• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Courgette Omelet – Gastblog

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

courgette omeletDit is een gastblog van Martine van De Keuken van Martine

Soms krijg ik zomaar uit het niets een idee voor een recept… Zo ging het ook deze keer. Toen ik een keer komkommer stond te raspen voor tzatziki, bedacht ik me dat ik dat ook wel eens kon doen met een courgette… Een leuke manier om véél groenten in een omelet te verwerken.

De courgette heb ik trouwens geraspt in mijn keukenmachine… Zoef zoef zoef klaar!

courgette omeletOnderstaande hoeveelheden geven een royale lunch voor twee personen, maar je kunt de omelet ook in kleine puntjes snijden en serveren als voorafje of bij een buffet. Koud is de omelet ook lekker.

courgette omelet

Courgette Omelet

Martine
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 6 kleine eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • ½ tl Keltisch zeezout

Instructies
 

  • Was 2 courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snijd nu in de lengt de buitenkanten van de courgettes, zodat je een vierkant middenstuk (met de zaadjes) overhoudt.
  • Rasp de 8 stukken van de buitenkant van de courgette. (Gooi de middenstukken niet weg, hier kun je later prima een beetje soep van maken!)
  • Doe de courgetterasp in een zeef en strooi het zout erover. Laat de zeef minimaal een half uur uitlekken boven een kom. Druk daarna nog zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg de courgetterasp toe, samen met wat versgemalen peper. Roer alles goed door.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Verdeel het ei-courgettemengsel over de pan en sluit af met een deksel. Laat de omelet op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten bakken.
  • Verwijder nu de deksel en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
  • De omelet mag van onderen wel wat bruin worden, maar van boven blijft hij mooi geel zoals dat hoort bij een omelet!

Notities

Tip: Draai deze omelet niet om in de pan. Als je dit doet verdwijnt de zachte, luchtige structuur!

 

Ook leuk om te lezen!

  • Zo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 GroentenZo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 Groenten
  • Hartige Courgette Pannenkoekjes – GlutenvrijHartige Courgette Pannenkoekjes – Glutenvrij
  • Groene Basilicum en Courgette SoepGroene Basilicum en Courgette Soep
  • Makreelsalade met Appel, Rucola en EiMakreelsalade met Appel, Rucola en Ei
  • Romige Ricotta CourgettiRomige Ricotta Courgetti
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Lunch, Recepten Tags: courgette, ei

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in