• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Vrijdag Visdag: Glutenvrije Viskoekjes

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Glutenvrije Viskoekjes

Het is weer tijd voor een lekker recept. Deze keer maakte ik samen met de dames lekkere glutenvrije viskoekjes voor de lunch met wat losse dingen die we nog in de koelkast vonden. ‘Fish cakes’ zijn een favoriet bij de kids als we weer in Engeland zijn en iets halen bij de fish & chips shop. Helaas zijn die nou niet bepaald gezond (als in: totaal niet) dus ik vond het een leuke uitdaging toen Marjanne de herinnering aan die fish cakes ophaalde en vroeg of die moeilijk zijn om te maken. Nou dat zijn ze dus totaal niet. En het leuke is: zelfgemaakt zijn ze én veel lekkerder én veel gezonder!

Glutenvrije Viskoekjes

De basis van viskoekjes is eigenlijk altijd aardappelpuree. Je zou dit kunnen vervangen door zoete aardappel, maar dat verandert de smaak wel aanzienlijk. Als je dat toch liever doet, voeg dan iets van een klein teentje knoflook of wat kappertjes toe om die smaak wat te balanceren anders wordt het te zoet namelijk 🙂

Koken met Kinderen

Dit recept is erg leuk om te doen met kleine kinderen. Als je een zeer hulpvaardige peuter of kleuter hebt, kan die je helpen met aardappels prakken, alles door elkaar roeren, eitje breken in een kopje en de salade op de borden doen bijvoorbeeld. En vooral veel proeven! Onze kleine meid zit in de fase dat alles met achterdocht wordt benaderd ondanks dat ze vorig jaar alles zonder vragen at. Helemaal geen probleem, ik betrek haar zo vaak mogelijk bij het kookproces en ze heeft een speciaal mes waarmee ze zachte dingen kan snijden. Zo blijft de interesse gewekt en is de herkenning aan tafel groter omdat ze geserveerd krijgt wat ze zelf heeft gesneden of geroerd. Daadwerkelijk alle groenten opeten komt vanzelf wel weer.

Soorten vis voor Viskoekjes

Viskoekjes kun je met bijna elk soort vis maken, als het maar stevig is en een beetje smaak heeft. Denk hierbij aan gerookte makreel, tonijn uit blik of gerookte zalm. Ik had nog wat pakjes gerookte zalm van Zalm van Urk in de koelkast liggen, dus die gebruikte ik. Maar dit is ook een heel budgetvriendelijk recept als je tonijn uit blik zou gebruiken. Ik kies dan altijd tonijn in water of olijfolie.

Glutenvrije Viskoekjes

Glutenvrije Viskoekjes met Gerookte Zalm en Bieslook

Leuk om te maken, lekker om te eten: glutenvrije 'fish cakes' die binnen een mum van tijd klaar zijn. Kindvriendelijk en voedzaam!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 12 min
Gang Lunchgerecht
Keuken Engels
Porties 9 viskoekjes

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloemige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram stevige vis gerookte zalm of makreel, tonijn uit blik
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 15 gram bieslook fijn gesnipperd
  • 1 ei geklutst
  • 2 el boekweitmeel
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Doe de aardappelen in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Check na 8 minuten of de aardappelen gaar zijn en zo ja, giet af en laat uitwasemen.
  • Pureer de aardapelen in een ruime kom.
  • Voeg de vis toe en meng goed door met een vork zodat de vis verdeeld wordt. Voeg de citroensap en bieslook toe en roer nog even goed door. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel wat toe.
  • Kluts het ei en roer dit door het mengsel om het samen te brengen. Gebruik hiervoor je handen.
  • Verdeel het mengsel in 9 viskoekjes en laat kort in de koelkast opstijven.
  • Bestuif de viskoekjes met boekweitmeel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de viskoekjes totdat ze door en door heet en goudbruin zijn.
  • Serveer met doperwten met citroen en extra bieslook, zelfgemaakte tzaziki of een lekkere salade!

Notities

Klik hier om ambachtelijk gerookte zalm te kopen.

Ook leuk om te lezen!

  • Witte Asperges met Gebakken Zalm, Ei en BotersausWitte Asperges met Gebakken Zalm, Ei en Botersaus
  • De Voedingswaarde van ZalmDe Voedingswaarde van Zalm
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
  • Vrijdag Visdag: Bombay Aloo en Zalm (uit de Oven)Vrijdag Visdag: Bombay Aloo en Zalm (uit de Oven)
  • Zalm uit de Oven met Linzen – Date Night ReceptZalm uit de Oven met Linzen – Date Night Recept
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Lunch, Recepten, Vis Tags: zalm

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in