• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Warme Dadels in Sinaasappel-Botersaus

geschreven door Heleen Quantrill 10 Reacties

Dit dessert is zo simpel om te maken en zo verschrikkelijk lekker, dat je zou denken dat je zit te zondigen. Maar het recept bestaat uit vier ingrediënten, bevat geen toegevoegde suikers of e-nummers dus eigenlijk kan je er zat zonder schuldgevoel heerlijk van genieten. Dus nog geen inspiratie voor vanavond en zou je eigenlijk wel eens een lekker toetje op tafel willen zetten? Kijk dan gauw in de voorraadkast en leef je uit!

Warme Dadels in Sinaasappel-Botersaus

2 porties

6 medjoul dadels, ontpit
2 el boter
Sap van 1 sinaasappel of 2 mandarijnen
Optioneel: rum, whisky of sinaasappellikeur om te flamberen
2 el Ricotta

  1. Doe de boter in een koekenpan en laat het smelten op middelhoog vuur.
  2. Doe de dadels in de boter en roer even om.
  3. Voeg nu het sap toe en breng aan de kook.
  4. Optioneel: Doe 2 el sterke drank in de pan en flambeer.
  5. Serveer de warme dadels met een flink eetlepel ricotta.
Als je geen medjouldadels hebt, kun je ook kleine dadels gebruiken. Laat deze dan een kwartiertje in heet water weken om ze lekker zacht te maken.
Liever geen koemelk? Gebruik ontgeurde kokosolie in plaats van boter en je kan de ricotta vervangen door zachte geitenkaas (zonder kruiden e.d.).
Eet smakelijk!
Heb jij al een reactie achtergelaten op de Give-Away van 3 van mijn nieuwste boek ‘Eet Goed voor elk Budget’? Je hebt nog tot aankomende vrijdag, middernacht de tijd!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Winnaars Give-Away Puur MiekeWinnaars Give-Away Puur Mieke
  • Vrijdag Visdag: Feestelijke Zalmkrans met Gerookte ZalmVrijdag Visdag: Feestelijke Zalmkrans met Gerookte Zalm
  • Chocoladecake met Courgette en BietjesChocoladecake met Courgette en Bietjes
  • Review Sushezi – Is het de moeite waard?Review Sushezi – Is het de moeite waard?
  • 10 Verschillende Soorten Magnesium: Welke gebruik je waarvoor?10 Verschillende Soorten Magnesium: Welke gebruik je waarvoor?
Bijgewerkt op 18/09/19

Categorie: Desserts, Recepten, Sauzen en dips Tags: Warme Dadels in Sinaasappel-Botersaus

Reacties

  1. Jeltje De Wit-Toering zegt

    om

    Het is echt een verrukkelijk nagerecht !
    Bedankt voor het delen.
    Liefs jeltje.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      graag gedaan!

      Beantwoorden
  2. Aukje Weerstand zegt

    om

    Vandaag voor het eerst dit recept uitgeprobeerd, en het was verrukkelijk 🙂
    Thanks Heleen!

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Lijkt me heerlijk! Van de week bij de lidl een kilo medjoel dadels gehaald in de aanbieding! Ga dit zeker proberen!!

    Beantwoorden
  4. henrike zegt

    om

    ik heb meestal die halfverse dadels (bij de toko), die zijn al lekker zacht en vind ik lekkerder dan de gedroogde,
    zijn die ook geschikt?
    want met de meeste recepten gebruik ik deze namelijk, maar weet niet eens of dat wel kan

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Jazeker, dat maakt niet uit. Als jij ze lekker zacht vindt, zijn ze perfect geschikt in plaats van medjoul dadels.

      Beantwoorden
  5. Laura zegt

    om

    Wauw, lijikt me super lekker!
    Maar zit er in sinaasappellikeur geen suiker? Ik heb echt geen idee hoe ik moet flamberen en wat voor ‘smaak’ dat dan aan het gerecht geeft 🙂

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      De likeur is ook optioneel, je kan ook wodka of whisky gebruiken en die is suikervrij. Maar ik maak dit ook wel voor de kids en dan laat ik het achterwege. Smaakt net zo lekker!

      Beantwoorden
  6. juf Meghan zegt

    om

    Ohhh, dit klinkt weer heerlijk, met kwark zal het ook wel lekker smaken, ricotta is hier niet zo’n favoriet! In het weekend uitproberen…….

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel schreef:
    om

    […] Warme dadels met sinaasappelsaus […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in