• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Winnaar Give-Away Ergomax Multi voor Vrouwen

geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chocolade Caramel reep

Goeiemorgen iedereen! Hoe was jullie week, deze week? Nog leuke dingen gedaan? Ik ben naar de bieb geweest en heb een stapeltje boeken voor me meegenomen. Het is alweer een tijd terug dat ik voor het laatst een boek uit heb gelezen en huis-tuin-en-keuken-romannetjes dat trek ik niet meer. Crime en thriller boeken lezen lekker weg. Science fiction is afhankelijk van het onderwerp, net als Fantasy. Maar ik kan nog niet zeggen dat ik een bepaalde favoriete schrijver heb. Dus hebben jullie misschien suggesties?

Verder heb ik een erg lekker recept dat ik graag met jullie wil delen. Ik had namelijk nog walnoten en dadels die op moesten. En mijn vriendin maakt graag bajadera als er visite komt. Maar hier zitten meestal mariakaakjes in, dus ik vroeg me af of ik een soortgelijk iets kon maken, maar dan zonder de koekjes. En dit is het resultaat: Een chocolade caramel reep! Mooi met vier laagjes, rauw en veganistisch. Perfect! En erg leuk om te doen dit weekend!

Chocolade Caramel reep

Chocolade Caramel Reep

Heleen Quantrill
Zin in een chocoladereep, maar geen zin in de rommel die er in zit? Maak er dan zelf eentje! Rauw, veganistisch en heul erg lekker!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Snack
Porties 12

Ingrediënten
  

  • Onderste en middelste laag
  • 100 gram walnoten
  • 25 gram kokosrasp
  • 2 el kokosolie
  • 7 medjoel dadels
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram cacaonibs
  • Chocolade laag
  • 100 ml kokosolie gesmolten
  • 1 vanille stokje
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 el dadelstroop
  • Caramel laag
  • 125 gram notenpasta naar keuze
  • 1 el kokosolie
  • 1 el dadelstroop

Instructies
 

  • Onderste laag
  • Pulseer de walnoten in een keukenmachine met messen tot het kleine stukjes zijn.
  • Pulseer de overige ingrediënten erdoor en test tussendoor of het een samenhangend geheel wordt door het mengsel tussen je vingers te drukken.
  • Verdeel de helft in een rechthoekig bakje van ongeveer 10 x 15 cm
  • Zet in de koelkast.
  • Caramellaag
  • Meng alle ingrediënten met de hand door elkaar en verdeel over de onderste laag.
  • Derde laag
  • Verdeel de andere helft van het walnotenmengsel op de notenpasta
  • Chocoladelaag
  • Smelt de kokosolie au bain marie.
  • Schraap de zaadjes uit de vanille stokje en roer deze door de kokosolie.
  • Meng in een ruime kom de kokosolie met de kokosbloesemsuiker, cacaopoeder en dadelstroop.
  • Gebruik een handmixer om alle klontjes er uit te krijgen.
  • Als het mooi glad is, proef je of het zoet genoeg is. Zo niet, voeg dan wat meer dadelstroop toe.
  • Schenk dit over alles en zet in de vriezer om op te stijven.
  • Snijd in stukjes en serveer.
  • Bewaar in de koelkast of vriezer om uitlopen te voorkomen.

 

En dan nu de winnaar van de Ergomax Give-Away!

Rita: Ik doe ook heel graag mee.
Als moeder van 6 kids, die allemaal borstvoeding hebben gehad, minimaal totdat ze gingen lopen, en echt ze liepen bij ons niet met een jaar.
Er is altijd wel wat te doen in het gezin, dus goed voor je zelf zorgen, gezond eten en daarom zouden deze vitamine een extra aanvulling kunnen zijn.
Groet Rita

Gefeliciteerd! We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor je gegevens.

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen en fijn weekend!

Ook leuk om te lezen!

  • Geweldige Vegan en Rauwe BrowniesGeweldige Vegan en Rauwe Brownies
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Snowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagenSnowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagen
  • Glutenvrije Hazelnootcake met ChocoladeglazuurGlutenvrije Hazelnootcake met Chocoladeglazuur
  • Vegan Gehaktbrood (Meatloaf) op basis van Linzen en NotenVegan Gehaktbrood (Meatloaf) op basis van Linzen en Noten
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Give-Away & Reviews, Recepten, Zoete lekkernijen Tags: chocola, raw, vegan, walnoten

Reacties

  1. Marry Maas. zegt

    om

    Hoi Heleen!
    Een tip voor een goed boek is natuurlijk heel persoonlijk!
    Maar als ik als Bieb-medewerkster dan toch een vrijmoedige poging mag wagen
    dan zou ik zeggen:probeer de boeken eens van Kristen Heitzmann of/en van Charles Martin.
    Mooie boeken met diepgang!
    Maar nogmaals,net als met recepten:smaken verschillen!
    Ik hoor het graag van je!
    Veel leesplezier hoor!

    Marry Maas.

    Beantwoorden
  2. Mirjam zegt

    om

    Rita, gefeliciteerd met het winnen van de give away. Je verdient het.
    Gr. Mirjam

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in