• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Salade van Sinaasappel, Kidneybonen en Geitenkaas

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Salade met bloedsinaasappels kidneybonen en geitenkaas (Copy)Vandaag trakteer ik jullie op een gastrecept van Hanneke van Culinea. Ze wil meer met bonen doen en deze kleurrijke salade ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook erg lekker!

Salade met bloedsinaasappels kidneybonen en geitenkaas (Copy)

Salade van Bloedsinaasappel, Kidneybonen en Geitenkaas

Heleen Quantrill
2016 is uitgeroepen tot het jaar van de bonen. We gaan dus minimaal 1 x per week bonen eten. Deze salade bijvoorbeeld met de lunch.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Salade
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • 3 eetl rode wijnazijn
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 zakje eikenbladsla
1 klein blikje kidneybonen uitgelekt
  • 80 gram zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 eetl mosterd
  • zout en peper

Instructies
 

  • Een uur van te voren: ui in hele dunne ringen snijden en in een jampotje doen, giet daarbij een flinke scheut rode wijnazijn. Deksel erop, even schudden en laten staan.
  • Hierdoor gaat het hele scherpe van de ui eraf en worden het mooie rode en frisse uiringen.
  • Rasp de schil van 1 schoongeboende bloedsinaasappel.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
  • Op een grote schaal de gemengde sla verdelen, hierop de sinaasappelplakjes, kidneybonen en geitenkaas verdelen. De uiringen uit azijn halen met een vork en deze over de salade doen.
  • De azijn in het potje aanvullen met overgebleven sap, olie, mosterd, peper en zout, deksel erop en goed schudden. Deze dressing over de salade gieten.
  • Meteen serveren.

Gezondheidsvoordelen Peulvruchten

Als je minder vlees wil gaan eten, is het toevoegen van peulvruchten in je dieet een optie. Peulvruchten bevatten veel vezels, B vitaminen, ijzer en geven je lang een verzadigd gevoel. Verder vallen peulvruchten op vanwege hun hoge gehalte kalium, de tegenhanger van natrium.

Zorg er wel altijd voor dat je peulvruchten lang de tijd geeft om te voor te weken en te garen. Dit om antinutriënten zo veel mogelijk onschadelijk te maken. Hier lees je daar een interessant en uitgebreid artikel over.

En jij? Wat doe jij met peulvruchten? En eet je ze ter vervanging van vlees of meer ernaast? Deel het hieronder! 

Ook leuk om te lezen!

  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
  • Geitenkaas Omelet met VijgenjamGeitenkaas Omelet met Vijgenjam
  • 6 Gezondste Peulvruchten6 Gezondste Peulvruchten
  • Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijmLinzensalade met geitenkaas, olijven en tijm
  • Parelgort Risotto met Geroosterde Biet en GeitenkaasParelgort Risotto met Geroosterde Biet en Geitenkaas
Bijgewerkt op 15/04/21

Categorie: Recepten, Salades Tags: bloedsinaasappel, geitenkaas, kidneybonen

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in