• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Chocolade Paranoot Fudge

geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Paranoot FudgeJa, ik zei Fudge. Dus moet ik eigenlijk nog wel een inleidend stukje schrijven? Beetje overbodig wellicht, aangezien er Fudge op het spel staat. Dan wil je niet eerst door het geneuzel van een blogger heen hoeven werken om bij het recept te komen. Dan wil je gewoon direct aan de slag! Simpel!

Of vind je het eigenlijk wel gezellig, eerst een praatje? Niet direct door, maar eerst even afwachten, uitstellen. Het idee dat er wat lekkers aankomt is ook al een traktatie en door het wat uit te stellen, wordt het plezier ervan alleen maar groter. In welke categorie val jij?

ParanotenIk ben gek op paranoten! Twee of drie per dag en je zit aan je dagelijkse behoefte voor selenium. Paranoten zijn de basis van deze fudge, dus rijk aan selenium en antioxidanten en weinig toegevoegde suikers. Perfect!

Paranoten FudgeDit recept bestaat feitelijk uit twee stappen. In de eerste stap maak je notenpasta van de paranoten. Heb je dat wel eens gedaan? Het is heel eenvoudig en het enige dat je nodig hebt, is een keukenmachine met messen en geduld. Veel geduld, want notenpasta maken doe je niet binnen 30 seconden, daar moet je wel een minuut of tien, vijftien voor uittrekken. Maar geloof me, het is de moeite waard! De notenpasta die je niet gebruikt, bewaar je in de koelkast en smeer je lekker op een cracker of plakjes komkommer.

Paranoot Fudge

Chocolade Paranoot Fudge

Heleen Quantrill
Romige fudge op basis van paranoot en pure chocola. Een echte traktatie met toegevoegde gezondheidsvoordelen!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Zoete Lekkernij
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 100 gram paranoten
  • 100 gram pure chocola 70% cacao
  • 2 el kokos room
  • Zaadjes uit 1 vanilleboon

Instructies
 

  • Neem een koekenpan en rooster de paranoten licht.
  • Als ze iets afgekoeld zijn, wrijf je de donkere schilletjes er vanaf met een droge doek.
  • Pak nu je keukenmachine met messen en doe hier de paranoten in.
  • Maal de noten 10 tot 15 minuten lang tot je notenpasta hebt. Schraap tussendoor steeds de zijkanten van de kom af.
  • Smelt nu de chocola met de vanille in de room in een steelpannetje.
  • Als de chocola helemaal gesmolten is, voeg je de paranotenpasta toe en roer je het goed door.
  • Verdeel dit mengsel over vormpjes of in een glazen bakblik en laat het in de koelkast opstijven.
  • Bewaar de fudge in een luchtdichte doos in de koelkast. Dan is hij ruim een maand houdbaar. Buiten de koelkast liever binnen een week opeten.

Notities

Je kunt de stap van het notenpasta maken overslaan en de noten alleen erg fijn malen, maar dan heb je een veel grovere structuur.
Ik gebruik zelf 70% cacao chocola en voeg dan geen zoet toe. Je kunt een puurdere reep gebruiken als je dat lekkerder vindt. De fudge wordt dan uiteraard wel minder zoet.

Ook leuk om te lezen!

  • Glutenvrije Hazelnootcake met ChocoladeglazuurGlutenvrije Hazelnootcake met Chocoladeglazuur
  • Glutenvrije Notencake met Chocola en BanaanGlutenvrije Notencake met Chocola en Banaan
  • Snowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagenSnowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagen
  • Boekweit Brownies – Glutenvrij, LactosevrijBoekweit Brownies – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Intens Donkere Chocolade Pecan KoekjesIntens Donkere Chocolade Pecan Koekjes
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Recepten, Zoete lekkernijen Tags: chocola, paranoten

Reacties

  1. Josine zegt

    om

    Ik had hier zo’n zin in maar niet alles in huis. Restje notenpasta ipv de paranoten; Griekse yoghurt ipv de room en nog wat framboosjes uit de tuin er door geroerd.
    Eigenlijk is het gewoon een ander recept geworden dus
    Maar: wel erg lekker!

    Beantwoorden
  2. Marie zegt

    om

    Er staat dat je 100 gram notenpasta moet toevoegen. Waar gebruik je de rest van de notenpasta?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in