eetlepels ongeveer 16 balletjes van de puree en druk die een beetje plat tussen de handen.
  • Bak ze voorzichtig in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en blijf koekjes maken tot de puree helemaal op is.
  • Serveer direct! Lekker met een beetje mosterd.

Ook leuk om te lezen!

  • Aloo Gobi: Indiase Curry van Bloemkool en AardappelAloo Gobi: Indiase Curry van Bloemkool en Aardappel
  • Shephard’s Pie – Gehaktschotel met BloemkoolpureeShephard’s Pie – Gehaktschotel met Bloemkoolpuree
  • Bloemkoolrijst en Gemarineerde KipBloemkoolrijst en Gemarineerde Kip
  • 4 Weken op een Budget – Hoe doe jij het?4 Weken op een Budget – Hoe doe jij het?
  • Review Gietijzeren BraadpanReview Gietijzeren Braadpan
Bijgewerkt op 10/01/22

Categorie: Avondeten, Groenten, Recepten Tags: bloemkool, bloemkoolkoekjes, zoutarm

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2022 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in