• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Thaise Kippensoep met Pandanrijst

geschreven door Petra Kuik Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Thaise Kippensoep

Thaise Kippensoep met Pandanrijst

Originele Thaise kippensoep met Lassie Geurige Pandanrijst, kip, paprika, en heerlijke kruiden!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram Lassie Geurige Pandanrijst Zacht & Bloemig
  • 1 el Rode Thaise currypasta (naar smaak)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter verse kippenbouillon
  • 3 cm verse gember geschild en in stukjes gesneden
  • 1 stengel sereh (citroengras) in stukken gesneden
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 150 gram winterpeen
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 3 bosuitjes gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 1 el platte peterselie

Instructies
 

  • Allereerst kook je de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
  • Breng ondertussen in een soeppan de kippenbouillon (1 liter), de currypasta (wij hebben 2 eetlepels gedaan omdat we van pittig houden), de kokosmelk (200 ml), de gemberwortel (in stukjes) en de sereh (gekneusd) aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten trekken tot een heerlijke bouillon.
  • Er zijn 2 opties om de kip toe te voegen: eerst even bakken voor iets meer smaak, of straks de kip mee laten koken met de bouillon. Wij hebben er voor gekozen om de kip even te bakken van te voren.
  • Schil de wortel (tip: doe dit met een dunschiller) en snijdt de winterpeen daarna in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in partjes (ongeveer 1 cm breed en halveer ze daarna.
  • Voeg alle groente toe aan de bouillon: de paprika, wortel en bosui. De kip ook, indien je deze wilt koken. Indien de kip al gebakken is voeg je deze later pas toe. Laat deze soep nog even 8-10 minuten koken op laag vuur.
  • Hak de peterselie en koriander grof.
  • Neem mooie diepe borden of wijde schalen/kommen. Neem een steekvorm en doe hier rijst in, even aandrukken voor een mooi stevig builtje rijst.
  • Haal de sereh en gemberwortel uit de soep en schenk daarna de soep om de rijst heen.
  • Voeg naar smaak verse platte peterselie en verse koriander toe (grof gehakt).
  • Eet smakelijk!

Notities

Thaise Kippensoep

Ook leuk om te lezen!

  • Indiase Kikkererwt en Paneer CurryIndiase Kikkererwt en Paneer Curry
  • Vrijdag Visdag: Bombay Aloo en Zalm (uit de Oven)Vrijdag Visdag: Bombay Aloo en Zalm (uit de Oven)
  • Vakantiegevoel: Paella met Grote Garnalen en MosselenVakantiegevoel: Paella met Grote Garnalen en Mosselen
  • Kip Tikka Masala Recept – Super Makkelijk en LactosevrijKip Tikka Masala Recept – Super Makkelijk en Lactosevrij
  • Kitchari – Mungbonen met Basmatirijst Recept uit de AyurvedaKitchari – Mungbonen met Basmatirijst Recept uit de Ayurveda
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Recepten, Soepen Tags: curry, rijst, thaise kippensoep

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in