• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Makkelijke Chocoladetruffels – Lactosevrij

1 juni 2013 geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Af en toe heb je gewoon heel erg behoefte aan lekkere chocola, maar als je net als ik, niet zo gecharmeerd bent van de toch ietwat bittere en haast zure smaak van pure chocola, maar liever niet voor melkchocolade gaat vanwege de extra suiker en melk, blijft er maar één ding over: Zelf aan de slag gaan!

Chocoladetruffels zijn voor mij een uitkomst, omdat ik zelf kan bepalen wat er in gaat. Meestal gebruik ik room of boter om de smaak van de chocola romiger te maken, maar deze keer wilde ik kokos gebruiken. Ik had weer een aantal pakjes santen gekocht en nadat ik dit recept zag bij Coconut Recipes, wist ik precies waar ik vandaag mee bezig wilde gaan!

Makkelijke Chocoladetruffels – Lactosevrij

6 – 8 truffels

75 gram santen
50 gram cacao of carobpoeder
1 el vanille extract
100 ml water of kokosmelk
2 el honing of ahorn
100 gram gehakte noten, kokosrasp of cacaopoeder om in te rollen

  1. Doe de santen in een kom en verwarm deze au-bain-Marie totdat het zacht wordt. Het hoeft niet heet te worden.
  2. Neem de kom van het vuur en voeg de overige ingrediënten behalve die om in te rollen, toe en roer goed door.
  3. Zet de kom 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  4. Neem een dessertlepel en maak mooie balletjes.
  5. Rol deze in gehakte noten, kokosrasp of cacaopoeder.
  6. Bewaar deze balletjes in de koelkast.

Tip: Je kunt deze balletjes ook invriezen!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Zoete Aardappel Toast met Heerlijke ToppingsZoete Aardappel Toast met Heerlijke Toppings
  • In 10 stappen een Zero-Waste ThuisIn 10 stappen een Zero-Waste Thuis
  • Hooglandervlees – Oproep en ErvaringenHooglandervlees – Oproep en Ervaringen
  • Meivakantie Schoonmaaksessie Dag 5 – Bijwerken en OpruimenMeivakantie Schoonmaaksessie Dag 5 – Bijwerken en Opruimen
  • No Poo Update – Schoon haar zonder Shampoo?No Poo Update – Schoon haar zonder Shampoo?
Bijgewerkt op 7/02/16

Categorie: Recepten, Zoete lekkernijen Tags: Chocoladetruffels - Lactosevrij

Reacties

  1. Ruth zegt

    3 juni 2013 om 08:12

    Naar het schijnt is echte goede chocolade niet zuur. Dat heeft te maken met een procedee dat uren en uren duurt. Goedkopere merken nemen de tijd niet en smaken daardoor veel zuurder…
    Ik weet dit van mijn zus die in de Barry-Callebaut fabriek heeft gewerkt.

      Ruth(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    3 juni 2013 om 06:42

    Bij ons thuis vinden ze het heerlijk. In tegenstelling tot eerder mogen ze er vaker van snoepen omdat je er ook nog de juiste energie van krijgt. Dankjewel voor het recept.
    Sabine

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    2 juni 2013 om 14:13

    Ook ik had alles in huis en heb ze zojuist gemaakt. HEERLIJK! Omdat ik niet altijd eet volgens de ‘eetgoedvoeljegoed’ principes vroeg ik me af of je me iets meer kan vertellen over de voedingswaarden van santen? Hoe zit het met de calorietjes als je deze truffels maakt?

    Groetjes Sascha

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Susan zegt

    2 juni 2013 om 04:26

    Hier ook alles in huis en gisterenavond nog gemaakt. Lekker!!!
    Zelfs voor de mensen hier in huis die van mening zijn dat in snoep en koek toch echt suiker hoort! 😉
    Leuk dat deze site er is! Bedankt!

      Susan(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    1 juni 2013 om 20:00

    Ik heb de bonbons zojuist gemaakt. Omdat ik geen Santen in huis heb, heb ik geraspte kokos gebruikt. Agave ipv ahorn en een en ander pas warm gemaakt nadat alles was gemengd. Gemalen amandelen om mee te garneren om vervolgens te kunnen zeggen dat deze chocoladebollen zoooooo lekker zijn dat het moeilijk wordt om ze niet ineens op te eten. Dank voor het recept.

    Angeline

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Diana zegt

    1 juni 2013 om 20:24

    Heb ze net bij lekkere trek gemaakt want had toevallig alles in huis 🙂 Lekker!! Fijn weekend, Diana

      Diana(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.