• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap

geschreven door Heleen Quantrill 31 Reacties

 

Amandelmeel pannenkoekjes

Dit recept is genoeg voor 12 pannenkoekjes.
3 biologische eieren
1 el rauwe honing
1 el vanille extract
3 el water
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bakpoeder
150 gram amandelmeel
Kokosolie om in te bakken

Neem een goeie koekenpan, zet het op een middelhoog vuur en doe hier de kokosolie in. Laat dit Zachtjes smelten.
Kluts in de tussentijd drie eieren, de honing, vanille en het water door elkaar.
Doe het zout en bakpoeder er bij en kluts het tot de eieren schuimig zijn.
Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
Het beslag moet dik zijn, maar moet niet blijven plakken aan je garde.
Neem een juslepel en schep drie of meer kleine hoopjes beslag in de pan.
Draai het vuur laag.
 Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin zijn, draai je ze voorzichtig om.
Nog even laten bakken tot ook de andere kant een mooie kleur heeft
En klaar! Lekker direct opeten, of bewaren in een luchtdichte doos.

Tips

  • Hou het vuur ten alle tijden laag, zoals je al gemerkt hebt, verbrandt amandelmeel heel snel.
  • Laag vuur zorgt er ook voor dat ze echt gaar worden. Op een te hoog vuur zul je sneller geneigd zijn de pannenkoekjes uit de pan te halen, om erachter te komen dat ze eigenlijk nog niet gaar zijn. Je wilt dat ze mooi droog zijn vanbinnen.
  • Zorg voor meer dan voldoende vet in de pan. Als je denkt dat het wel genoeg is, doe je er nog een beetje bij. Blijf vet toevoegen tussen bakbeurten door. Dit voorkomt dat de pannenkoekjes gaan plakken.
  • Omdat het glutenvrij is, ‘plakt’ het beslag niet. Wees dus voorzichtig met omkeren, het valt zomaar uit elkaar. Vooral als ze nog niet gaar zijn.
  • Om die reden kun je ook geen grote pannenkoeken maken. Het houdt het niet bij elkaar. Kleine beetjes per keer, dus!
  • Bewaar de pannenkoekjes in een luchtdichte doos. Liever niet in de koelkast omdat ik gemerkt heb dat het erg makkelijk de geuren van andere etenswaren overneemt.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Natuurlijke Lichaamsverzorging in 4 Simpele stappenNatuurlijke Lichaamsverzorging in 4 Simpele stappen
  • Is een uitvaartverzekering verplicht?Is een uitvaartverzekering verplicht?
  • 7 Wetenschappelijke Redenen waarom Ontspanningsoefeningen een Goed Idee zijn7 Wetenschappelijke Redenen waarom Ontspanningsoefeningen een Goed Idee zijn
  • Notenpasta BlondiesNotenpasta Blondies
  • Weekmenu 5Weekmenu 5
Bijgewerkt op 28/02/17

Categorie: Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten

Reacties

  1. Jes zegt

    om

    Recept gevolgd dacht ik, maar beslag veel te dik en vast…:( wat doe ik fout? Hoe lang klop ke de eieren en kan dat ook met een mixer?

    Beantwoorden
  2. Trijn zegt

    om

    Heerlijk! Wat een leuk en fijn recept! Ik maak ze s avonds en eet ze sochtends bij mn ontbijt, met blauwe besjes en een beetje maple syrup. Leuke afwisseling van de havermout die ik anders eet!

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Van het weekend gemaakt en ze waren heerlijk, heb er nog 2 dagen mee kunnen ontbijten! En dankzij je heldere uitleg helemaal gelukt 🙂

    Beantwoorden
  4. Margriet zegt

    om

    Ze zijn super! Bedankt voor de heldere uitleg!

    Beantwoorden
  5. Christine zegt

    om

    Net gemaakt en ze zijn verrukkelijk!

    Beantwoorden
  6. Josette zegt

    om

    Ik heb ze al vaak gemaakt! Ze blijven lekker! Compliment voor je uitleg zo kunnen ze niet mislukken zoals bij mij de eerste keer!

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Hoi Heleen, dank je wel voor je geweldige recepten!!!! Mijn “pannenkoekjes” zijn geweldig gelukt:

    [img]http://img.photobucket.com/albums/v230/paulinekimmels/DSCF4607_zps7f982abc.jpg[/img]

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  9. Jan Luesink zegt

    om

    Heerlijk recept. Vandaag een variant gemaakt waarbij ik een gedeelte van de amandelmeel heb vervangen met Quinoa meel en kokos meel (15% + 15%). Wat blauwebessen erdoor en heel kort door de blender.

    Beantwoorden
  10. Marianne Hoogendoorn zegt

    om

    Ik eet meer dan een jaar koolhydraat arm eiwitrijk. Voel me prima en ben 15 kilo afgevallen en blijf nu op gewicht. Jouw blog is een aanvulling om eens iets anders te eten.

    Maar wat is er mis met gluten als je er niet alergisch voor bent het zijn proteïnen .Gluten is opgebouwd uit de proteïnen gliadine en glutenine. Deze geven elasticiteit aan de producten die van het meel gemaakt worden. Hoe meer gluten het meel bevat, hoe steviger het product wordt.
    Dus ik voeg een schep gluten aan de bakprducten toe het resultaat is stukken beter.
    Ik koop tarwe gluten bij mijn warme bakker.

    Beantwoorden
  11. Jet zegt

    om

    Oeps, badplaats moet natuurlijk BAKPLAAT zijn ;))

    Beantwoorden
  12. Jet zegt

    om

    Ik heb de pannenkoeken gebakken op de badplaats. Structuur à la eierkoeken. Besmeerd met appelmoes en belegd met plakjes banaan… Mmmmmm smullen maar.

    Beantwoorden
  13. marja zegt

    om

    Heerlijke pannekoekjes! En met een beetje agavesiroop nog lekkerder!

    Beantwoorden
  14. Anonymous zegt

    om

    Eerst: wat een leuke en interessante site!
    Vraag: Wat is het voordeel van bakken in kokosolie? Kan het ook in gewone bak en braad olijfolie?

    Beantwoorden
  15. Anonymous zegt

    om

    In je boek staat bij dit recept helaas niet hoeveel water er bij moet… Maar gelukkig kon ik het online vinden!

    Beantwoorden
  16. Anonymous zegt

    om

    Heel leuk! en lekker! en wat vullen ze goed, poehee! Thanx! ik heb er idd ook een beetje kaneel doorheen gedaan en ipv water wat amandelmelk gebruikt. ook goed te doen! heb laatst een luxe pan gekregen en daar worden ze prachtig egaal bruin in en kon ik ze heel makkelijk in omdraaien.

    Beantwoorden
  17. Anonymous zegt

    om

    Heb ze net gemaakt als ontbijt… Heerlijk met wat pure bosbessenjam! Dank voor je fijne recepten, ik geniet van je site en heb hem bij mn favorieten staan! Groet, BELLA

    Beantwoorden
  18. Anonymous zegt

    om

    Heerlijk!! Heb ze net gemaakt, en met een beetje palmsuiker erop, zeer smakelijk!
    Bedankt voor het recept! 🙂

    Angela

    Beantwoorden
  19. Spaarcentje/Wel en Wee zegt

    om

    Heleen, we hebben ze net gegeten, het unanieme oordeel was: schofterig lekker!!!!!!!
    Ik had ze besmeerd met suikervrije jam en er verse aardbeien en banaan opgedaan en bestrooid met kokos. Net een taartje!!
    Er at hier een vriendje van Zoon, lust niks, alles is vreemd maar die likte zijn bord leeg….

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Toppie! Wij hebben gisteren ook weer pannenkoekjes gegeten en ze blijven lekker!

      Beantwoorden
  20. Spaarcentje/Wel en Wee zegt

    om

    Ik ben ze nu aan het maken, ben benieuwd! Het ruikt heerlijk. Bij gebrek aan vanille heb ik er kaneel doorgedaan, is vast ook lekker. Ik kom alleen niet goed uit met de verhoudingen: met 300 gram amandelmeel en 3 eieren en 3 el water kreeg ik een heel erg dik beslag wat vast zat in de garde en wat ik heb moeten verdunnen met aardig wat water. In het eerder geplaatste recept van deze pannenkoekjes heb je het over 150 gram amandelmeel en 3 eieren.
    Ze bakken nu overigens prima met dat extra water….

    Beantwoorden
  21. Jady Nin zegt

    om

    Bedankt voor het recept. Dochterlief wil ze morgen weer eten, zo lekker waren ze ;->>

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Ze zijn KEI-lekker!!! Dank je wel!! We want more 🙂
      Caro

      Beantwoorden
  22. Jeroen zegt

    om

    Als je meer eieren gebruikt dat vallen ze niet uit elkaar.

    Ik doe het als volgt:

    125 gr amandelmeel
    175 ml kokosmelk
    2 eieren
    beetje zeezout
    3 ml stevia
    20 gr proteinepoeder (maar dat is persoonlijk)

    Alles mixen en bakken maar.

    Bij mij vallen ze dan niet uit elkaar.

    Beantwoorden
  23. Eef zegt

    om

    Heb de pannenkoekjes vandaag meegenomen voor de lunch, erg lekker!
    Met suikervrije jam, jammie!

    Beantwoorden
  24. Heleen Quantrill zegt

    om

    Je kan echt elke kant op met deze pannenkoekjes. Toen ik een dag aan de schrijf moest met mijn moeder heb ik deze ook gemaakt, maar toen met wat stukjes pure chocola erdoor. Erg lekker bij de koffie! Dus ja, mogelijkheden te over!

    Beantwoorden
  25. dorine zegt

    om

    ik maak deze ook regelmatig en voeg ook nog wat kokosrasp, rozijnen en kaneel toe en soms ook wat kikkererwtenmeel,
    ook erg lekker en weer eens wat anders

    Beantwoorden
  26. Heleen Quantrill zegt

    om

    Hoi Manon,

    Mijn e-mailadres is voedingstherapie (at) gmail.com

    Groetjes
    Heleen

    Beantwoorden
  27. Anonymous zegt

    om

    Hallo,
    Al enige tijd lees en geniet ik mee van al je schrijfsels.
    Ik heb een paar persoonlijke vragen maar kon je e-mailadres niet vinden op de website vandaar dat ik het zo probeer.
    Zou je contact met me willen opnemen?
    Groetjes Manon

    Beantwoorden
  28. Anonymous zegt

    om

    Dit ga ik zeker ook proberen, ziet er erg lekker uit 🙂 Groetjes Bianca

    Beantwoorden
  29. izerina zegt

    om

    Dit ga ik proberen.Ik maak ongeveer zoiets maar dan van gemalen gierst(in oude koffiemolen). Omdat ik wel gluten eet,doe ik er een beetje speltmeel bij. Dat verbetert de consistentie.Groeten Izerina

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in