• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Paleo Appeltaart

21 september 2012 geschreven door Heleen Quantrill 22 Reacties

 

Langzaamaan komen verse appels weer binnen. Volgende maand barst het in ieder geval helemaal los, de verse aanvoer van appels en peren! En hoe kun je dit nou beter vieren dan met een heerlijke appeltaart? Helemaal suikervrij! Hierdoor proef je de pure smaken van de appels en specerijen, kies daarom lekkere zoete appels. Elstar bijvoorbeeld.

Een lezer vertelde op Facebook dat als je zoete appels gebruikt, je de bodem niet hoeft te zoeten omdat het sap in het deeg trekt. Dit heb ik hier toegepast en het is inderdaad erg lekker! Verwacht daarom niet een erg zoete appeltaart. Niet dat dit van de smaak af doet trouwens… integendeel!

Paleo Appeltaart (zonder graan of zoet dus)
Ongeveer 8 porties

Bodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
3 el kokosolie of boter, gesmolten

Vulling
4 biologische, zoete appels, geschild en in partjes gesneden
Klein handje rozijnen, geweld in warm water
1 el kaneel
Snuf zout
1 ei, los geklopt

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat dat vast blijft plakken als je er in knijpt.
  3. Stort het deeg in een springvorm van 23 cm met een vel bakpapier op de bodem.
  4. Gebruik een pannenlikker om het deeg gelijkmatig en stevig aan te drukken.
  5. Bak in 7 – 10 minuten goudbruin en gaar.

Voor de vulling

  1. Neem een kom en doe hier de appels en rozijnen in.
  2. Strooi de kaneel en een beetje zout er over en hussel even door elkaar totdat alle appelpartjes bedekt zijn met kaneel.
  3. Neem het losgeklopte ei en schenk dit er bij.
  4. Roer goed door tot het ei alles bedekt.
  5. Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven.
  6. Bak op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveer met geklopte slagroom met kaneel (geen zoet toevoegen!) en een kop thee. Of lekker als dessert met de Paleo Custard.

Tip: Week de rozijnen in rum of een likeur naar eigen smaak. 
Tip 2: Klik hier voor een leuk artikel met 8 gezondheidsvoordelen van appels!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Wat kun je doen met Avocado’s?Wat kun je doen met Avocado’s?
  • Quinoa Salade met Verse KruidenQuinoa Salade met Verse Kruiden
  • Aardbei IJsthee FrisdrankAardbei IJsthee Frisdrank
  • Meer Nieuws over Gevaren Teflon/PFOAMeer Nieuws over Gevaren Teflon/PFOA
  • 7 Tips wanneer je teveel hebt gegeten hebt tijdens de Feestdagen7 Tips wanneer je teveel hebt gegeten hebt tijdens de Feestdagen
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. R. zegt

    14 oktober 2016 om 13:03

    Ipv amandelmeel zou ik graag een ander glutenvrij meel gebruiken.
    Ik heb nl allerlei intoleranties. Dus voor noten, gluten, maar ook voor mais.
    Wat zou ik kunnen proberen? Vind dat altijd erg lastig, omdat je de binding mist.
    Rijstmeel/ tapioca/ boekweit eventueel, of een mix? Misschien ook met een eitje erbij, hoewel liefst niet. Ik moet anders maar ‘ns wat experimenteren.

      R.(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • R. zegt

      14 oktober 2016 om 13:06

      R.,

      Had trouwens nog een klein vraagje; ik heb laatst Keltisch zeezout gekocht, maar nog niet gebruikt. Kan het kloppen, dat dat wat vochtig lijkt/is?

        R.(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Wilma Strijbos zegt

    2 juni 2016 om 13:26

    Amandelmeel geeft zo’n schommelling in je suikerspiegel, ik gebruik zelf altijd gehakte noten, zoals para, pecan, wal en hazelnoten voor een bodem.

      Wilma Strijbos(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Wessel zegt

    21 mei 2015 om 13:34

    Benieuwd!
    Opmerking: de gesuggereerde slagroom is niet paleo. En spelt ook niet!
    Voor slagroom vind ik geslagen kokoscrème lekker.
    Te verkrijgen in blik, of door (liefst dikke) kokosmelk langer te laten staan.

      Wessel(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Iris Maier zegt

      21 mei 2015 om 19:43

      Je hebt gelijk dat spelt niet paleo is, maar dat zie ik ook nergens in het artikel terug, of kijk ik eroverheen? Het is niet mijn artikel, maar van Heleen die niet meer voor EGVG schrijft. Slagroom is ook niet echt paleo, tenminste niet als het van melk is gemaakt, maar wel inderdaad van kokoscrème gemaakt en het is een optie, dus als je echt paleo wilt eten, dan laat je dat weg, die koemelk slagroom dus.

        Iris Maier(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    27 maart 2014 om 20:48

    ik vind amandelmeel dus echt niet lekker, terwijl ik dol op rauwe amandelen ben….kan ik in alle recepten amandelmeel vervangen voor speltmeel? Diana

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      27 maart 2014 om 20:56

      Hoi Diana,

      Ja dat kan. Alle amandelmeelrecepten kun je 1 op 1 vervangen door speltmeel.

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    23 oktober 2013 om 12:29

    Super bedankt voor de tip

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    12 oktober 2013 om 21:59

    Ik zie dat je bij veel gebak gebruik maakt van amandeelmeel. Nu heb ik zelf een notenallergie. Heb jij tips voor een ander soort meel wat ik ook kan gebruiken.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      17 oktober 2013 om 10:08

      Speltmeel is ook genoemd, een aanrader!

      Succes

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. Talitha zegt

    27 mei 2013 om 14:15

    Wauw, geweldig recept! Ik heb wel eens een taart gebakken waar voor de bodem kwark werd gebruikt in plaats van boter, zou dat hier ook kunnen?

      Talitha(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Tonnie Krook zegt

    30 april 2013 om 10:22

    Ik heb wel wat kokosbloemsuiker toegevoegd, maar wat issie lekker!!!

      Tonnie Krook(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Ingrid zegt

    24 maart 2013 om 10:50

    Ik heb het recept iets veranderd; 150 gram amandelmeel, 50 gram hazelnootmeel, 10 gram palmsuiker, theelepel bakpoeder en 1 ei voor de bodem.

    Door de appels ipv rozijnen stukjes gedroogde pruimen, kaneel, koriander (de gemalen zaden), citroenrasp en een snufje kruidnagelpoeder. En een lepel honing, maar die had ik weg kunnen laten, het was zo al zoet genoeg

    Erg lekker, zachtkrokante bodem, en het hazelnootmeel (gekocht in duitsland bij k en k markt) geeft er een extra lekkere smaak aan.

    Deze taart ga ik zeker vaker maken!

    Ingrid

      Ingrid(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Treesje123 zegt

    4 oktober 2012 om 15:59

    Ik ben nogal gemakzuchtig door altijd te weinig tijd en ik heb de bodem van de appeltaart daarom gemaakt met het glutenvrije eierpannenkoekenmix van de AH. Had nl geen tijd om naar de natuurwinkel te gaan. Met een ei, de boter en zout is het een hele goede bodem geworden. De hele taart vind ik trouwens prima van smaak 🙂

      Treesje123(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Jeannet zegt

    28 september 2012 om 17:35

    Ik ga hem morgen proberen. De appels in onze tuin zijn rijp en we hebben er véél! Ben benieuwd hoe appeltaart smaakt zonder zoet. Ik maal voor het meel de amandelen zelf, dan heb nog een beetje bite in de taart. Moet er trouwens niet iets van bakpoeder in? Tenminste, normaal gesproken doe ik dat ook altijd door appeltaartdeeg.

      Jeannet(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Monique zegt

    23 september 2012 om 10:59

    Recept naar mijn hart ‘suikervrij’en helemaal als het lukt met speltmeel 🙂

      Monique(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. Olga zegt

    22 september 2012 om 20:16

    Vandaag zoveel appels geplukt, dat we gauw ditrecept hebben gemaakt. Het is erg lekker alleen de bodem valt helemaal uitelkaar. Het lijkt meer op een appelkruimel dan een appeltaart. Volgende keer doe ik 1 of 2 eitjes door het meel, dat houdt de bodem beter bijelkaar denk ik.

      Olga(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Petrouchka zegt

    22 september 2012 om 17:09

    Staat in de oven , lekkere appels geplukt vandaag op nationale appelplukdag !
    Ipv rozijnen hebben zoonlief en ik er cranberry’s doorgedaan en wat klein gesneden abrikozen ….

      Petrouchka(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  15. Anonymous zegt

    21 september 2012 om 17:20

    Klinkt goed… ga het denk ik proberen met speltmeel!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  16. Anonymous zegt

    21 september 2012 om 05:44

    dit is een lekkere “goedemorgen”! gaan we zeker proberen. Ik moet alleen testen of ik inmiddels “kaneelproof” ben. De pompoemcake ging goed, nu langzaam de kanaal inname opvoeren te beginnen met deze appeltaart!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      21 september 2012 om 06:39

      Je kan ook experimenteren met andere specerijen als gember, kardemom en kruidnagel. Die geven ook heerlijk herfstachtige smaken minus de kaneel.

      Groetjes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Kids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl - Glutenvrij schreef:
    15 oktober 2020 om 14:03
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.