• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Glutenvrije Chocolade Wentelteefjes met Peer

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
chocolade wentelteefjes met peer 2

Heb je mijn overheerlijke glutenvrije zadenbroodje al eens gemaakt? Nog niet? Doen, hoor! Erg lekker, stevig broodje dat goed vult. Maar desondanks kan er altijd wat brood overblijven. Of je vindt plakjes brood ingevroren verstopt achter de boerenkool en rode bessen. Ook dat overkomt mij met een zekere regelmaat. En als dat gebeurt, maak ik lekkere wentelteefjes! Of zoals deze keer: Chocolade Wentelteefjes met Peer!

Chocolade Wentelteefjes met Peer

De combinatie chocolade en peer is klassiek. En er is zelfs een dessert naar mij vernoemd: Poire Belle Hélène 😉 Hoe dan ook, ik ben gek op peer. De smaak en textuur vind ik vele malen lekkerder dan die van appels. Het probleem alleen is dat ze vrij snel rijpen. Nu vind ik zachte peren ook niet vies, sterker, ik vind die zoete smaak juist dan het lekkerst! Maar ik moet er wel snel bij zijn, anders zijn ze overrijp en dus snot.

Met dit koude weer is het sowieso lekker om warm fruit te eten. Fruit koken of bakken brengt de zoete smaak nog meer naar voren. En dat gebruik ik graag als dessert omdat je dan geen extra suiker nodig hebt. Plus, het is een ideale manier om fruit dat eigenlijk op z’n laatste benen loopt, op te maken. Dubbele winst!

Rijp fruit?

Zoek je nog meer inspiratie om fruit op te maken? Wat denk je dan hier van:

  • Banaanpannenkoekjes uit de blender. Binnen no-time gemaakt en erg vriezer-vriendelijk!
  • Rood fruit ijs met melkkefir (of kokosmelk, of room). Rood fruit koop ik in zakken voor de vriezer. Maar soms blijft er wel eens wat over. Dit toetje is dan heerlijk!
  • Glutenvrije Appeltaart. Meer hoef ik niet te zeggen, toch?
  • Mango Avocado ijs. Mango invriezen is niet moeilijk, maar je kunt het niet lang goed houden in de vriezer. Na twee maanden gaat de smaak duidelijk achteruit. Maak er dus lekker ijs van als je nog wat mango hebt!
  • Avocado’s invriezen. Niet echt een recept, maar wel een goeie tip. Ik koop van tijd tot tijd een zak met avocado’s en verwerk die dan tot puree die ik vervolgens invries. Zo heb ik altijd avocado in huis om in smoothies of saus te verwerken.

Goed. Laat ik jullie niet langer ophouden. Lekker wentelteefjes maken!

chocolade wentelteefjes met peer 1
chocolade wentelteefjes met peer 1

Glutenvrije Chocolade Wentelteefjes met Peer

Deze glutenvrije chocolade wentelteefjes met peer zijn een ware traktatie zonder nou ontzettend veel extra suiker te bevatten. Kies voor pure chocolade en geniet vooral!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes glutenvrij brood zie link bovenin artikel
  • 1 ei
  • 150 ml melk naar keuze
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram pure chocolade druppels min. 70% cacao
  • 2 peren
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts het ei met de melk en vanille en schenk dit op een ruim bord.
  • Leg de plakjes brood in het ei mengsel zodat het opgenomen wordt. Draai op een bepaald moment even om.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan wat kokosolie.
  • Leg de plakjes brood in de pan en draai het vuur naar middelhoog.
  • Schil nu de peren en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis.
  • Draai de wentelteefjes om en leg de peren in de pan om mee te bakken.
  • Strooi op het laatst de chocoladedruppels over het geheel heen en laat even smelten.
  • Serveer de wentelteefjes met een paar stuken peer en wat extra chocolade druppels en geniet!

Notities

Tip! Ben je op zoek naar extra pure chocoladedruppels? Bij De Notenshop hebben ze 80% cacao Callebaut chocoladedruppels. Perfect om mee te bakken of om in dit recept te verwerken. Ze worden geleverd in een handig tonnetje zodat het makkelijk doseren is. 

Ook leuk om te lezen!

  • Peer en Chocolade Cake – GlutenvrijPeer en Chocolade Cake – Glutenvrij
  • Castagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van KastanjemeelCastagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van Kastanjemeel
  • Supersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte BonenSupersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte Bonen
  • Glutenvrije Notencake met Chocola en BanaanGlutenvrije Notencake met Chocola en Banaan
  • Vrijdag Visdag: Winterse Wrap met Gerookte Zalm, Bietjes en ZuurkoolVrijdag Visdag: Winterse Wrap met Gerookte Zalm, Bietjes en Zuurkool
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Brood, Desserts, Ontbijt, Recepten Tags: Chocolade, glutenvrij, Glutenvrije Wentelteefjes

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in