• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Havermout Cupcakes uit de Oven

29 augustus 2016 geschreven door Heleen Quantrill 11 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Havermout CupcakesGoeiemorgen! Wie van jullie heeft de kids vandaag weer voor ’t eerst naar school? Wie heeft de eerste week er op zitten? En wie heeft nog een week? Leuk hè, die vakantiespreiding…..

Drukke ochtenden

Maar daarvoor komen jullie hier niet! Waar jullie uiteraard wel voor komen zijn heerlijke en makkelijke recepten die nog voedzaam zijn ook. En vandaag heb ik weer wat lekkers voor jullie om de drukke ochtenden iets soepeler te laten verlopen. Dat gezegd hebbende, mag ik overigens niet klagen over hoe soepel de ochtenden verlopen. Redelijk relaxed over het algemeen. Maar toch, door vooruit te werken met dingen als ontbijt en snacks, heb ik tijd voor andere dingen zoals nog even lezen of een kop thee drinken met de kinderen voordat de dag begint. Het zijn maar kleine dingen, maar ik ben overtuigd dat ze grote impact hebben over hoe het grut later terugkijkt op de jeugd!

Havermout Cupcakes

Deze havermout cupcakes passen perfect bij dat idee. Ik heb al eerder een recept van havermout uit de oven gepubliceerd en dit bleek een groot succes! Een grote bakvorm vol is voor veel mensen genoeg ontbijt voor de hele week. Perfect! Eén keer maken, vijf keer eten. Deze havermout cupcakes gaan uit van hetzelfde principe. Inmiddels heb ik een ander lekker recept en leek het me handiger om het mengsel in een cupcake vorm te verdelen. Op deze manier kun je ze namelijk beter invriezen of meenemen. Wat jou net even beter uitkomt.

Tip: Doe er een vulling in van bijvoorbeeld nootjes of bessen, net wat je tiener lekker vindt, en geef er een paar mee voor naar school.

Havermout CupcakesIk laat de havermout cupcakes het liefst naturel, omdat ik er nog fruit en/ of yoghurt bij serveer. Speel met extra specerijen of een fruitvulling voor extra smaak!

Havermout Cupcakes

Havermout Cupcakes uit de Oven

Heleen Quantrill
Werk vooruit en wees de ochtendstress voor met deze havermout cupcakes uit de oven. Voedzaam, makkelijk en favoriet bij velen, deze cupcakes zullen zeker in de smaak vallen!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Ontbijt
Porties 18

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 50 gram zachte boter of kokosolie
  • 100 gram appelmoes
  • 50 gram zoet naar eigen voorkeur
  • 125 ml karnemelk maak je eigen!
  • 250 ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • ½ tl zeezout
  • 1 el kaneel
  • 300 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kluts in een kom de eieren, de boter, appelmoes het zoet, de karnemelk en de melk door elkaar.
  • Doe de overige ingrediënten hierbij en roer nog even door.
  • Neem een bakplaat met cupcake vormen en doe hier cupcake papiertjes in.
  • Verdeel het havermoutmengsel over de vormpjes en zet het in de oven.
  • Bak de havermout cupcakes in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat even in de oven afkoelen en haal er daarna uit.
  • Serveer direct en nog warm, of koud bij een kop thee of een glas melk.

Ook leuk om te lezen!

  • Kokosmeel Pompoen MuffinsKokosmeel Pompoen Muffins
  • Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!
  • Gezondheidsvoordelen van KaneelGezondheidsvoordelen van Kaneel
  • Heerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – LactosevrijHeerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – Lactosevrij
  • Karamel Appel HavermoutpapKaramel Appel Havermoutpap
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: Havermout, kaneel, karnemelk

Reacties

  1. Chantel zegt

    14 januari 2021 om 23:27

    Klinkt lekker.
    Maar waarom de appelmoes erdoor, kan ik dit ook weg laten?

      Chantel(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Heleen Quantrill zegt

    29 mei 2017 om 09:19

    Wendy,

    Je kunt melk gebruiken die je zelf liever hebt en een eetlepel appelcider azijn of citroensap (vers geperst) toevoegen.

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Wendy zegt

    14 december 2016 om 21:26

    Wat een heerlijke recepten! Ik ga er direct mee aan de slag☺
    Mijn dochtertje mag geen lactose. Is de karnemelk ook te vervangen voor iets anders?

      Wendy(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Johanneke zegt

    6 september 2016 om 21:43

    Erg lekker recept! Dankjewel!
    Het staat hier nu denk ik al voor de vierde keer in de oven… Eerste paar keer noten toegevoegd, laatste keren rozijnen en bovenop kokosrasp en amandelschaafsel.. En voor het gemak alles gewoon in een ovenschaal, nóg sneller klaar 🙂

      Johanneke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Elisabeth zegt

    2 september 2016 om 10:22

    Beste Heleen,

    Bedoel je met bakpoeder de gewone bakpoeder uit de supermarkt? Geen baking soda, neem ik aan?

    Hartelijke groet,

    Elisabeth

      Elisabeth(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. marjon zegt

    30 augustus 2016 om 21:32

    ik heb ze net gemaakt, ze zijn heel lekker, maar ze waren aan de onderkant toch nog heel erg nat…en de bodem bleef vastplakken aan het muffinvormpje waardoor ik ze uit elkaar trok….
    heb precies de hoeveelheden aangehouden, en de oventemperatuur ook. Iemand tips?

      marjon(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      1 september 2016 om 12:44

      Dan mogelijk toch wat langer in de oven, als ze nog nat zijn. Het zijn geen droge cupcakes overigens. Ze zijn best smeuig, maar probeer ers tien minuten langer te bakken, wellicht dat dat dan het verschil maakt.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. Manya zegt

    29 augustus 2016 om 20:53

    Zou dit recept ook lukken met melkkefir ipv karnemelk?

      Manya(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      29 augustus 2016 om 21:54

      Dat denk ik wel!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  8. astrid zegt

    29 augustus 2016 om 20:09

    Lekker als ontbijt maar ook prima als pauzesnack lijkt me. Ik ga ze morgen meteen maken, op woensdag krijgen mijn kinderen namelijk iets anders dan fruit mee en ik probeer dat zoveel mogelijk zelf te maken. Bedankt dus voor dit lekkere recept.

      astrid(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      29 augustus 2016 om 21:55

      Graag gedaan! Leuk om te horen trouwens dat jij ook een ‘iets anders dan fruit’-dag hebt. Bij ons is het vrijdag 🙂

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.