Deze supersnelle taco’s met varkensreepjes en kruidige zwarte bonen zijn binnen 15 minuten klaar. Perfect voor hete zomerdagen wanneer je niet lang in de keuken wil staan!
Zomerse Dagen
Het is zomer! Lange, lange dagen, warm weer en een tuin die werkelijk waar ontploft is! Overal waar ik kijk zoemen bijen, bloeien bloemen en groeien er groenten, fruit en kruiden waar ik ze begin dit jaar neergezet heb. Ik had er een beetje een hard hoofd in, maar ik denk dat ik volgend jaar toch echt voor een volkstuin ga. Moestuinieren vind ik ge-wel-dig, maar de kids willen een trampoline. En hoewel onze tuin lekker groot is voor gemiddelde begrippen, is hij ook weer niet groot genoeg voor een moestuin én een speelplek. Dus: volkstuin voor mama, springveld voor kids = happy husband 😉
Taco’s met Varkensreepjes
Waar ik mijn husband ook happy mee maak, is pittig eten. Maar met dit warme weer heb ik echt geen zin om wat voor tijd dan ook in de keuken door te brengen. Liever steken we de barbecue aan, maar soms (vaak) hebben we van die dagen dat dat gewoon niet praktisch is. Een snel gerecht, tjokvol smaak, groenten en ‘goodness’ is dan wat de klok slaat. Deze taco’s met varkensreepjes, zwarte bonen en een knapperige salade is dan helemaal perfect. Serveer er een koud biertje bij en operatie happy husband is geslaagd 🙂
De ideale smaak-combinatie voor de zomer als je varkensvlees gebruikt is paprika en venkel. Venkelzaadjes is een absolute must in dit recept. Ze geven het varkensvlees extra smaak en interesse en zijn een perfecte balans tegen de ietwat vettige smaak van varkensvlees. Als je ze niet hebt: nu kopen. Gewoon een klein zakje bij de supermarkt is prima, je hebt een flinke theelepel qua hoeveelheid nodig. Dan kun je eens proeven hoe lekker dat is en dat het dus een heel goed idee is om gewoon een pot venkelzaadjes in je kast te hebben staan.
Goed Varkensvlees Kopen
De reepjes varkensvlees bestel ik bij Beef&Steak omdat ik zeker wil weten dat het goed vlees is van dieren die een goed leven hebben gehad. Klik op deze link voor meer informatie daarover.
Supersnelle Taco’s met Varkensreepjes en Zwarte Bonen
Ingrediënten
Voor het Varkensvlees
- 350 gram varkensreepjes naturel
- 1 tl venkelzaadjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Voor de Bonen
- olijfolie
- ½ tl komijnzaad
- 3 lente-uitjes
- 2 tenen knoflook
- 400 gram zwarte of gemengde bonen uit blik, water opgevangen
Voor de Salade
- 150 gram stevige salade Romaine, Little Gem, spinazie
- 15 gram verse koriander
- 1 rijpe avocado
- 1 rijpe tomaat
- 1 appel
- appelcider azijn
- olijfolie
- 1 limoen
Om te Serveren:
- 8 taco schelpen
- yoghurt
- pittige chilisaus naar smaak
Instructies
- Neem een hapjespan en verhit hier een beetje olijfolie in. Voeg het varkensvlees met de venkel en paprika toe en roerbak tot het gaar is. Laat het een beetje knapperig worden. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem een koekenpan en verhit hier ook een beetje olijfolie in. Snijd de lente-uitjes fijn en snipper de knoflook. Bak de komijnzaadjes kort tot ze geurig zijn en voeg dan de bonen, lente-ui en knoflook toe. Bak op totdat de bonen makkelijk kapot te drukken zijn. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.
- Maak als laatste de salade door de sla en tomaat grof te snijden. Schil en snijd de avocado en snijd de appel in stokjes. Snipper de koriander en doe het allemaal in een ruime kom. Knijp de limoen uit en schenk het sap over de salade. Breng verder op smaak met azijn en olijfolie.
- Serveer al dit lekkers met snel opgewarmde taco's, frisse yoghurt en eventueel een lekker pittige chilisaus.
Laat een reactie achter