• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap

9 november 2011 geschreven door Heleen Quantrill 31 Reacties

 

Amandelmeel pannenkoekjes

Dit recept is genoeg voor 12 pannenkoekjes.
3 biologische eieren
1 el rauwe honing
1 el vanille extract
3 el water
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bakpoeder
150 gram amandelmeel
Kokosolie om in te bakken

Neem een goeie koekenpan, zet het op een middelhoog vuur en doe hier de kokosolie in. Laat dit Zachtjes smelten.
Kluts in de tussentijd drie eieren, de honing, vanille en het water door elkaar.
Doe het zout en bakpoeder er bij en kluts het tot de eieren schuimig zijn.
Voeg de amandelmeel toe en roer goed door.
Het beslag moet dik zijn, maar moet niet blijven plakken aan je garde.
Neem een juslepel en schep drie of meer kleine hoopjes beslag in de pan.
Draai het vuur laag.
 Als de onderkant van de pannenkoekjes goudbruin zijn, draai je ze voorzichtig om.
Nog even laten bakken tot ook de andere kant een mooie kleur heeft
En klaar! Lekker direct opeten, of bewaren in een luchtdichte doos.

Tips

  • Hou het vuur ten alle tijden laag, zoals je al gemerkt hebt, verbrandt amandelmeel heel snel.
  • Laag vuur zorgt er ook voor dat ze echt gaar worden. Op een te hoog vuur zul je sneller geneigd zijn de pannenkoekjes uit de pan te halen, om erachter te komen dat ze eigenlijk nog niet gaar zijn. Je wilt dat ze mooi droog zijn vanbinnen.
  • Zorg voor meer dan voldoende vet in de pan. Als je denkt dat het wel genoeg is, doe je er nog een beetje bij. Blijf vet toevoegen tussen bakbeurten door. Dit voorkomt dat de pannenkoekjes gaan plakken.
  • Omdat het glutenvrij is, ‘plakt’ het beslag niet. Wees dus voorzichtig met omkeren, het valt zomaar uit elkaar. Vooral als ze nog niet gaar zijn.
  • Om die reden kun je ook geen grote pannenkoeken maken. Het houdt het niet bij elkaar. Kleine beetjes per keer, dus!
  • Bewaar de pannenkoekjes in een luchtdichte doos. Liever niet in de koelkast omdat ik gemerkt heb dat het erg makkelijk de geuren van andere etenswaren overneemt.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Zelfgemaakte ketchupZelfgemaakte ketchup
  • Eerste Stappen naar Gezonde VoedingEerste Stappen naar Gezonde Voeding
  • Wat kun je doen met Rabarber?Wat kun je doen met Rabarber?
  • Weekend bakken: Zuurdesem PannenkoekjesWeekend bakken: Zuurdesem Pannenkoekjes
  • Amandelmeel FeestbroodAmandelmeel Feestbrood
Bijgewerkt op 28/02/17

Categorie: Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten

Reacties

  1. Jes zegt

    28 april 2018 om 01:15

    Recept gevolgd dacht ik, maar beslag veel te dik en vast…:( wat doe ik fout? Hoe lang klop ke de eieren en kan dat ook met een mixer?

      Jes(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Trijn zegt

    31 maart 2015 om 23:28

    Heerlijk! Wat een leuk en fijn recept! Ik maak ze s avonds en eet ze sochtends bij mn ontbijt, met blauwe besjes en een beetje maple syrup. Leuke afwisseling van de havermout die ik anders eet!

      Trijn(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    13 maart 2014 om 10:17

    Van het weekend gemaakt en ze waren heerlijk, heb er nog 2 dagen mee kunnen ontbijten! En dankzij je heldere uitleg helemaal gelukt 🙂

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Margriet zegt

    5 maart 2014 om 15:23

    Ze zijn super! Bedankt voor de heldere uitleg!

      Margriet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Christine zegt

    1 maart 2014 om 06:06

    Net gemaakt en ze zijn verrukkelijk!

      Christine(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Josette zegt

    16 januari 2014 om 13:26

    Ik heb ze al vaak gemaakt! Ze blijven lekker! Compliment voor je uitleg zo kunnen ze niet mislukken zoals bij mij de eerste keer!

      Josette(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    14 november 2013 om 16:27

    Hoi Heleen, dank je wel voor je geweldige recepten!!!! Mijn “pannenkoekjes” zijn geweldig gelukt:

    [img]http://img.photobucket.com/albums/v230/paulinekimmels/DSCF4607_zps7f982abc.jpg[/img]

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    9 oktober 2013 om 10:59

    Heerlijk!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Jan Luesink zegt

    7 september 2013 om 10:36

    Heerlijk recept. Vandaag een variant gemaakt waarbij ik een gedeelte van de amandelmeel heb vervangen met Quinoa meel en kokos meel (15% + 15%). Wat blauwebessen erdoor en heel kort door de blender.

      Jan Luesink(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Marianne Hoogendoorn zegt

    10 augustus 2013 om 12:51

    Ik eet meer dan een jaar koolhydraat arm eiwitrijk. Voel me prima en ben 15 kilo afgevallen en blijf nu op gewicht. Jouw blog is een aanvulling om eens iets anders te eten.

    Maar wat is er mis met gluten als je er niet alergisch voor bent het zijn proteïnen .Gluten is opgebouwd uit de proteïnen gliadine en glutenine. Deze geven elasticiteit aan de producten die van het meel gemaakt worden. Hoe meer gluten het meel bevat, hoe steviger het product wordt.
    Dus ik voeg een schep gluten aan de bakprducten toe het resultaat is stukken beter.
    Ik koop tarwe gluten bij mijn warme bakker.

      Marianne Hoogendoorn(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Jet zegt

    1 juni 2013 om 13:18

    Oeps, badplaats moet natuurlijk BAKPLAAT zijn ;))

      Jet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Jet zegt

    1 juni 2013 om 13:15

    Ik heb de pannenkoeken gebakken op de badplaats. Structuur à la eierkoeken. Besmeerd met appelmoes en belegd met plakjes banaan… Mmmmmm smullen maar.

      Jet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. marja zegt

    15 mei 2013 om 12:03

    Heerlijke pannekoekjes! En met een beetje agavesiroop nog lekkerder!

      marja(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Anonymous zegt

    18 januari 2013 om 10:54

    Eerst: wat een leuke en interessante site!
    Vraag: Wat is het voordeel van bakken in kokosolie? Kan het ook in gewone bak en braad olijfolie?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  15. Anonymous zegt

    14 januari 2013 om 11:40

    In je boek staat bij dit recept helaas niet hoeveel water er bij moet… Maar gelukkig kon ik het online vinden!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  16. Anonymous zegt

    29 november 2012 om 16:46

    Heel leuk! en lekker! en wat vullen ze goed, poehee! Thanx! ik heb er idd ook een beetje kaneel doorheen gedaan en ipv water wat amandelmelk gebruikt. ook goed te doen! heb laatst een luxe pan gekregen en daar worden ze prachtig egaal bruin in en kon ik ze heel makkelijk in omdraaien.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  17. Anonymous zegt

    19 november 2012 om 07:55

    Heb ze net gemaakt als ontbijt… Heerlijk met wat pure bosbessenjam! Dank voor je fijne recepten, ik geniet van je site en heb hem bij mn favorieten staan! Groet, BELLA

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  18. Anonymous zegt

    2 juli 2012 om 12:06

    Heerlijk!! Heb ze net gemaakt, en met een beetje palmsuiker erop, zeer smakelijk!
    Bedankt voor het recept! 🙂

    Angela

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  19. Spaarcentje/Wel en Wee zegt

    1 juli 2012 om 13:48

    Heleen, we hebben ze net gegeten, het unanieme oordeel was: schofterig lekker!!!!!!!
    Ik had ze besmeerd met suikervrije jam en er verse aardbeien en banaan opgedaan en bestrooid met kokos. Net een taartje!!
    Er at hier een vriendje van Zoon, lust niks, alles is vreemd maar die likte zijn bord leeg….

      Spaarcentje/Wel en Wee(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      2 juli 2012 om 07:15

      Toppie! Wij hebben gisteren ook weer pannenkoekjes gegeten en ze blijven lekker!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  20. Spaarcentje/Wel en Wee zegt

    1 juli 2012 om 12:47

    Ik ben ze nu aan het maken, ben benieuwd! Het ruikt heerlijk. Bij gebrek aan vanille heb ik er kaneel doorgedaan, is vast ook lekker. Ik kom alleen niet goed uit met de verhoudingen: met 300 gram amandelmeel en 3 eieren en 3 el water kreeg ik een heel erg dik beslag wat vast zat in de garde en wat ik heb moeten verdunnen met aardig wat water. In het eerder geplaatste recept van deze pannenkoekjes heb je het over 150 gram amandelmeel en 3 eieren.
    Ze bakken nu overigens prima met dat extra water….

      Spaarcentje/Wel en Wee(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  21. Jady Nin zegt

    18 maart 2012 om 18:19

    Bedankt voor het recept. Dochterlief wil ze morgen weer eten, zo lekker waren ze ;->>

      Jady Nin(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      12 juni 2012 om 16:15

      Ze zijn KEI-lekker!!! Dank je wel!! We want more 🙂
      Caro

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  22. Jeroen zegt

    12 maart 2012 om 11:09

    Als je meer eieren gebruikt dat vallen ze niet uit elkaar.

    Ik doe het als volgt:

    125 gr amandelmeel
    175 ml kokosmelk
    2 eieren
    beetje zeezout
    3 ml stevia
    20 gr proteinepoeder (maar dat is persoonlijk)

    Alles mixen en bakken maar.

    Bij mij vallen ze dan niet uit elkaar.

      Jeroen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  23. Eef zegt

    30 januari 2012 om 15:22

    Heb de pannenkoekjes vandaag meegenomen voor de lunch, erg lekker!
    Met suikervrije jam, jammie!

      Eef(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  24. Heleen Quantrill zegt

    13 december 2011 om 07:46

    Je kan echt elke kant op met deze pannenkoekjes. Toen ik een dag aan de schrijf moest met mijn moeder heb ik deze ook gemaakt, maar toen met wat stukjes pure chocola erdoor. Erg lekker bij de koffie! Dus ja, mogelijkheden te over!

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  25. dorine zegt

    12 december 2011 om 21:56

    ik maak deze ook regelmatig en voeg ook nog wat kokosrasp, rozijnen en kaneel toe en soms ook wat kikkererwtenmeel,
    ook erg lekker en weer eens wat anders

      dorine(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  26. Heleen Quantrill zegt

    10 november 2011 om 18:38

    Hoi Manon,

    Mijn e-mailadres is voedingstherapie (at) gmail.com

    Groetjes
    Heleen

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  27. Anonymous zegt

    10 november 2011 om 18:24

    Hallo,
    Al enige tijd lees en geniet ik mee van al je schrijfsels.
    Ik heb een paar persoonlijke vragen maar kon je e-mailadres niet vinden op de website vandaar dat ik het zo probeer.
    Zou je contact met me willen opnemen?
    Groetjes Manon

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  28. Anonymous zegt

    10 november 2011 om 06:32

    Dit ga ik zeker ook proberen, ziet er erg lekker uit 🙂 Groetjes Bianca

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  29. izerina zegt

    9 november 2011 om 10:45

    Dit ga ik proberen.Ik maak ongeveer zoiets maar dan van gemalen gierst(in oude koffiemolen). Omdat ik wel gluten eet,doe ik er een beetje speltmeel bij. Dat verbetert de consistentie.Groeten Izerina

      izerina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.