• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Frisse Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en Rijst

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Zijn bij jullie de weken in aanloop naar de zomervakantie ook altijd zo vreemd druk? Ik snap het nooit, de kinderen zijn eigenlijk klaar met hun schoolwerk, maar evengoed moeten ze nog overal naar toe, hebben ze afspraken op de vreemdste momenten en lijken de dagen chaotischer dan tijdens de kerstvakantie! Het gevaar ligt dan op de loer om te snel te kiezen voor gemaksvoedsel wat het algemene humeur tijdens drukke dagen zeker niet ten goede komt! Lekkere en snelle gerechten of recepten die ik van te voren klaar kan maken, zijn dan echte ‘life savers’!

Broccoli Salade

Broccoli salade met Rijst

Van een vriendin kreeg ik het recept voor een bloemkoolsalade en dat inspireerde mij om een variant daarop te maken met broccoli en wortel. Het is een leuke manier om niet alleen de roosjes maar ook de stronk van de broccoli te gebruiken. De dressing maakt het heerlijk zomers en gecombineerd met gegrilde kip, een heerlijke pindasaus en rijst, hebben wij de buiken rond gegeten!

=> Klik hier om antibioticavrije kip te kopen!

Satésaus of Pindasaus?

Veel mensen refereren aan pindasaus als ‘satésaus’ maar strikt genomen is dit niet helemaal correct 🙂 Net als dat ‘Chai thee‘ ook eigenlijk niet klopt, is satésaus niet altijd pindasaus. Saté verwijst namelijk van de manier waarop het vlees bereid wordt en de saus die je daar dan bij serveert is dan ‘satésaus’. En ja, vaak is dat pindasaus. Maar pindasaus is dus niet per definitie satésaus!

Ik maakte een simpele pindasaus op basis van de dressing die ik voor de broccoli salade maakte. De meeste ingrediënten hiervoor zul je wel in huis hebben. Vaak maak je pindasaus met gekookte melk om hem op die manier te verdunnen. Maar in dit geval koos ik er voor om de saus ‘rauw’ te houden. Is ook een stuk sneller qua bereiding!

Broccoli Salade Close-up
Broccoli Salade

Broccoli Salade met Gegrilde Kip, Pindasaus en Rijst

Een erg lekkere variant op de klassieke coleslaw, perfect voor de zomer!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Keukenmachine met raspfunctie

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 gram basmatirijst

Voor de Dressing en Pindasaus

  • 3 el rijstazijn
  • 3 el pindakaas of tahin
  • 1 tl lekkere sambal
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • kokosmelk om te verdunnen
  • 1 el vloeibare honing

Instructies
 

  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze kort totdat ze beetgaar zijn. Spoel af en zet apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de kipdijfilet in gelijke reepjes, bestrooi met zout en roerbak totdat ze gaar zijn. Zet apart.
  • Schil de wortel en haal wat oneffenheden van de broccoli stronk af.
  • Neem je keukenmachine met rasp accessoire en rasp de wortel en broccoli stronk.
  • Snipper de bleekselderij en doe de groenten in een kom.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een schenkbeker te doen en voeg kokosmelk naar behoefte toe om de saus te verdunnen.
  • Schenk een deel hiervan over de salade en roer even goed door.
  • Schep de rijst op een mooi bord, schep de salade in het midden hiervan en verdeel de stukjes kip daar weer over.
  • Besprenkel het geheel met het restant dressing en serveer direct!

Ook leuk om te lezen!

  • Broccoli Aardappel Ovenschotel met Rode ui en KaasgratinBroccoli Aardappel Ovenschotel met Rode ui en Kaasgratin
  • Kip uit de Oven met Citroen en RozijnenKip uit de Oven met Citroen en Rozijnen
  • Ras-el-Hanout Kip OvenschotelRas-el-Hanout Kip Ovenschotel
  • Tex-Mex Fajita Kipsalade zonder Pakjes of ZakjesTex-Mex Fajita Kipsalade zonder Pakjes of Zakjes
  • Kip uit de Oven met Mandarijnen en AppelsKip uit de Oven met Mandarijnen en Appels
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Groenten, Recepten, Salades, Vlees & Gevogelte Tags: broccoli, kip, salade

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in