• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Mango Avocado IJs – Lactosevrij

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Elke woensdag is het weer troef: Kijken in de koelkast en fruitschaal om te zien wat ik allemaal op kan maken of kan verwerken in voorbereiding op de wekelijkse rit naar de markt op donderdagochtend. Op Facebook liet ik woensdag al weten op deze manier extra eters van een heerlijke roerbakschotel te hebben voorzien, maar daar bleef het niet bij! Het zonnetje schijnt weer heel verleidelijk en daarmee het geroep van kinderen om een ijsje. Uiteraard zou ik ze met twee euro op zak naar de winkel kunnen sturen, maar het is net zo goedkoop en een stuk gezonder om zelf ijs te maken!

Deze keer was ik op zoek naar een manier om overgebleven avocado’s te gebruiken. Avocado’s zijn voor mij net zoiets als haring: een noodzakelijk kwaad ;-). Dus elke manier om een avocado te verstoppen in dressing, soep of dessert is mij zeer dierbaar! Deze keer dus ijs. En het resultaat was verbluffend! Bijkomend voordeel: de kinderen smulden er van en kregen ook zo de fantastische voordelen van avocado binnen!

Mango Avocado IJs
1 rijpe avocado (Hass)
2 rijpe mango’s, in stukken gesneden
2 el vloeibaar zoet
1 blikje kokosmelk
Snuf zout
1 el Wodka (zie onderaan recept)
Optioneel: gehakte noten

  1. Maak een hele gladde smoothie van de avocado, mango’s, kokosmelk en het zout. 
  2. Schenk dit in een ijsmachine en laat het een half uur draaien.
  3. Voeg 10 minuten voor het einde de noten toe. Ook leuk als decoratie.
  4. Als je geen ijsmachine hebt, voeg dan wodka toe aan de smoothie en vries het in een plastic bak met deksel in. De alcohol voorkomt dat het als een ondoordringbare ijsklomp bevriest. 
  5. Wil je dit toch niet doen, roer dan om het kwartier de ijs door met een vork. 

Ik zal eerlijk zeggen dat ik wel kan proeven dat er avocado in zit, maar ik zit dan ook goed in mijn zink ;-). Door extra zoet toe te voegen, wordt die smaak wel minder uitgesproken. Je kan proberen om het zonder te maken, zorg dan gewoon dat je mango’s superrijp zijn!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Zelfgemaakte Fruitrepen – GlutenvrijZelfgemaakte Fruitrepen – Glutenvrij
  • Melk en VerkoudheidMelk en Verkoudheid
  • Staan in plaats van Zitten!Staan in plaats van Zitten!
  • Frisse Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en RijstFrisse Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en Rijst
  • Mijn Dagelijkse Routine (met een baby!)Mijn Dagelijkse Routine (met een baby!)
Bijgewerkt op 11/05/14

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Hi Heleen, heb het mango-avocado ijsrecept geprobeerd en we hebben er van gesmuld! Echt heerlijk. Mijn man gaf het recept een 9 en hij is best kritisch πŸ˜‰ Bedankt voor je uitvinderswerk! Wij hebben allebei lactose-intolerantie en het is zo fijn om eens een ijsje te eten waar we geen klachten van krijgen. Keep up the good work πŸ™‚

    Beantwoorden
  2. Olga zegt

    om

    Van avocado en cacao en coocosmelk kun je ook lekker chocoladeijs maken. Of een chocomousse nu het niet zo warm is.

    Beantwoorden
  3. Yvonne zegt

    om

    Ik moet die ijsmachine toch maar weer uit de kast gaan halen. Las ook ergens op je blog iets over avocado en banaan over kokosijs. Heb je daar toevallig ook een receptje van? Klinkt ook heerlijk.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Heel eenvoudig, lieverd, maak een smoothie en schenk dat er in! Voeg wel wat extra zoet toe zoals een schepje honing of drupje stevia, want de zoetkracht neemt af als het bevroren is.

      Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Vooral de alcoholtip is briljant, ik zit nl. Met een klomp aardbeienijs in de vriezer. Ga er morgen een soort slush van maken in mijn nieuwe keukenmachine, maar de bedoeling was gewoon ijs.

    Beantwoorden
  5. Dee zegt

    om

    Ik vind dit echt zo kikke! M’n dochter kan nooit een bolletje mee eten omdat ze niet tegen zuivel kan. Nu ga ik lekkere ijsjes maken en kan zij ook lekker mee schansen. Yeah! πŸ™‚ thnx

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Β· Log in