• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Valentijn Eitjes

12 februari 2016 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Valentijn Eitjes. Wie wel eens op Pinterest zit, zal ze wel eens tegengekomen zijn. Gekookte eitjes in de vorm van een hartje. Erg geinig! Geinig genoeg om er zelf eens mee aan de slag te gaan. Valentijn is meestal mierzoet, veel chocola, roze, rood, hartjes… Noem het maar op. Maar mijn valentijn is meer van de hartig en deze gevulde eitjes passen prima bij een Valentijnsontbijt of -brunch!

Valentijn Eitjes1Het is even een klusje, maar moeilijk is het niet. Je hebt een schoon stuk karton nodig dat je kunt buigen, een dikke sateprikker of iets dat daarop lijkt, twee elastiekjes en uiteraard gekookte eitjes.

Kook allereerst je eitjesValentijn Eitjes2 half-zacht tot hard. Net wat je zelf het lekkerst vindt. Pel de eitjes als ze nog warm zijn.

Valentijn Eitje3Vouw het karton in de lengte door midden en leg hier het eitje of eitjes in. Maak de elastiekjes vast aan de sateprikker en leg deze vervolgens op de nog warme eitjes.

Bind het elastiek daarna ook om het karton zodat het karton een V-vorm maakt. Zorg dat de bovenkant van het eitje boven het karton uitsteekt, anders kan de sateprikker geen deuk maken in het eitje. Vouw de zijkant van het karton dus eventueel om zoals op de foto te zien in.

Valentijn EitjeLaat dit tien minuten zitten en haal het weer los. Ta-da! Hartvormige Valentijns Eitjes!

Zin in een gevuld eitje? Klik hier voor een lekker recept!

Ook leuk om te lezen!

  • 10 tips voor de Perfecte Barbecue10 tips voor de Perfecte Barbecue
  • Suiker verantwoordelijk voor te hoog Cholesterol?Suiker verantwoordelijk voor te hoog Cholesterol?
  • Barolo: de koning onder de wijnenBarolo: de koning onder de wijnen
  • Ontbijtrecepten Dag 5 – Kaneel-Rozijnen AmandelmeelbroodOntbijtrecepten Dag 5 – Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
  • CBD Olie bij Pijn & OntstekingenCBD Olie bij Pijn & Ontstekingen
Bijgewerkt op 12/02/16

Categorie: Recepten, Snacks

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.