• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa

1 mei 2015 geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Indiaase Garnalen

In het verleden heeft Heleen op Eet Goed Voel je Goed ook regelmatig meegedaan met de Receptenruil en nu ik het stokje van haar heb overgenomen, heb ik besloten dat ook weer eens te gaan doen.
receptenruil-groen

De receptenruil is een initiatief van een groep health & food bloggers op Facebook, waarbij in principe, je iedere maand een blog krijgt toegewezen waarvan je iets gaat uitzoeken, dat gaat maken en erover bloggen.

Deze keer kreeg ik Eat.Pure.Love van Mirjam Blanken toegewezen. Mirjam is door gezondheidsproblemen geïnteresseerd geraakt in voeding en gezondheid en uiteindelijk zelfs orthomoleculair therapeute geworden en heeft een praktijk in Zaltbommel.

Er moest vast wel iets te vinden zijn op haar blog dat ik zou kunnen en wíllen maken. Omdat mijn noten allemaal op zijn en het geld ook en ik -hopelijk tijdelijk- geen cacao mag hebben vanwege nikkel, viel het toch niet mee om iets uit te kiezen, maar het is gelukt. Sterker nog, ik heb zelfs twee recepten uitgekozen…

Het eerste heb ik gisteravond gemaakt, het tweede gaat mijn dochter vandaag maken, dus daar zal ik verder niet over uitweiden.

Zoals altijd kon ik me niet geheel aan het recept houden. Ik had ten eerste alleen kleine diepvries garnalen, omdat ik alleen die als wild gevangen kan vinden. Kweekvis, schaal- en schelpdieren daar doe ik niet aan. Zulke kleintjes en dan nog uit de vriezer zijn altijd een beetje lastig goed knapperig te bakken, desalniettemin waren ze heerlijk!

Ten tweede gebruikte ik geen knoflookpasta. Ik wist niet van het bestaan af en heb dat dus ook niet in huis, noch zou ik weten waar ik dat zou kunnen kopen hier in het dorp… Dus werd het verse knoflook. De zonnebloemolie heb ik –uiteraard, zou ik haast zeggen- vervangen door kokosolie.

Ik nam geen voorgekookte quinoa, maar het koken van de quinoa is het werk ook niet, dat maakt me dus niets uit.

 

Jhinga Kurkure: Indiaase Gebakken Knoflook Garnalen met Paksoi en Quinoa

Iris Maier
Een super simpel, voedend, gezond en lekker gerecht uit India. Wat wil je nog meer?
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken India
Porties 4 à 5

Ingrediënten
  

Voor de marinade

  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook uit de pers of fijngewreven
  • Keltisch zeezout
  • 1 el gesmolten kokosolie

Voor het gerecht

  • quinoa ik gebruik ongeveer een half kopje per persoon
  • Keltisch zeezout
  • 500 gr. ongekookte gepelde garnalen
  • kokosolie om in te bakken
  • paksoi
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Spoel de quinoa goed af tot het niet meer schuimt en het water helder blijft.
  • Doe de quinoa in een pannetje met zoveel water dat het ongeveer een cm. onderstaat. (1 à 1,5 kopje water op 1 kopje quinoa) en een schepje zout en breng aan de kook.
  • Laat de quinoa op een laag vuur zachtjes garen (15 à 20 minuten)
  • Ondertussen roer je alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en schep er voorzichtig de garnalen doorheen, opdat ze goed bedekt worden met een laagje van de marinade.
  • Snijd de paksoi en stukken.
  • Tegen de tijd dat de quinoa gaar is, neem je twee pannen en smelt daarin wat kokosolie. In de ene pan bak je de garnalen in de andere de paksoi met de sesamzaadjes.
  • Serveer op voorverwarmde borden en geniet van de kleuren, geuren en smaken!

 

 

 

Ook leuk om te lezen!

  • Ovengebakken Quinoa GehaktballetjesOvengebakken Quinoa Gehaktballetjes
  • Zomerse Quinoa Salade met Sinaasappel en TomaatZomerse Quinoa Salade met Sinaasappel en Tomaat
  • Kids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl – GlutenvrijKids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl – Glutenvrij
  • Quinoa Salade met Verse KruidenQuinoa Salade met Verse Kruiden
  • Vegan Quinoa Ontbijtpap met CranberryVegan Quinoa Ontbijtpap met Cranberry
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: garnalen, paksoi, quinoa

Trackbacks

  1. 10 Tips om je Serotonine te Boosten - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    25 maart 2019 om 09:09
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.