• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Echt lekkere koffie, met kokosmelk en rauwe honing

28 augustus 2010 geschreven door Heleen Quantrill 14 Reacties

Echt lekkere koffie met kokosmelk en rauwe honing

Om mezelf op een luie zaterdagochtend (zoals vandaag bijvoorbeeld) een ware traktatie te gunnen, maak ik een heerlijke kop koffie met kokosmelk en rauwe honing. Het verschilt per merk hoeveel kokosmelk je nodig hebt. Met de kokosmelk die je af en toe bij de Lidl kan krijgen, heb ik veel nodig en dan blijft het sterke koffie. Ik heb nu een aantal blikjes bij de AH vandaan gehaald. Nutco. Ik heb wel een grotere kop gebruikt, maar zo heel veel had ik niet nodig. Lepeltje rauwe honing er in en kokoskoffie is klaar! Ik neem dan wel pittige koffie, anders overheerst de kokos. Probeer het eens uit!

Een ander bijkomend voordeel is, dat de kokosmelk je sneller een vol gevoel geeft. Omdat het vetter is dan gewone koffiemelk, heb ik ook geen behoefte aan iets bij de koffie. Aangezien deze gewoonte erg moeilijk is voor mij om los te laten, is dat een extra bonus!

Rauwe Honing?

Rauwe honing heet ook wel koud geslingerd. Het betekent dat de honing zonder hitte gewonnen wordt en hierdoor blijven belangrijke enzymen behouden. Je kunt rauwe honing in bijna elke supermarkt of reformwinkel krijgen.

Β© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.Β  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Baby Catherine Update – Hoe gaat het nu??Baby Catherine Update – Hoe gaat het nu??
  • Kenwood Chef keukenmachine reviewKenwood Chef keukenmachine review
  • Chocolade Paranoot FudgeChocolade Paranoot Fudge
  • Wat kun je allemaal doen met Aubergine?Wat kun je allemaal doen met Aubergine?
  • Waar je Lichaam eigenlijk om VraagtWaar je Lichaam eigenlijk om Vraagt
Bijgewerkt op 16/07/20

Categorie: Drankjes, Recepten

Reacties

  1. hanneke zegt

    20 januari 2014 om 10:36

    Ik vind met kokosmelk niet zo lekker. Maar met hazelnootmelk dan wel weer!!
    Aangezien ik die toch over had van de zelfgemaakte chocomelk, geprobeerd in de koffie. Heerlijk.

      hanneke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    5 december 2013 om 10:51

    Ik vond kokosmelk ook vies. Tip: Eigengemaakte amandelmelk in de koffie! Heerlijk! Handjevol witte amandelen een nachtje laten weken (verhouding ongeveer 60 gram amandelen met 200 cl water), de volgende dag het geheel in de blender doen met een scheutje honing of ahornsiroop. Daarna zeven en je hebt prachtige, zoete amandelmelk die nog een paar dagen houdbaar is in de koffie. Iedere morgen een scheutje zoete melk in de koffie, maakt dat ik geen koemelk+zoetje nodig heb πŸ˜‰
    Groetjes!
    Jerry

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      5 december 2013 om 10:53

      paar dagen houdbaar is in de koelkast* natuurlijk >.<
      Jerry

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  3. Inge kortekaas zegt

    21 september 2013 om 08:47

    Gister kokosmelk in mijn koffie geprobeerd, maar vond het echt vies!!!!
    Het was wat zurig. Nou drink ik altijd verkeerd, dus veel warme melk. Is dat het probleem, kan je kokosmelk niet opwarmen?

    Ik heb ook nog geitenmelk staan, kan dat wel verwarmd in de koffie?

      Inge kortekaas(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    29 januari 2013 om 11:38

    Gisteren was ik bij de AH en daar hebben ze nu biologische kokosmelk (light) van Nutco. Ik gelijk even op mijn e-nummerwaaier gekeken en het enige e-nummer E412 is dat van guargom, een natuurlijk polysaccharide. Op mijn waaier een groen nummer, dus eindelijk een goed alternatief van de oranje blikjes Nutco waarin wel (volgens mij)een rood e-nummer zit.

    Groetjes Sjoukje

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    7 november 2012 om 14:50

    Wat dachten jullie van stevia i.p.v rietsuiker? Prima in de koffie, vind ikzelf πŸ™‚

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Unknown zegt

    21 oktober 2012 om 16:39

    Als je persé zoet wilt, palmsuiker inderdaad πŸ™‚ En eigenlijk romig geklopte bio grasboter πŸ™‚

      Unknown(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    21 augustus 2012 om 14:52

    aaah, dank je wel, ik ga palmsuiker halen, kokosmelk heb ik wel gehaald πŸ™‚ bij de deen trouwens, het merk waar jij het over hebt.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    20 augustus 2012 om 19:29

    hoi, ik had een vraagje. als je jezelf niet verwend met deze koffie, drink je dan koffie zwart of wel gewoon suiker en koffiemelk? mij lukt het niet om zwart te drinken, en een alternatief dan gewone halfvolle koffiemelk en rietsuiker heb ik nog niet gevonden, tot het lezen van dit stukje. zoetstof begin ik niet aan, dan maar rietsuiker πŸ™‚ dank je wel, groetjes maria

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      21 augustus 2012 om 06:42

      Nou, ik drink mijn koffie meestal zonder zoet maar wel met kokosmelk of koffiemelk. De kokosmelk geeft het een heerlijke smaak, maar maakt de koffie niet erg ‘wit’. Ik hou zelf ook niet van zwarte koffie, maar zoet kan ik prima zonder. Dat is echt een traktatie!

      Haal lekkere volle koffiemelk van Goudband bijvoorbeeld en doe een drupje honing of palmsuiker in je koffie. Dat is al wat zoeter, dus je hebt er minder van nodig. Ik doe ook wel eens appeltaartspecerijen of speculaaskruiden in mijn koffiefilter, geeft de koffie nog meer smaak!

      Veel plezier met uitvogelen, want dit is geen straf lijkt mij! πŸ˜‰
      (Hier spreekt een koffieleut uiteraard….)

      Fijne dag!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    12 juni 2012 om 14:24

    Kom net van de AH en heb daar alle kokosmelk bekeken maar hebben alle een E-nummer. (ook de Nutco, wel pakjes) Welke moet ik dan kopen?

    Grtjs, Ine Schroen

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      12 juni 2012 om 15:03

      Hoi Ine,

      Ga op het internet even na wat die e-nummers zijn. Niet alle e-nummers zijn slecht namelijk. http://www.food-info.net geeft je hier goeie informatie over.

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      3 januari 2013 om 13:57

      Hai Heleen,

      Kan je misschien iets vertellen over Kokosroom (creamed coconut)ik heb het net besteld bij gekruid.nl kan je dit ook gebruiken voor de koffie bijvoorbeeld? En heb je nog meer tips voor dit product?

      groetjes Angelique

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 Β· Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework Β· WordPress Β· Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.