• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Glutenvrije Vega Quiche

29 juni 2011 geschreven door Heleen Quantrill 10 Comments

Iets hartigs voor de verandering, hoewel het mijn intentie is om meer hartigheden te delen. Ik merk dat de nadruk qua recepten erg op zoet ligt. Dit is mede omdat zoet een hele grote aantrekkingskracht op ons heeft en als eerste gemist wordt als we op dieet gaan/ moeten. Daar komt bij dat ik vind dat hartige dingen makkelijker te vervangen zijn in een supermarkt dan de zoete zaken. Chips, zoutjes en sauzen zijn of heel eenvoudig zelf te maken of er is in een natuurwinkel of op de markt wel een prima alternatief te vinden waarmee je jezelf veel tijd in de keuken bespaart. Ik ben me bewust van deze gedachtegang. En als laatste argument is het zo dat de ‘gewone kost’ heel prima is voor het merendeel van de bevolking. Zelf een jus’tje maken is zo gepiept en verder is aardappel-groente-vlees heel goed als het zonder kunstmatige toevoegingen klaargemaakt is. Dus ook daar trap je al snel een open deur in voor alternatieven.

Toch denk ik dat er variaties op het thema Hartig/ Hoofdmaaltijden mogelijk zijn en ik hoop hierin mijn aandeel te kunnen leveren.

Daarom wacht ik nu (al 12 minuten) totdat het gespuis de afwasser heeft leeggehaald en dan zal ik aan de slag met een heerlijke, voedzame, vegetarische quiche met glutenvrije bodem.

Het recept kan ik alvast geven.

De bodem:
350 gram amandelmeel
1 tl zeezout, of doe half om half met goeie bouillonpoeder
1 tl bakpoeder
100 ml druivenpitolie
Een klein handje gehakte bieslook/ peterselie/ basilicum/ lenteuitjes of een combi daarvan.

Meng deze ingrediënten tot er een mooie massa ontstaat. Neem een springvorm van 30 cm doorsnee en klem hier een velletje bakpapier in. Verdeel het deeg hierover met een iets opstaand randje. Bak het op 175 graden in een half uur goudbruin.
Wat je kan doen, is dit eerder op de dag alvast klaarmaken, scheelt tijd ’s avonds.

Voor de vulling:
12 eieren
1 tl zeezout
50 ml room of geitenmelk
200 gram geraspte kaas, cheddar, geitenkaas of een andere kaas naar voorkeur
1/2 tl peper
1/2 tl nootmuskaat
250 gram groente naar smaak. Denk aan broccoli, paprika, champignons, courgette, spinazie, zongedroogde of kerstomaatjes.

Kluts eerst de eieren met het zout, de melk of room, kaas, peper en nootmuskaat. Roer er dan de groente doorheen.
Schenk dit op de taartbodem en bak dit nog een keer 30 minuten op 175 graden of tot de bovenkant goudbruin is en het midden stevig is. Als het te snel bruint, kun je er een velletje aluminiumfolie op leggen als het nog niet gaar is.

Laat de quiche nog even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer met een groene salade en een lekkere dressing.

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Gevulde Pompoen met Feta en Walnoot – VegetarischGevulde Pompoen met Feta en Walnoot – Vegetarisch
  • Spinazietaart – GlutenvrijSpinazietaart – Glutenvrij
  • Spinazietaart – GlutenvrijSpinazietaart – Glutenvrij
  • Vegetarische Pompoentaart met Quinoa bodemVegetarische Pompoentaart met Quinoa bodem
  • Amandelmeel Pizzabodem en CrackersAmandelmeel Pizzabodem en Crackers
Bijgewerkt op 22/04/14

Filed Under: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    27 februari 2014 at 13:34

    kan je druivenpit olie ook vervangen door olijfolie??

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Mariska zegt

    21 september 2013 at 19:43

    Lijkt me lekker en makkelijk voor de lunch!!
    Kan je deze quiche ook invriezen??

      Mariska(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    11 januari 2013 at 13:45

    Bij de jumbo en Oil & Vinegar hebben ze dat!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Selina zegt

    11 januari 2013 at 10:18

    Waar koop je druivenpitolie? Ik zag dat je in verschillende recepten dat gebruikt maar ik kan het nergens vind ben al 3 natuurlijkwinkels afgeweest. Ik hoor het graag.

    Gr. Selina

      Selina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    7 januari 2013 at 16:27

    Hallo Heleen,

    Ik ben op dit moment de quiche aan het maken, maar mijn bodem lukt niet. Ik krijg geen mooie massa van de amandelmeel. Weet jij wat hiervan de oorzaak kan zijn? Ook als de bodem in de oven heeft gestaan blijft deze poederig. Ik heb gewoon aan het recept gehouden, alleen kokosolie i.p.v druivenpitolie.

    Groetjes

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Gonny zegt

    1 oktober 2012 at 20:19

    Waar kun je de druivenpitolie door vervangen?

      Gonny(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      1 oktober 2012 at 20:48

      Probeer gesmolten kokosolie of gesmolten boter.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    19 januari 2012 at 23:10

    Zou je ipv amandelmeel ook boekweitmeel kunnen gebruiken? We onze schoondochter heeft een amandel allergie 🙁

    Groetjes
    Bonnie

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. alivorte zegt

    7 juli 2011 at 07:24

    Wat ziet dat er overheerlijk uit! Staat inmiddels in mijn menu voor volgende week!

      alivorte(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. NatuurlijkZuinig zegt

    29 juni 2011 at 17:50

    Lijkt mij wel heel interessant, een quiche met amandelmeel.
    Direct op ‘mijn lijst gezet’ voor uit te proberen dingen!
    Gr,
    Julia

      NatuurlijkZuinig(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Ontvang een gratis e-boek

Partners

greenpan banner kortingscode

Tags

amandelmeel antioxidanten appel banaan budget chocola Chocolade citroen collageen courgette curry dadels eieren fermenteren geitenkaas gember give away glutenvrij groenten Havermout kaneel kangen water Kerst keuken kip knoflook kokos kokosmeel kokosmelk kokosolie kurkuma melkkefir muesli ontbijt pompoen probiotica quinoa rabarber salade smoothie soep spinazie walnoten winactie yoghurt

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

This site uses cookies: Find out more.