Zie daar, mijn vrienden: Mijn Tex-Mex fajita kipsalade. De salade die ik de afgelopen week wel drie heb gemaakt zo lekker is ‘ie! Het weer nodigt uit tot stamppot en erwtensoep, maar eigenlijk wil ik de zomer een beetje in huis halen. Heldere kleuren en knapperige groenten doen dat helemaal voor mij.
Deze Tex-Mex salade bevat aardig wat lekkere dingen: sappige kipdijfilet, knapperige romaine salade, paprika, avocado. De kip snij ik in kleine stukjes en bak ze snel met een Tex-Mex kruidenmengsel om ze dan warm in de klaargemaakte salade te doen. De dressing maak ik van salsa, gewoon over de salade druppelen. Heerlijk en kleurrijk! Geloof me, je weet niet waar je beginnen moet met eten 😉
Als je er echt iets bijzonders van wil maken, moet je de kip eerst een uurtje of langer marineren. Door limoensap te gebruiken versterk je de Tex-Mex smaken en wordt de kip zo mogelijk nóg malser.
Santa Maria
Voor dit recept maakte ik gebruik van de Santa Maria kruidenmengsels. Perfect voor wanneer je op een drukke doordeweekse avond toch wat bijzonders op tafel wilt zetten. Door alle elementen ‘los’ aan te bieden nodigt dit uit tot experimenteren met smaken en andere groenten. Een avocado zonder toevoegingen smaakt wat wee, maar in combinatie met pittige kip en frisse sla, is het ineens een stuk aantrekkelijker om te eten. Zeker voor de jongere eters.
Een goed gekozen kant en klaar kruidenmengsel is erg handig om in huis te hebben. Het scheelt je tijd in het uitvogelen of de smaak die je wilt maken goed is en vaak heb je daarom binnen 20 minuten een warme maaltijd op tafel staan. Let bij het kiezen van een kant en klaar kruidenmengsel er op, of er geen MSG of E-621, glucosestroop, plantaardige vetten of of andere E-nummers uit de 600 of 900 serie zitten. Goeie kruidenmengsels (zoals bijvoorbeeld die van Santa Maria) bestaan uit kruiden, specerijen, eventueel zout en soms iets om te voorkomen dat het vochtig wordt. Meer heb je niet nodig!
Tex-Mex Fajita Kipsalade
Ingrediënten
- 2 kipdijfilets
- Olijfolie
- 1/2 zakje Santa Maria Enchilada kruidenmix
- Sap van 1 citroen
- 1 rode paprika
- 1 avocado in plakjes
- Een paar eetlepels Santa Maria Chunky salsa saus
- Koriander
- Knapperige sla bijvoorbeeld romaine
- Optioneel: Santa Maria tortilla's of nacho's
Instructies
- Strooi de kruidenmix over de kipdijfilets met de citroensap.
- Roer even om en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en snijd de paprika in reepjes.
- Bak de paprika en de kip op middelhoog vuur totdat beiden gaar zijn.
- Verdeel op een bord de salade en leg de kip, paprika en avocado hier op.
- Besprenkel het geheel met nog wat citroensap en wat eetlepels Santa Maria salsa.
- Strooi als laatste de koriander er overheen en serveer eventueel met de tortilla's of nacho's.
No more boring meals!
Tex-Mex Winactie!
Santa Maria heeft een leuke winactie georganiseerd voor echte foodies. Heb jij een leuk (Tex Mex) recept? Als je het instuurt naar Santa Maria maak je kans op 1 van de 10 verrassingspakketten! Klik hier voor meer informatie en om mee te doen.
Klinkt weer heerlijk